Teraz jest piątek, 14 sierpnia 2020, 13:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Przeliczanie dzwieku w CS5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Przeliczanie dzwieku w CS5
Z ciekawosci czekajac na export kolejki sprawdzilem co i ile czasu sie liczy...
No i jakas pieprzona masakra , kolejka liczy sie 50 minut z czego 38 minut to dzwiek, ma ktos pomysl jak dzwiek w projekcie wrzucic/przygotowac itp. zeby to sie tyle nie liczylo ? to jakis chory absurd wychodzi


poniedziałek, 6 grudnia 2010, 23:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1518
Post Re: Przeliczanie dzwieku w CS5
fakt- często importuje sporo klipów audio po to żeby dobrać muzykę-na koniec przed eksportem wyrzucam z projektu bo jeśli tego nie zrobię to wszystkie po kolei mieli nie wiedzieć dla czemu(po co)

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 7 grudnia 2010, 00:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Przeliczanie dzwieku w CS5
Dla pewności :D

Ale chyba nie inputujesz mnie tutaj, że AME renderuje utwory, których nie ma na timeline!
Import do AME może czasem trwać chwilę, ale nie 38 minut!

Mój pomysł na przyśpieszenie renderu dźwięku jest dość prosty:
WSZYSTKIE utwory, których użyje w projekcie przygotowuje uprzednio w edytorze dźwięku (Soundforge). Wyrównuje przy okazji poziomy RMS (ewentualnie wyrównuję brzmienie, jeśli są spore różnice w barwach, które by koliły w uszy), resampluję do 48kHz i zapisuję jako WAV 16/48.
Nie ma wówczas problemu, bo w APP używam tylko obwiedni poziomu dźwięku.

Nie narzekam na czas renderowania, ale w 99% przypadków wypuszczam obraz i dźwięk jednocześnie (BD h264+DolbyDigital), więc nie wiem, jaki jest podział czasu obraz/dźwięk.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 7 grudnia 2010, 00:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Przeliczanie dzwieku w CS5
no pasek ci pokazuje kiedy przelicza dzwiek a kiedy video, przy video dodatkowo leci podglad w oknie


wtorek, 7 grudnia 2010, 00:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1518
Post Re: Przeliczanie dzwieku w CS5
niestety podczas exportu idą wszystkie klipy dźwiękowe z bina- nie musza byc w projekcie-(na timeline)dopiero po nich rendering video

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 7 grudnia 2010, 01:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Przeliczanie dzwieku w CS5
lipna diagnoza bo akurat moje queue wyglada tak:

godzina i 20 minut materialu dv, kilka zaznaczen w projekcie i export do mpeg 2 i dv tych kawalkow ( przy jednej sciezce dzwiekowej )

co ciekawsze zrobilem test inny: export do mpeg 2 video i pcm 48khz dzwiek
to samo - adobe premiere przetwarza zrodlo dzwieku


wtorek, 7 grudnia 2010, 01:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL