|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 07:21
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
AP cs3, problem z wyeksportowaniem filmu na klatki
Autor |
Wiadomość |
beza
Nowy
|
 AP cs3, problem z wyeksportowaniem filmu na klatki
Proszę o pomoc utknęłam w martwym punkcie. Zamiast całego filmu eksportuje mi się tylko jeden kadr z filmu, nie wiem co robię źle. Opisze jak moje próby wyglądły. Importuję film do nowo otwartego dokumentu, następnie: Wrzucam film na pasek roboczy video, File->export->Frame->Settings-> tam ustawiam File type na GIF->wybieram folder do którego ma mi się zapisać film podzielony na klatki i -> zapisz.
Po czym generuje mi tylko tą klatkę na której był zanaczony wskaźnik na osi czasu. Jak zrobić by program wygenerował mi wszystkie klatki z filmu.
Bardzo prosze użytkowników forum o pomoc!!
|
sobota, 5 lutego 2011, 20:00 |
|
 |
grabos
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40 Posty: 1327 Lokalizacja: Warszawa
|
 Re: AP cs3, problem z wyeksportowaniem filmu na klatki
Export movie, w preferencjach "file type" wybierz któryś z formatów bitmap, targa, tiff. Jeśli masz materiał z przeplotem radziłbym jednak do tego typu zabawy Virtualdub.
|
niedziela, 6 lutego 2011, 13:53 |
|
 |
S_naf
Aktywny bywalec
|
beza napisał(a): ...File->export->Frame->Settings->... To co ma eksportować, jeśli sam mu wskazujesz na jedną klatkę (frame)? 
|
niedziela, 6 lutego 2011, 14:01 |
|
 |
grabos
Aktywny bywalec
|
Cytuj: To co ma eksportować, jeśli sam mu wskazujesz Może się mylę, ale jedna klatka filmu od kilku klatek mniej się różni niż kobieta od mężczyzny:)
|
niedziela, 6 lutego 2011, 14:11 |
|
 |
beza
Nowy
|
grabos istotna uwaga:) i dziękuję za pomoc. Potrzebowałam film na szybko podzielić na klatki jako podglądy do animacji. Teraz wszystko działa:)
|
niedziela, 6 lutego 2011, 17:18 |
|
 |
grabos
Aktywny bywalec
|
sory, trochę przysnąłem, ale może przyda się to kiedy indziej bo podglądać można prościej: Załącznik:
zrzutkaAPP.jpg [ 248.24 | Przeglądane 113 razy ]
|
poniedziałek, 21 lutego 2011, 16:34 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|