Teraz jest niedziela, 20 stycznia 2019, 13:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Export-Movie/Adobe Media Encoder 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 29 sierpnia 2010, 08:19
Posty: 23
Post Export-Movie/Adobe Media Encoder
Takie pytanie. Czy lepiej jest eksportować film nagrywany kamerą:
File-Export-Movie
czy
File-Export-Adobe Media Encoder.

aby mało zajmował i jednocześnie miał dobrą jakość

Ja osobiście używam Adobe Media Encoder, ale wtedy jakość jest kiepska, więc w Bitrate Settings ustawiam 10 przy CBR, przez co niestety film zajmuje więcej


środa, 20 października 2010, 21:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Export-Movie/Adobe Media Encoder
ja osobiście importuje sekwencje z pozycji media encore , file import Asset , i tu wskazuje najpierw projekt premiera a później sekwencje do zaimportowania.

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


środa, 20 października 2010, 22:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Export-Movie/Adobe Media Encoder
arturpu napisał(a):
ja osobiście importuje sekwencje z pozycji media encore , file import Asset , i tu wskazuje najpierw projekt premiera a później sekwencje do zaimportowania.

No tak, ale ty masz premiera cs5, a kolega pytający najprawdopodobniej na maxa pro 2.
Co do "problemu"...co chcesz zrobić z tym plikiem później? Wrzucić w net?
Ja osobiście zazwyczaj wybieram (gdy wysyłam plik poglądowy komuś) kodek wmv9 z bitrate 3500 Kbps, two pass, variable unconstrainet. Fajny stosunek rozmiaru do jakości, i nie ma problemu żeby odpalić na każdym pc.

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


czwartek, 21 października 2010, 10:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Export-Movie/Adobe Media Encoder
fajny stosunek to podstawa... :)


czwartek, 21 października 2010, 11:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 15 stycznia 2009, 16:46
Posty: 9
Post Re: Export-Movie/Adobe Media Encoder
Witam Szanowne Koleżanki i Kolegów
Po kilku tygodniach przerwy powróciłem do pracy przy AP CS 3.0. Po zmontowaniu projektu i próbie wyeksportowania go poprzez Adobe Media Encoder program zawiesza się.
Usunąłem i ponownie wgrałem cały pakiet AP i ściągnąłem aktualizacje. Niestety, bez zmian. Bardzo proszę o pomoc.


sobota, 29 stycznia 2011, 21:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: Export-Movie/Adobe Media Encoder
sprawdź czy nie masz dużej obietości obrazków- zmniejsz i czy nie ma plików mp3- przekonweruj
jest jeszcze 1 sposób- rób Render co jakiś czas- w miejscu gdzie wywala- błąd

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


sobota, 29 stycznia 2011, 22:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 15 stycznia 2009, 16:46
Posty: 9
Post Re: Export-Movie/Adobe Media Encoder
Dzięki za podpowiedź. Niestety, dalej bez zmian. W ramach testu próbowałem wyeksportować zwykle zdjęcie w niskiej rozdzielczości. Program momentalnie się zawiesza.
Przed jakimś czasem zainstalowałem antywirus Pandę AVPro. Może to ma wpływ na działanie Adobe Media Encoder ?


niedziela, 30 stycznia 2011, 11:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 18:55
Posty: 116
Lokalizacja: Białystok
Post Re: Export-Movie/Adobe Media Encoder
hi
postaw system na nowo i zainstaluj tylko adobe. jak cos sie zle wpisalo w windows to go zadne clenery nie usuna. dobrze robic kopie/obraz golego systemu... tak na przyszlosc.
jak reinstal nie pomoze to bedzie wiadomo ze cos masz skopane w projekcie. jezeli masz mozliwosc to sprobuj otworzyc lub zaimportowac projekt w CS5. u mnie pomoglo. troche inny problem niz twoj ale cs4 poleglo a cs5 otworzylo bez zajakniecia.

pozdr
viwaldi

_________________
Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie co to za otwór...


niedziela, 30 stycznia 2011, 12:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL