Teraz jest sobota, 23 stycznia 2021, 20:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Brak dźwięku 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 19 września 2010, 13:30
Posty: 2
Post Brak dźwięku
Mam problem z Premiere CS3. Kupiłem sobie niedawno kamere Toshiba Camileo H20 i jak ładuję pliki avi na timeline to nie mam dźwięku. Szukałem na google i tutaj na forum i nic nie znalazłem. Doczytałem że właśnie z plikami avi nie powinno być problemu...a ja właśnie mam. Dodam, że dźwięku niema też w podglądzie. Czytałem coś o kodekach, ale nie wiem gdzie to mogę zmienić...nawet nie wiem jakie kodeki mam. Mam widnows 7 a pliki są w HD (720p).


niedziela, 19 września 2010, 13:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Brak dźwięku
a przy imporcie filmu z kamery , w oknie capture masz zaznaczony obraz i dźwięk czy tylko obraz ?

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


niedziela, 19 września 2010, 13:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Brak dźwięku
Ta kamera nagrywa na kartę w mpeg-4. Na 100% masz problem z kodekami, ściągnij program mediaInfo i sprawdź w czym nagrany jest dźwięk, jak już sprawdzisz do pobierz odpowiednie kodeki :)

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


niedziela, 19 września 2010, 14:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 19 września 2010, 13:30
Posty: 2
Post Re: Brak dźwięku
Sprawdziłem i dźwięk zakodowany jest w AAC. Obrazek

Tylko że mi AAC odtwarza. Zapomniałem wspomnieć, że mi te filmy nagrane z tej kamery odtwarza normalnie (z dźwiękiem) w odtwarzaczach (KMPlayer, WMP, itp.).
W każdym razie zainstalowałem znowu te kodeki i nadal jest to samo.


niedziela, 19 września 2010, 15:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Brak dźwięku
Chyba najprościej będzie w tej sytuacji otworzyć film w Virtual Dub. Wybrać dla ścieżki video Direct Stream Copy a dla audio Full Processing Mode i przekonwertować sam dźwięk np na mp3. Wtedy powinno odtwarzać dźwięk dobrze.


niedziela, 19 września 2010, 23:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL