Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 08:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Ruchomy jpg 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Ruchomy jpg
Jestem tutaj swiezutki, dlatego prosze o wyrozumialosc. Przegladnalem forum, ale niestety nie znalazlem odpowiedzi na moj problem.
O tuz, z jakiej opcji musze skorzystac, zeby obraz tj. pojedynczy jpg. byl ruchomy? Tj. np. zeby w chwili kiedy sie wyswietla na tle jakiejs muzyki przesuwal sie od prawego gornego rogu do centrum albo np. powiekszal (zeby zyl)?
bardzo prosze o podpowiedz, bo nijak nie moge tego rozkminic


czwartek, 23 grudnia 2010, 01:43
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: Ruchomy jpg
napisz jakim programem chcesz poruszyć swój obrazek

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 23 grudnia 2010, 01:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Ruchomy jpg
Adobe Premiere Pro 1,5


czwartek, 23 grudnia 2010, 09:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: Ruchomy jpg
Używaj klatek kluczowych.
Ale jest gorszy problem. Napisałeś zapytanie zapominając o języku polskim. Jeśli już mamy ą, ę czy inne to należy ich używać :oops:


czwartek, 23 grudnia 2010, 09:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Ruchomy jpg
Piszę z pamięci. Wrzucasz go na linię czasu (timeline). Następnie w zakładce Effect Control masz opcję Motion, a w niej po rozwinięciu parametry takie jaka skalowanie, ruch pionowy i poziomy. Ustawiasz wartości początkowe: czerwona kreska na początku pliku w timeline, ustawiasz początek i klikasz na romb przy danym parametrze aby dodać klatkę kluczową.
Przesuwasz czerwoną kreskę na koniec trwania pliku i ustawiasz parametry końcowe. Klatka kluczowa w tym miejscu doda się już sama. I obrazek leci wraz z czasem.
Jeśli zamierzasz robić jedynie zdjęcia z podkładem muzycznym, zdecydowanie szybciej można to zrobić innymi programami. Poszukaj w google haseł program slideshow, prezentacja zdjęć program itp. wyskoczy Ci program np. Photo DVD Maker, który właśnie do tego służy. Osobiście lubię go, ale skorzystaj z tego, który Tobie najbardziej odpowiada.


czwartek, 23 grudnia 2010, 10:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Ruchomy jpg
Dzieki Wam bardzo! Zabieram sie do kombinowania. Wesolych Świat!


czwartek, 23 grudnia 2010, 11:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Ruchomy jpg
bez żadnych kombinacji można to zrobić programem Imaginate Canopusa
dużo gotowych ustawień,wyeksportować do dv avi i wrzucić na time line w premiere


czwartek, 23 grudnia 2010, 14:05
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Ruchomy jpg
tunes napisał(a):
bez żadnych kombinacji można to zrobić programem Imaginate Canopusa
dużo gotowych ustawień,wyeksportować do dv avi i wrzucić na time line w premiere

Można jeszcze prościej, wrzucając do Premiere projekt z Imaginate zamiast eksportowanego AVI, Premiere świetnie to obsługuje.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 26 grudnia 2010, 05:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL