Teraz jest wtorek, 24 listopada 2020, 23:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Premiere 5 - sekwencja 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Premiere 5 - sekwencja
Witam, mam pytanie, czy w premierze5 można wyexportować jedna z kilku sekwencji, tak żeby zaimportować ją do innego projektu?
Szukam po ,,menusach" ale nic z tych rzeczy nie widzę, może mi ktoś pomóc?
Pozdrawiam


czwartek, 24 marca 2011, 13:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Premiere 5 - sekwencja
a nie lepiej zaimportować tą sekwencję do nowego projektu ?

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 24 marca 2011, 13:58
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Premiere 5 - sekwencja
Może i tak, ale jak potrzebuje akurat tej konkretnej? Jest taka mozliwosc czy nie?


czwartek, 24 marca 2011, 14:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Premiere 5 - sekwencja
jest , kopiuj/wklej i powinno zadziałać

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 24 marca 2011, 14:56
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Premiere 5 - sekwencja
Robiłem tak ale wkleja sie pusta sekwencja, robie cos nie tak?


czwartek, 24 marca 2011, 15:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Premiere 5 - sekwencja
pierwsza moja rada jest skuteczna i pozwala wybrać sekwencję wiec nie wiem w czym problem ?

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 24 marca 2011, 15:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: Premiere 5 - sekwencja
arturpu ma w 100% rację. Zapisz cały projekt, następnie otwórz docelowy i do niego zaimportuj poprzednio zapisany projekt wybierając z menu które samoczynnie się pojawi przy imporcie jedynie interesującą Cię sekwencję.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


czwartek, 24 marca 2011, 16:26
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Premiere 5 - sekwencja
Już kumam, dzięki za podpowiedz, faktycznie to działa :D , mam jeszcze jedno pytanie jeżeli jestesmy w temacie Premiera, czasami po naciśnięciu jakiś klawiszy zmienia mi się obłożenie, tzn. minus (-) powiększa mi TL a plus (+) wstawia markera ,,In and Out Around Clip" i jedyne wyjscie to powrót do poprzedniego stanu poprzez restart projektu. Szukałem w obłożeniach klawiatury ale nic sensownego nie mogę znaleźć, spotkaliście z tym podczas pracy na piątce?
Pzdr


czwartek, 24 marca 2011, 20:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1324
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Premiere 5 - sekwencja
pewnie przełączasz klawiaturę kombinacją (lewy) ctrl + shift, ewentualnie alt + shift


czwartek, 24 marca 2011, 21:17
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Premiere 5 - sekwencja
Zgadza się, masz racje kolego grabos, Ctrl-shift, tu jest pies pogrzebany, dzieki! Można to gdzieś wyłączyć, ewentualnie jaką kombinacją wrócić do poprzednich ustawień?


czwartek, 24 marca 2011, 21:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1324
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Premiere 5 - sekwencja
opcje regionalne i językowe - języki - szczegóły - ustawienia klawiszy - przełącz między językami - zmień sekwencję klawiszy (odczekować i po sprawie)


czwartek, 24 marca 2011, 22:23
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Premiere 5 - sekwencja
Dzięki wszystkim sredeczne jeszcze raz, nie pomyslałem o tym ponieważ podczas instalacji sytemu zwykle wyłączam tego typu żeczy. Myslałem ze za te zachowania jest premier odpowiedzialny, no cóż, człowiek się całe życie uczy.
Pozdrawiam


sobota, 26 marca 2011, 20:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL