Teraz jest czwartek, 24 stycznia 2019, 11:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Słabej jakości obraz w AP CS3 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 grudnia 2010, 19:29
Posty: 3
Post Słabej jakości obraz w AP CS3
Witam wszystkich. Jestem tutaj po raz pierwszy. Mam pewien problem. W obu oknach (robocze i podglądu) w CS3 gdy nacisnę play i leci obraz jest on słabej jakości, gdy jest stop jest o niebo lepszy. W czym tkwi problem. Czy jest możliwość aby był on dobrej jakości gdy będzie odtwarzany ??? Może nie mam jakiegoś kodeka (mam wgrany klite codec 6.6) albo coś źle ustawione. Mam nadzieję że zrozumieliście mój problem. Bardzo proszę o pomoc. :)


poniedziałek, 27 grudnia 2010, 21:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 grudnia 2010, 19:29
Posty: 3
Post Re: Słabej jakości obraz w AP CS3
Dodam jeszcze że jest to projekt DV


poniedziałek, 27 grudnia 2010, 21:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 8 listopada 2008, 19:20
Posty: 114
Post Re: Słabej jakości obraz w AP CS3
W opcjach podglądu wybierz full.


poniedziałek, 27 grudnia 2010, 21:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Słabej jakości obraz w AP CS3
Kliknij w prawym górnym oknie monitora na ikonkę, w rozwiniętym menu pokaże się ustawienie jakości podglądu. Do wyboru masz trzy opcje, wybierz najlepszą jakość (Highest quality). Swoja drogą, podgląd w czasie montażu nie jest tak istotny, bo nie ma wpływu na to, co będzie na filmie po wyeksportowaniu a dzięki obniżeniu jego jakości, można płynnie montować na słabszych maszynach.
Pozdrawiam.


poniedziałek, 27 grudnia 2010, 22:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 czerwca 2007, 09:37
Posty: 56
Lokalizacja: Podlaskie
Post Re: Słabej jakości obraz w AP CS3
Czyli mam rozumieć że to co widzę w tych oknach (jeżeli chodzi o jakość) nie ma wpływu na eksportowany film.

_________________
Audi RS4 Avant :) :)


poniedziałek, 27 grudnia 2010, 22:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Słabej jakości obraz w AP CS3
Tak, jak napisałem. Podgląd jest nieco gorszy, bo moc komputera jest bardziej potrzebna do obliczeń nałożonych efektów a nie zadowolenia oka montującego. Wynik ogląda się po wykonaniu renderingu (Enter) lub eksporcie wycinka timeline.


poniedziałek, 27 grudnia 2010, 23:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL