Teraz jest środa, 8 lipca 2020, 12:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2011, 23:34
Posty: 53
Post Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
Witam Wszystkich :D
Przeprowadziłem próbę kodowania pliku o rozdzielczości 1440 na 1920 o długości 1h 10 min ( kodek hdv rozszerzenie m2t ) czas kodowania do H.264 Blu -ray cbr 20Mbps - 40 minut . Sprzęt procesor i7 930 podkręcony na 3,5 ghz czyli minimalnie , 12gb ram grafika radeon 5770 . Podczas kodowania pracowały wszystkie rdzenie ( 8 ) na około 80 % , można było swobodnie przeglądać np. strony internetowe , system oczywiście win7 64bit pl z service packiem1 , aha i media encoder tez 64bit .
Jak widać Adobe w wersji CS5.5 zrobiło duży postęp w pracy z plikami hd .
Oprócz tego wszystkie programy z pakietu chodzą szybciej appro i after effects
dostały niezłego kopa , widać to szczególnie przy projektach i kompozycjach w :D hd.


środa, 27 kwietnia 2011, 15:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
bigboss napisał(a):
Jak widać Adobe w wersji CS5.5 zrobiło duży postęp w pracy z plikami hd .
Oprócz tego wszystkie programy z pakietu chodzą szybciej appro i after effects
dostały niezłego kopa , widać to szczególnie przy projektach i kompozycjach w :D hd.


Czy to porównanie przeprowadziłeś porównując CS5 i CS5.5 ?

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


środa, 27 kwietnia 2011, 16:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2011, 23:34
Posty: 53
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
Tak . CS5 przynajmniej u mnie chodziło tak sobie , by nie rzec słabo , myślę , że przyczyną była karta graficzna ( radeon ze średniej półki ) , a tutaj miłe rozczarowanie na plus . :)


środa, 27 kwietnia 2011, 16:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2011, 23:34
Posty: 53
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
aha , appro z plikami z kamery sony nx5 chodzi tak jak na ediusie czyli bardzo płynnie i wyświetla je na oknie monitora bez żadnych artefaktów .Więc poprawa jest kolosalna . :D


środa, 27 kwietnia 2011, 16:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
po pierwsze, radeony wogole sie nie przekladaja na obliczenia w cs5 , po drugie twoj procesor nie ma 8 rdzeni a po trzecie..... sam sobie dopowiedz


środa, 27 kwietnia 2011, 17:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2011, 23:34
Posty: 53
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
Czyli sugerujesz , że co ? dalej kicha :oops: Wiem , że nie ma ośmiu rdzeni tak tylko napisałem , posiadam w domu dwa takie same komputery różnią się tylko grafikami , jeden ma gforce 460 drugi radka5770 . Przy edycji plików avchd na cs 5 były różne artefakty na obrazie , a edycji nie była płynna . Teraz zainstalowałem pakiet cs 5.5 na kompie z radeonem i tak jak napisałem wcześniej różnica przy edycji jest ogromna , wg. mnie adobe poprawiło osługę kart innych niż nvidia. Zresztą cały pakiet chodzi lepiej , szybciej , ale może to tylko moje odczucie ?
Co za problem zainstaluj i sam zobaczysz :D


środa, 27 kwietnia 2011, 19:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
nie ma kogoś wiarygodnego kto ma 5.5 ?

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


środa, 27 kwietnia 2011, 19:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2011, 23:34
Posty: 53
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
Widzisz , takie czasy my młodzi jesteśmy bardziej dynamiczni i kreatywni od Was starych wyjadaczy a przy tym nie martwimy się czy jesteśmy wiarygodni czy nie , idziemy po prostu do przodu :D


środa, 27 kwietnia 2011, 19:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 403
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
bigboss napisał(a):
Witam Wszystkich :D
Przeprowadziłem próbę kodowania pliku o rozdzielczości 1440 na 1920 .

Zastanów się może to było 1440 x1080 HDV albo 1920x1080 HD
Pozdrawiam

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


środa, 27 kwietnia 2011, 19:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
nie jestem starym wyjadaczem, ale jeżeli coś tu pisze to staram się nie wprowadzać nikogo w błąd.
[edit]
Sorki nie zauważyłem podpisu pod moim nickiem , ale to o niczym nie świadczy , cały czas się uczę a forum wykorzystuje jedynie jako źródło wiedzy , sam tylko czasami zabierając głos.

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


środa, 27 kwietnia 2011, 20:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2011, 23:34
Posty: 53
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
Masz racje S_tach , sorry mój błąd to było :oops: 1440x1080 hdv


środa, 27 kwietnia 2011, 20:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
nie łam się bigboss, każdy robi błędy.
Nie liczę by nowy CS5.5 był szybszy od cs5, no ale może sie mylę ...oby :wink:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


środa, 27 kwietnia 2011, 20:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2011, 23:34
Posty: 53
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
Dzięki za słowa otuchy :D


środa, 27 kwietnia 2011, 20:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
the point is... nie wypisywac bzdur i glupot jak sie komus cos doradza albo opisuje,

"takie czasy my młodzi jesteśmy bardziej dynamiczni i kreatywni od Was starych wyjadaczy a przy tym nie martwimy się czy jesteśmy wiarygodni czy nie"

chyba wole byc wiarygodny....


środa, 27 kwietnia 2011, 21:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2011, 23:34
Posty: 53
Post Re: Adobe Media Encoder z pakietu Adobe Maste Collection CS5.5
:D No dobra , niech Ci będzie , pokonałeś mnie doświadczeniem :oops:


środa, 27 kwietnia 2011, 21:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL