Teraz jest środa, 27 stycznia 2021, 22:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Brak audio, AVCHD .MTS 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 maja 2007, 12:32
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Post Brak audio, AVCHD .MTS
Witam,

Importując materiał avchd z rozszerzeniem .mts, premiere widzi tylko ścieżkę video, natomiast ścieżki audio brak. WMP i playery różnej maści odtwarzają i audio i video.
Google nie powiedziało mi nic poza tym żeby zrobić update albo przerabiać do MOV-a. Zrobiłem update a przerabianie jest zbyt czasochłonne. Premiere Pro w pełnej wersji, brak kodeków ffdshow i tym podobnych.
Jakieś pomysły? :(


wtorek, 9 listopada 2010, 23:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1521
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
zajrzyj 5 linijek poniżej w timeline audio-tam powinien być twój dźwięk bo masz audio w Dolby

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 10 listopada 2010, 00:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
Może niekoniecznie chodzi o Dolby, a o rozróżnienie stereo/dual mono. Na to trzeba zwracać uwagę (ajk na 100 innych rzeczy)

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


środa, 10 listopada 2010, 13:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 maja 2007, 12:32
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
Dzięki kumak, o to chodziło. Najprostsze rozwiązania. . . :wink:

Może przy okazji zadam drugie pytanie, co by już nowego wątku nie zakładać.

Niedawno laptop wrócił z serwisu. Postawiony na nowo system, wszystko. Odpaliłem Pr pro i oprócz powyższego problemu, pojawił się kolejny - brak płynnego podglądu. DV, HDV. Bez różnicy, tnie tak samo.
Co więcej w niektórych ( :!: ) .avi nie ma dźwięku, cisza, "potencjometr" leży, (ale na timline audio jest).
Dodam, że przed serwisem na tych samych ustawieniach wszystko śmigało. . . :(
Jakiś zbiorowy powód tego dramatu?


środa, 10 listopada 2010, 21:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1521
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
po prostu kiedy pierwszy raz zaimportowalem avhd to zdziwilo mnie ze nie ma ścieżki dźwiękowej tam gdzie zawsze była- :lol:
proponuje kontakt z servisem- co namodzili
postaw potencjometr-głośniczek ma się świecić :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 10 listopada 2010, 22:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 maja 2007, 12:32
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
Serwis (wg. papierów) wymienił dysk i wiatraczek. . . Ramu mi nie zabrali, tak samo z resztą sprzętu - sprawdziłem.


środa, 10 listopada 2010, 22:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
Cytuj:
Niedawno laptop wrócił z serwisu. Postawiony na nowo system, wszystko.


Sprawdź sterowniki do chipsetu i grafiki.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


środa, 10 listopada 2010, 23:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 maja 2007, 12:32
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
Wszystkie sterowniki zaktualizowałem. Nadal to samo :(

Zauważyłem, że w przypadku jednego pliku avi, po wciśnięciu spacji obraz stoi a dźwięk jest płynnie i wyraźnie odtwarzany. Natomiast kiedy przesuwam CTI po timelinie obraz nadąża. :?:
Inny pilk avi, jak wyżej wspominałem. Obraz mocno tnie, cisza. Dodam, że np w WMP obydwa pliki są odtwarzane.
Na próbę zainstalowałem najnowszego k-lite w najbogatszej wersji. Też nie pomogło.


sobota, 13 listopada 2010, 12:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
O którym Premiere mówimy? Wersja trial czy full?
przestaw optymalizację programu Premiere z Memory na performance
Sorry że tak uparcie wracam do sterowników, ale wydaje mi się, że to tu pies pogrzebany. Na pewno zainstalowałeś Intel Chipset.... ( oczywiście jeśli używasz Intela)? Spróbuj zrobić pomiar szybkości odczytu dysku jakimś programosem będziesz miał jasność czy dane z dysku są odczytywane OK.
I sprawdź czy masz włączone buforowanie zapisu danych na dysku (-ach)

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


sobota, 13 listopada 2010, 19:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 1325
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
@delpozzo
"brak płynnego podglądu. DV, HDV
Dodam, że przed serwisem na tych samych ustawieniach wszystko śmigało
Serwis (wg. papierów) wymienił dysk i wiatraczek
Jakiś zbiorowy powód tego dramatu?"


Tak. Nawet dwa.
1. Dysk.
2. Nie ten serwis.

Naprawdę nie wiem w czym ci miało pomóc instalowanie K-lite, jeszcze w najbogatszej wersji. Teraz to możesz mieć problemy.


niedziela, 14 listopada 2010, 14:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 maja 2007, 12:32
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
Mówimy o Premiere Pro CS4 full.
Mam ustawioną opcję performance oraz włączone buforowanie zapisu na dysku.
Procesor to AMD Turion.
Prędkośc zapisu: 58.17MB/s
Prędkośc odczytu 71.01Mb/s

Kolego "Posiwiały", co rozumiesz poprzez "nie ten serwis"? Lapek na gwarancji więc wyboru za bardzo to nie miałem. . .
A czemu K-lite? Bo podobno tonący brzytwy się chwyta :roll:


niedziela, 14 listopada 2010, 23:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 1325
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
No ale jeśli "przed naprawą" było dobrze...
Pozwalam Ci "rozstrzelać" serwisantów.
Lap z powrotem do serwisu.
Prędkości nie porywają... ale do DV powinno wystarczyć.
Jaki to dysk? Producent/model?
Z jakiego powodu był wymieniany?
Możesz podać pełne dane SMART, błędy zapisu/odczytu?


poniedziałek, 15 listopada 2010, 02:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
Transfery istotnie dla SD są wystarczające. Nie instalowałeś jakiegoś nowego antywirusa???
Jaka w tym lapku jest grafika?

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


wtorek, 16 listopada 2010, 00:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 maja 2007, 12:32
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
Lapek w serwisie (w sumie 2 raz) z powodu zepsutego dysku i przegrzewania.
Dysk: toshiba mk3263GSX ATA
Grafika: ATI Radeon HD 3450
Antivir ten sam co poprzednio - Norton.
Przy sprawdzaniu prędkości nie było żadnych błędów, ani dodatkowych informacji (smart?)

Ten "nieodtwarzalny" avi, udało się odtworzyć ale po potraktowaniu VirtualDub'em. Lecz do płynności nadal dośc daleko :(


wtorek, 16 listopada 2010, 11:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 18 kwietnia 2004, 11:37
Posty: 13
Lokalizacja: Wejherowo
Post Re: Brak audio, AVCHD .MTS
Witam nie chciałbym zakładać nowego wątku ale mam podobny przypadek z plikami *.mov jak wrzucę pliki do APCS5 to mam tylko obraz a nie mam dzwięku na timeline a wyżej ktoś napisał o zwracaniu uwagi na Dual mono a co to oznacza?Pliki HD 1280X720 29kl/s audio 48 2 kanały (stereo) dziękuje za info

_________________
adamoos


niedziela, 27 lutego 2011, 16:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL