Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 01:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Adobe premiere pro cs4 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 5 marca 2011, 16:36
Posty: 3
Post Adobe premiere pro cs4
Witam, ostatnio w moje ręce wpadł mi Adobe premiere pro cs4. Mam jednak pewien problem.

Program nie wyświetla mi obrazu. Audio słychać dobrze, ale obraz stoi w miejscu, niezależnie od długości, formatu czy czegokolwiek innego. Sytuacja ma miejsce na timelinie i w źródle.

Dodam jeszcze że kilka miesięcy temu działałem na Adobe premiere pro cs5 na wersji trial i wszystko było dobrze.


Ktoś wie jak temu zaradzić?


sobota, 5 marca 2011, 16:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Adobe premiere pro cs4
fagin napisał(a):
Ktoś wie jak temu zaradzić?

Przede wszystkim powiedzieć jaki format wczytujesz do programu i czy próbowałeś inne.


sobota, 5 marca 2011, 18:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2010, 14:45
Posty: 18
Post Re: Adobe premiere pro cs4
Witam, nie będę zakładał nowego tematu, więc podepnę się pod ten temat. Montuję studniówkę w premiere cs4, znaczy się montowałem, przy następnym uruchomieniu programu podczas wczytywania projektu nic się nie dzieje, poprostu load projekt i tyle. Puściłem nawet na noc i też stoi, poprostu zwiecha :( Czy można jakoś zaradzić na to czy cała praca na marne :(


sobota, 5 marca 2011, 19:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Adobe premiere pro cs4
Jeśli miałeś włączoną opcję AutoSave, to możesz odszukać katalog z automatycznymi kopiami. Nie wszystko, ale większość pracy proadopodobnie była by zapisana.


sobota, 5 marca 2011, 19:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 5 marca 2011, 16:36
Posty: 3
Post Re: Adobe premiere pro cs4
Próbowałem z Avi i z MPEG.

W przypadku avi obraz po prostu stoi, a mpeg co prawda odtwarza obraz, ale tnie się on i co klatkę pojawiają jakby powiększone piksele.

Kiedy odtwarzam te same pliki w jakimś playerze, wszystko jest ok.

Używam windows 7, karta graficzna ATI Mobility Radeon HD 5650.


sobota, 5 marca 2011, 20:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2010, 14:45
Posty: 18
Post Re: Adobe premiere pro cs4
S_naf napisał(a):
Jeśli miałeś włączoną opcję AutoSave, to możesz odszukać katalog z automatycznymi kopiami. Nie wszystko, ale większość pracy proadopodobnie była by zapisana.




no właśnie autosave zapisał mi dokładnie 2 kopie - jedną na samym początku gdzie prawie nic nie zrobione i drugą, gdzie w prace konczylem. I teraz tak: pierwsza kopia sie otwiera, druga tak samo jak glowny projekt - nic

Moze mi ktos wyjasnic to zjawisko? Ze male projekty wczytuje a duze juz nie? To mija sie z celem :( Zawsze robilem male projekty, a to pierwszy duzy i zmarnowane.


sobota, 5 marca 2011, 20:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Adobe premiere pro cs4
fagin napisał(a):
Próbowałem z Avi i z MPEG.

Naprawdę niewiele to mówi. Zajrzyj do Wikipedii co to jest AVI, polecam szczególnie trzy ostatnie linijki treści. Zdziwisz się, że Premiere połowy tych kodeków nie przyjmuje dobrze u siebie.
Może zapytam inaczej. Czy jest coś, co Premiere u Ciebie otworzył poprawnie?

ben-lotysz napisał(a):
Moze mi ktos wyjasnic to zjawisko? Ze male projekty wczytuje a duze juz nie?

Ja niestety nie potrafię. Jednak powiem Ci, że montowałem projekty z 12 pełnych tasiemek HDV, wszystkie załadowane do projektu, ze wszystkich coś tam wzięte i nic takiego mi się nie przydarzyło. Inna sprawa, że nauczyłem się chuchać na zimne i zapisuję kopie projektu co jakiś czas sam, przy większych zmianach. Jak główny się jakimś cudem nie otworzy zostanie mi jeszcze ten z numerkiem ..._14.


sobota, 5 marca 2011, 21:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 5 marca 2011, 16:36
Posty: 3
Post Re: Adobe premiere pro cs4
Ciekawe, zawsze uważałem avi za ten najbardziej podstawowy format którego nie ma bata Premiere przyjmie.

W każdym razie obecnie nic mi na nim dobrze nie działa. Ciągle jest coś nie tak z obrazem. A w After Effectsie te same pliki już działają (sprawdzam w nim tylko podgląd, ale wszystko działa).


Może to coś nie tak ze sterownikami karty graficznej?


sobota, 5 marca 2011, 21:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Adobe premiere pro cs4
fagin napisał(a):
Może to coś nie tak ze sterownikami karty graficznej?

Być może, jednak teoretycznie przeczy temu poprawne wyświetlanie plików w AAE, choć taka możliwość nadal istnieje. Tutaj nie wiem jak Ci pomóc.
fagin napisał(a):
Ciekawe, zawsze uważałem avi za ten najbardziej podstawowy format którego nie ma bata Premiere przyjmie.

Ciekawe jest to, że choć mogłeś zrozumieć przez link do Wikipedii, że AVI to jest kontener a nie format, to dalej nie czaisz, że właściwie nie powiedziałeś jaki format masz tych plików. Staram się Ci uświadomić, że w Twoim AVI może siedzieć zarówno format DV (prosto z kamery DV), poprawnie odczytywany przez chyba wszystkie programy montażowe, jak również coś bliżej nieokreślonego, które nagrywa np. jakaś komórka.
Otwórz ten swój film w programie MediaInfo i poczytaj co tam za kodek został użyty do kompresji.

PS. Nie jesteś pierwszy i nie ostatni, jak widzisz.


niedziela, 6 marca 2011, 14:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Adobe premiere pro cs4
ben-lotysz napisał(a):
no właśnie autosave zapisał mi dokładnie 2 kopie - jedną na samym początku gdzie prawie nic nie zrobione i drugą, gdzie w prace konczylem. I teraz tak: pierwsza kopia sie otwiera, druga tak samo jak glowny projekt - nic

Moze mi ktos wyjasnic to zjawisko? Ze male projekty wczytuje a duze juz nie? To mija sie z celem :( Zawsze robilem male projekty, a to pierwszy duzy i zmarnowane.


A używałeś multicam-a? (tak z ciekawości pytam bo raz tak miałem przy multicamie)
Jeśli chodzi o problem to otwórz nowy projekt, i przeciągnij do niego z explorera uszkodzony (do okna project).
Napisz czy pomogło.

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


niedziela, 20 marca 2011, 00:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 25 lutego 2010, 23:01
Posty: 231
Post Re: Adobe premiere pro cs4
Rada andrzej_men'a oczywiście słuszna, ale ja jeszcze dopytam, czy materiał pochodził z kasetek. Pytam, ponieważ przyszło mi jeszcze do głowy, jedno z tych irracjonalnych rozwiązań...
Pozdrawiam.


niedziela, 20 marca 2011, 18:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL