Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 07:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 AP cs3, problem z wyeksportowaniem filmu na klatki 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 5 lutego 2011, 19:52
Posty: 3
Post AP cs3, problem z wyeksportowaniem filmu na klatki
Proszę o pomoc utknęłam w martwym punkcie. Zamiast całego filmu eksportuje mi się tylko jeden kadr z filmu, nie wiem co robię źle. Opisze jak moje próby wyglądły.
Importuję film do nowo otwartego dokumentu, następnie:
Wrzucam film na pasek roboczy video,
File->export->Frame->Settings-> tam ustawiam File type na GIF->wybieram folder do którego ma mi się zapisać film podzielony na klatki i -> zapisz.

Po czym generuje mi tylko tą klatkę na której był zanaczony wskaźnik na osi czasu. Jak zrobić by program wygenerował mi wszystkie klatki z filmu.

Bardzo prosze użytkowników forum o pomoc!!


sobota, 5 lutego 2011, 20:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1258
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: AP cs3, problem z wyeksportowaniem filmu na klatki
Export movie, w preferencjach "file type" wybierz któryś z formatów bitmap, targa, tiff. Jeśli masz materiał z przeplotem radziłbym jednak do tego typu zabawy Virtualdub.


niedziela, 6 lutego 2011, 13:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: AP cs3, problem z wyeksportowaniem filmu na klatki
beza napisał(a):
...File->export->Frame->Settings->...

To co ma eksportować, jeśli sam mu wskazujesz na jedną klatkę (frame)? :roll:


niedziela, 6 lutego 2011, 14:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1258
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: AP cs3, problem z wyeksportowaniem filmu na klatki
Cytuj:
To co ma eksportować, jeśli sam mu wskazujesz

Może się mylę, ale jedna klatka filmu od kilku klatek mniej się różni niż kobieta od mężczyzny:)


niedziela, 6 lutego 2011, 14:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 5 lutego 2011, 19:52
Posty: 3
Post Re: AP cs3, problem z wyeksportowaniem filmu na klatki
grabos istotna uwaga:) i dziękuję za pomoc. Potrzebowałam film na szybko podzielić na klatki jako podglądy do animacji.
Teraz wszystko działa:)


niedziela, 6 lutego 2011, 17:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1258
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: AP cs3, problem z wyeksportowaniem filmu na klatki
sory, trochę przysnąłem, ale może przyda się to kiedy indziej
bo podglądać można prościej:
Załącznik:
zrzutkaAPP.jpg
zrzutkaAPP.jpg [ 248.24 | Przeglądane 84 razy ]


poniedziałek, 21 lutego 2011, 16:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL