Teraz jest wtorek, 24 listopada 2020, 06:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 problem z obszarem roboczym 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2011, 14:10
Posty: 17
Post problem z obszarem roboczym
Witajcie. Jest to mój pierwszy post na tym forum. :)
Ostatnio zainstalowałem na nowo win7 i Premiera. Po włączeniu, nie było timeline. W oknach go włączyłem, aczkolwiek np. ucięte klipy się nie pojawiały. Nie widać w ogóle osi czasu. Co może być tego winą? Może ja zaprezentuję ss.

Obrazek

Z góry dziękuję za rady.

Pozdrawiam.


czwartek, 21 kwietnia 2011, 14:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: problem z obszarem roboczym
kliknij dwa razy na jakiejś sekwencji w oknie Project : studniówka

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 21 kwietnia 2011, 14:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2011, 14:10
Posty: 17
Post Re: problem z obszarem roboczym
To w oknie source mi się tylko zmienia. A na dole nie ma nic.


czwartek, 21 kwietnia 2011, 14:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: problem z obszarem roboczym
Joker. napisał(a):
To w oknie source mi się tylko zmienia. A na dole nie ma nic.

Bo musisz kliknąć sequence w oknie project a nie clip. Chyba że nie utworzyłes jeszcze zadnych sekwencji. W tym przypadku File - New - Sequence. I tam wybierasz własciwy preset i to wszystko.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 21 kwietnia 2011, 14:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2011, 14:10
Posty: 17
Post Re: problem z obszarem roboczym
mmstudio napisał(a):
Joker. napisał(a):
To w oknie source mi się tylko zmienia. A na dole nie ma nic.

Bo musisz kliknąć sequence w oknie project a nie clip. Chyba że nie utworzyłes jeszcze zadnych sekwencji. W tym przypadku File - New - Sequence. I tam wybierasz własciwy preset i to wszystko.


Dzięki za szybką pomoc z tą prostą rzeczą. :) Nie miałem utworzonego Sequence.
Raz jeszcze dzięki wielkie.


czwartek, 21 kwietnia 2011, 14:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: problem z obszarem roboczym
Eghem, oczywiście montujesz za pieniądze studniówkę? :roll:


czwartek, 21 kwietnia 2011, 17:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2011, 14:10
Posty: 17
Post Re: problem z obszarem roboczym
Na razie nie. To jest studniówka od nas ze szkoły. Dostaję z 200 zł za przerobienie prawie 3h na 30-40 min.
I wyczuwam drobną ironię w tym.


czwartek, 21 kwietnia 2011, 17:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: problem z obszarem roboczym
Widzisz... co jakiś czas pojawiają się "zawodofcy", którzy właśnie nagrali swoje pierwsze zlecenie wesela często kupioną kamerą tydzień wcześniej. Teraz tutaj pytają jak się pozbyć szumów bo nic nie widać. Albo tego czerwonego koloru na obrazie, bo wszystko jest czerwone a ujęcia na zewnątrz odwrotnie - niebieskie. Wybacz jeśli Cię uraziłem, Twoja wypowiedź wraz z załączonym obrazkiem jakoś mi się skojarzyła.
Miłej i sprawnej nauki życzę.
Pozdrawiam.


czwartek, 21 kwietnia 2011, 17:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2011, 14:10
Posty: 17
Post Re: problem z obszarem roboczym
Jestem początkujący. Aczkolwiek, nie sądzę, że jestem na tyle dobry aby czerpać z tego profity.
Masz racje co do tych "pro" inaczej. Co próbują być zawodowcami, lecz nie są. Człowiek uczy się całe życie. A Ci co twierdzą, że pojadli wszystkie rozumy; jest to banda dzieciaków, którzy chcą być "sławni"... // Nic się nie stało. Twoja reakcja jest zrozumiała.
Dziękuję.


czwartek, 21 kwietnia 2011, 20:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL