Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 16:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 canopus hq i premiere 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post canopus hq i premiere
Wie może ktoś jak otworzyć pliki z kodekiem canopus hq w adobe premiere? One właściwie poprawnie odtwarzają sie tylko w edku :evil: W premiere cs5 działa tylko dźwięk, a w cs4 byłoby ok ale otwiera je jako 25kl/s (windows tez tyle pokazuje :? ) a material jest 50i.


niedziela, 1 sierpnia 2010, 15:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: canopus hq i premiere
Na temat połaczenia CanopusHQ z innymi platformami edycyjnymi nie będę się wypowiadał.
Hirosz napisał(a):
...w cs4 byłoby ok ale otwiera je jako 25kl/s (windows tez tyle pokazuje :? ) a material jest 50i.

Natomiast 50i to według Ciebie ile to jest klatek na sekundę? :roll:


niedziela, 1 sierpnia 2010, 16:46
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: canopus hq i premiere
Kod:
Natomiast 50i to według Ciebie ile to jest klatek na sekundę?

25 + przeplot czyli kolejne 25 które mogę sobie wykorzystać do zwolnienia materiału. A premire widzi to jako bez przeplotu chyba. Można coś z tym zrobić?


niedziela, 1 sierpnia 2010, 16:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: canopus hq i premiere
premiere widzi jak najbardziej poprawnie (a ja nie widzi to prawym na klip i opcja Interpret Footage), z tym ze wyswietla tylko jeden półobraz z czest. 25kl/s, natomiast Edius taki materiał wyswietla jako 50p (i to jest chyba jedyny soft który tak potrafi - w innych tzreba całą sekwencje 50p robić). tak czy siak wszytko jest w porzadku

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 1 sierpnia 2010, 17:04
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: canopus hq i premiere
W premiere cs4 nie ma czegoś takiego jak 50p :? Zmiana z 180i25 (50i) na 25p faktycznie pomogła. Przy ruchu jednak na ustawieniach domyślnych (no fields) widać paseczki. Dopiero zmiana na upper lub lower pomaga. To normalne? I jeszcze tak dla pewności: nie ma znaczenia czy wybiorę upper czy lower? :)


niedziela, 1 sierpnia 2010, 17:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: canopus hq i premiere
kolejność pól ma znaczenie - wiec jeśli Premiere nie rozpozna poprawnie ustaw tak jak było w projekcie Ediusa

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 1 sierpnia 2010, 17:56
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: canopus hq i premiere
Croolick napisał(a):
kolejność pól ma znaczenie - wiec jeśli Premiere nie rozpozna poprawnie ustaw tak jak było w projekcie Ediusa

Tak też zrobiłem. Dzięki za pomoc :) Już się bałem, że na edku będę musiał ciąć :D


niedziela, 1 sierpnia 2010, 18:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL