Teraz jest poniedziałek, 21 stycznia 2019, 00:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Magic Bullet Suite 10 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Magic Bullet Suite 10
Witam

Z paczki którą zakupiłem prawidłowo funkcjonują: Looks, Mojo. Natomiast pozostałych APPCS5 "nie widzi".
Skopiowałem pliki tych aplikacji do folderu plugins ale po naniesieniu na timeline przykładowo coloristy premiere się zamyka, podobnie jest z denoiser.

Z góry dziękuję za każdą radę.


poniedziałek, 27 września 2010, 21:24
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Magic Bullet Suite 10
Dla uzupełnienia - Colorista "weszła", natomiast Denoiser po instalacji i przeniesieniu pliczków aex do folderu CS5 powoduje zamknięcie premierki.

Jeśłi chodzi o Frames, tutaj podczas instalacji wywala się błąd tzw. error code 2423 bodajże.

Ciekawe co odpowiedzą chłopcy z RG


środa, 29 września 2010, 06:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Magic Bullet Suite 10
a w afterze dzialaja ?


środa, 29 września 2010, 08:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Magic Bullet Suite 10
Nie posiadam aftera, tylko APPCS5, który upgradowałe z CS3.
Sposób instalacji podany na stronach red giant również się nie sprawdza. Dziś mam zamiar do nich w tej sprawie napisać, ponieważ nie przychodzi mi już inny poysł na instalację.

Tak jak napisałem wcześniej:
Looks, Mojo - instalują się bez problemu
Instant HD i Colorista - działają po ręcznym umieszczeniu plików aex w folderze (chyba CS5 - nie mogę teraz sprawdzić)
Frames - wywala podczas instalacji
Denoiser - po zabiegu jak w przypadku Coloristy i IHD i po umieszczeniu pluginu na timeline powoduje zamknięcie premierki.


środa, 29 września 2010, 10:23
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 11 marca 2008, 00:28
Posty: 51
Post Re: Magic Bullet Suite 10
pytanie jak kupiles ten pakiet? oni pytaja co ma byc primary - premiere czy AE - mozliwe ze kupiles w tym drugim wariancie

_________________
Iyama ProLite B2403WS, 2 x Intel 8500, RAM 8 GB, PNY NVIDIA Quadro 1800 + elemental accelerator,RAID Seageate 2 x 1000 + 2 x 500, Canon XH-A1,Panasonic HMC-151, Focus-4ProHD, Adobe Production Premium CS5 + GTX 260, Mojo, windows 7, Macromedia Studio 8


środa, 29 września 2010, 20:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Magic Bullet Suite 10
Na fakturze w kolumnie options mam: Primary Host Application: Adobe Premiere Pro, czyli najprawdopodobniej prawidłowo.

Kurcze, właśnie chciałem im wysłać zapytanie i tu mały szok, by to zrobić trzeba wypełnić niekiepskich rozmiarów ankietę.
Także dziś odpuszczam, bo nie mam już czasu, składniki na których najbardziej mi zależało działają, tylko żal, że płacisz gościom zza wielkiej sadzawy prawie 2500zł a tu jak w czeskim filmie.


środa, 29 września 2010, 21:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Magic Bullet Suite 10
najpierw sie testuje pirata albo trial, jak dziala to go rejestrujesz, serializujesz czy co tam potrzeba, jak nie dziala to czekasz na nowsza wersje, jak chcesz byc beta testerem za kilka klockow to prosze bardzo, pisz na biezaco :) skorzystamy z twoich doswiadczen


środa, 29 września 2010, 22:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Magic Bullet Suite 10
Te programy na kórych mi zależało, czyli Looks, Colorista, Mojo (tyle że na APPCS3) przetestowałem. Na APPCS5 również działają bez zarzutu tyle, że dość długo trwa przeliczanie. 82 minutowy materiał HDV z nałożonymi filtrami looks i colorista liczy do HDV ok. 7 godzin.

Co do pozostałego oprogramowania potraktowałem to jako dodatek, z którego w razie potrzeby możnaby skorzystać.

Wysłałem zapytanie o powodującego zamknięcie premierki denoisera zobaczymy co chłopaki odpowiedzą.


piątek, 1 października 2010, 14:50
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 11 marca 2008, 00:28
Posty: 51
Post Re: Magic Bullet Suite 10
denoiser przeciez tylko w AE dziala? BTW dostales odpowiedz ?

_________________
Iyama ProLite B2403WS, 2 x Intel 8500, RAM 8 GB, PNY NVIDIA Quadro 1800 + elemental accelerator,RAID Seageate 2 x 1000 + 2 x 500, Canon XH-A1,Panasonic HMC-151, Focus-4ProHD, Adobe Production Premium CS5 + GTX 260, Mojo, windows 7, Macromedia Studio 8


środa, 1 grudnia 2010, 02:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Magic Bullet Suite 10
Denoiser wg dokumentacji powinien działać pod After Effects lub też pod Premiere.
W zakładce videoeffects jest widoczny, tyle że po nałożeniu na timeline Premiere się wyłącza.
W sumie nie zależy mi natym sofcie (używam neat video)

Z Red Giant jak dotąd nikt się nie odezwał


środa, 1 grudnia 2010, 17:46
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 listopada 2007, 18:48
Posty: 104
Post Do: EMPE 70
Jaka wersja Neat Video działa ci na CS5 - i czy wogóle jest taka wersja ??
a może jakiś link
pozdrawiam dmpl@poczta.fm


poniedziałek, 27 grudnia 2010, 10:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Magic Bullet Suite 10
http://www.neatvideo.com/overview.html

Tu wszystko piszą


środa, 29 grudnia 2010, 07:02
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL