Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 22:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 AP cs5 efekt na całej ścieżce 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 16 października 2003, 14:28
Posty: 136
Post AP cs5 efekt na całej ścieżce
Witam serdecznie, jak dotąd byłem zwolennikiem vegas-a ale to co z 1080p na dobrej grafice robi Mercury to jest masakra normalnie :) Z racji tej postanowiłem odświeżyć znajomość .. Mam kłopot, nie potrafię znaleźć.. może nie ma ??? chodzi mi dokładnie o sposób nałożenia efektu dla całej ścieżki .. nie konkretnego klipu na timeline tylko dla całej ścieżki z klipami .. hurtowo ... :)

Pozdrawiam A.


poniedziałek, 10 maja 2010, 20:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP cs5 efekt na całej ścieżce
a nie dziala jak w pozostalych premiereach, ctrl+c - ctrl+v ?
na jeden klip zakladasz efekt, w oknie effect zazanczasz efekt i ctrl+c
zaznaczasz wszystkei klipy na timeline i ctrl+v


poniedziałek, 10 maja 2010, 20:17
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 16 października 2003, 14:28
Posty: 136
Post Re: AP cs5 efekt na całej ścieżce
dzięki za szybki odzew ... z tym że w takim przypadku ew. późniejsze zmiany na każdym klipie muszę wprowadzać osobno :) chciałbym tak jak w vegasie zapiąć efekt dla ścieżki i w parametrach zmieniać ustawienia od razu dla wszystkich klipów na danej ścieżce :)


poniedziałek, 10 maja 2010, 20:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: AP cs5 efekt na całej ścieżce
W takim razie musisz działać na sekwencjach, jak już złożysz wszystko do kupy to tworzysz nową sekwencję i gotową przeciągasz na timeline, wtedy nakładasz efekt na nią i sterujesz na całości.
Pozdrawiam

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


poniedziałek, 10 maja 2010, 20:31
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 16 października 2003, 14:28
Posty: 136
Post Re: AP cs5 efekt na całej ścieżce
Szkoda że tylko tak "na piechotę" da się to zrobić :)


poniedziałek, 10 maja 2010, 21:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: AP cs5 efekt na całej ścieżce
andrzej_men napisał(a):
W takim razie musisz działać na sekwencjach, jak już złożysz wszystko do kupy to tworzysz nową sekwencję i gotową przeciągasz na timeline, wtedy nakładasz efekt na nią i sterujesz na całości.
Pozdrawiam

Jest szybszy sposób. Zaznaczasz fragmenty na ktore chcesz nałożyć efekt, klikasz prawym przyciskiem myszy i wybierasz "nest". Niby to samo a bez zabawy w kopiowanie, przenoszenie itp.


poniedziałek, 10 maja 2010, 23:51
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 16 października 2003, 14:28
Posty: 136
Post Re: AP cs5 efekt na całej ścieżce
:) właśnie jestem po lekturze... znalazłem opis funkcji nest .. niestety to nadal nie jest to do czego mnie przyzwyczaił vegas :( ... oj brak mi tego udogodnienia.


wtorek, 11 maja 2010, 00:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL