Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 12:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Nie mogę dopasować ustawień projektu, do formatu surówki. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 maja 2007, 20:15
Posty: 7
Lokalizacja: Warszawa
Post Nie mogę dopasować ustawień projektu, do formatu surówki.
Hej, niedawno wszedłem w posiadanie programu adobe premiere cs4 (wcześniej używałem adobe elements 3.0)

W przypadku tego pierwszego, problem napotykam na początku...program karze mi wybrać format na którym będę pracował, jednak po wpakowaniu do projektu surówki, traci ona na jakości (elements takich numerów mi nie robił, poprostu umiesczałem i sam dopasowywał) Mam więc pytanie, czy jest gdzieś opcja, która dopasowywałaby ustawienia projektu do surówki? Próbowałem dobrać z oferowanych propozycji, taki format projektu, aby się zgadzał z surówką i nic. Jest to chyba możliwe, ponieważ jeśli otwieram w adobe premiere 4.0, projekt zrobiony w elementsie format surówki i projektu jest zgodny.

pozdrawiam i dziękuję za pomoc, wyjaśnienie problemu.


poniedziałek, 9 sierpnia 2010, 12:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Nie mogę dopasować ustawień projektu, do formatu surówki.
Szmergiel napisał(a):
jeśli otwieram w adobe premiere 4.0, projekt zrobiony w elementsie format surówki i projektu jest zgodny

- Sprawdź więc po takim wczytaniu we właściwościach format ustawienia projektu i takie dokładnie ustawienia nadawaj manualnie podczas nowego uruchamiania Premiere.
- albo: po tak wczytanym projekcie usuń wszelka jego zawartość i zapisz pusty już projekt jako startówkę otwierającą program w zgodnym do Twoje formatu ustawieniu.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 12 sierpnia 2010, 21:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: Nie mogę dopasować ustawień projektu, do formatu surówki.
ustawiłeś jakość podgladu na High ?
Z tego co piszesz wnioskuję że jakość jest kiepska w oknach Premiere - czy też po renderingu?

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


środa, 18 sierpnia 2010, 08:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 maja 2007, 20:15
Posty: 7
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Nie mogę dopasować ustawień projektu, do formatu surówki.
Dziękuję za odpowiedzi. Kiepską jakość mam i tu i tu. Dodam, że plik jest w formacie mpeg.


środa, 18 sierpnia 2010, 09:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 maja 2007, 20:15
Posty: 7
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Nie mogę dopasować ustawień projektu, do formatu surówki.
uaktualnię: Na Adobe Premiere 3, plik avi dobrze wygląda w podglądzie, gorzej przy przeniesieniu na time line.


środa, 18 sierpnia 2010, 12:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Nie mogę dopasować ustawień projektu, do formatu surówki.
Szmergiel napisał(a):
...plik avi dobrze wygląda w podglądzie, gorzej przy przeniesieniu na time line.

To, co widzisz na timeline nie zawsze = temu co zobaczysz po eksporcie. Przerenderuj timeline wciskając Enter i w okienku monitora wybierz jakość odtwarzania na High, jakość podglądu się poprawi.


środa, 18 sierpnia 2010, 14:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL