Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 13:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Save, Autosave i takie tam :/ 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Save, Autosave i takie tam :/
Z całą pewnością system mam do przeinstalowania. Ale to mnie już wstrząsnęło!
Sytuacja sprzed 10 minut:
Montuję ja sobie kawałek, jakaś tam pioseneczka, wesoło odtańczona przez gości. Pioseneczka się skończyła, ale zanim zacznę dalszy montaż, zapisuję stan rzeczy.
Wstawiam następne ujęcie na timeline, przyciskam spację, ale oczywiście zamiast odtwarzania widzę komunikat "Premiere has stopped working" czy coś w tym rodzaju.
Otwieram Premiere ponownie.
Piosenki nie ma.
Otwieram folder Autosave. Plików z dziś NIE MA (pamiętam co najmniej kilka zapisów autosave, bo wcinają się one w robotę jak wiecie zapewne.
Całe dzisiejsze przedpołudnie to robota na marne. Co wy na to? ;)

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


poniedziałek, 11 października 2010, 12:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Save, Autosave i takie tam :/
Cytuj:
....ale zanim zacznę dalszy montaż, zapisuję stan rzeczy......Otwieram Premiere ponownie.
Piosenki nie ma.

jestem jak najdalszy od stwierdzenia: niemożliwe bo nie takie cuda już z AP przerabiałem, niemniej zawsze - piszę to z całą świadomością - jeśli premiere zapisał projekt to :
Albo bylo w nim wszystko do stanu z Ctrl+S
Albo projekt nie chciał się otworzyć wogóle.
Autosejwy programujesz z pewnym interwałem czasowym, więc jesli ustawiłeś np na 40 minut to ( zgodnie z prawem Murphego) pewnie nie zdążył zapisać.
Prawdą jest natomiast, że testy AP pasuje przeprowadzać na świeżym systemie, bez dodatkowych pakietów kodeków i innych programów edycyjnych dodajacych swoje kodeki do systemu.
premiere niezbyt lubi mp3 zapisane z VBR, dlatego warto przekonwertowac do wav lub - jesli miejsce na HDD sie kurczy - mp3 CBR.
Pytałem kiedyś na forum jak skonfigurowac dobrze karte grafiki do AP, ( to taki nawyk jeszcze z czasów Canopus Storm) ale nikt nie udzielił wyczerpujących informacji, więc odpalam GTX260 w trybie wydajności.... ale pewności nie mam czy tak jest OK :(

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


poniedziałek, 11 października 2010, 14:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Save, Autosave i takie tam :/
A jednak :)

Oczywiście w projekcie są tylko:
- pliki z kamery HDV
- muzyka wav 16b48kHz (wszystko skonwertowane i dopasowane poziomami w Audition)
- intra itp. zapisane do BM uncompressed 4:2:2 avi

W rzeczonym momencie sam zapisałem stan rzeczy, ale nie w nowym pliku, tylko nadpisałem ten, który otworzyłem.
Po restarcie plik miał datę zapisania z wczoraj. W całym kompie nie było żadnego pliku Premiera zapisanego z dzisiejszą datą.

Karta grafiki ma wszystkie ustawienia na "preformance".
Teraz przestawiłem plik wymiany z Custom na System Managed. Zobaczymy, co to zmieni.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


poniedziałek, 11 października 2010, 15:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Save, Autosave i takie tam :/
a tak z ciekawości sprawdź w premierze gdzie ma ustawiony zapis autosawów, czasami najprostsze rozwiązania przychodzą najtrudniej.

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 14 października 2010, 07:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Save, Autosave i takie tam :/
Rzeczywiście masz rację. Najczęsciej błędy popełnia się w rzeczach prostych.
Ale to nie to. Folder autosave mam wewnątrz folderu z projektem.
Ostatni Autosave miał datę z wieczora dnia poprzedniego.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


piątek, 15 października 2010, 10:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL