Teraz jest poniedziałek, 21 stycznia 2019, 12:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Dżwięk się usunął 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 29 sierpnia 2010, 08:19
Posty: 23
Post Dżwięk się usunął
Otóż po pracy w APP dźwięk z filmu się usunął. Usunął się dźwięk tylko z filmu przesłanego przez kamerę. Inne dźwięki się nie usunęły. Kiedy importuję jeszcze raz film na oś czasu to dźwięk jest. A nie chcę zajmować się tym od początku bo to długo schodzi. Tak więc proszę was o pomoc. Jeśli nie rozumiecie pytania no to powiedzcie czego nie rozumiecie.


środa, 4 maja 2011, 12:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Dżwięk się usunął
Ja np. nie rozumiem czy widzisz ścieżkę dźwięku a jedynie go nie słychać? Czy może ścieżka video została a audio jest pusta?


środa, 4 maja 2011, 21:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Dżwięk się usunął
Ja nie rozumiem jeszcze więcej niż mój szacowny przedmówca, ale chęci mam dobre.
Jezeli audio "leży" na timeline a jedynie go nie słychać to nie wyciszyłeś przypadkiem scieżki z dźwiękiem?
Jeżeli go tam nie ma fizycznie - tego audio :) - to wszystko jest OK, nie powinno być dźwieku w produkcji. Pytanie tylko czy go nie włożyłeś, czy też usunąłeś ???
Musisz opisać dokładniej i szerzej problem, łącznie z wersją APP której używasz, bo wybacz, ale dźwięk się nie usuwa sam.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


czwartek, 5 maja 2011, 00:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Dżwięk się usunął
Najlepiej wstaw zrzut ekranu z timeline

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 5 maja 2011, 00:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 29 sierpnia 2010, 08:19
Posty: 23
Post Re: Dżwięk się usunął
Obrazek


poniedziałek, 9 maja 2011, 19:43
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post Re: Dżwięk się usunął
Clip 01.avi ma pusty dźwięk, tak jakbyś podczas nagrywania miał wyłączony /wyciszony mikrofon. Albo źle go zrenderowałeś, bez dźwięku. Odtwórz ten clip czymkolwiek a zobaczysz, że będzie "cisza"

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


poniedziałek, 9 maja 2011, 20:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Dżwięk się usunął
wcześniej napisał że klipy po ponownym zaimportowaniu są z dźwiękiem, tylko ze za dużo ich jest i nie chce mu się ponownie ich importować. Spróbuj może użyć funkcji link media , chociaż nie wiem czy będzie aktywna.

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


poniedziałek, 9 maja 2011, 20:22
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post Re: Dżwięk się usunął
Faktycznie, nie doczytałem :)

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


poniedziałek, 9 maja 2011, 20:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Dżwięk się usunął
albo zamknij premiera , przenieś klipy z oryginalnej lokalizacji gdzieś indziej otwórz premiera , zamknij i pliki włóż z powrotem na swoje miejsce. jak ich ponownie zaimportuje może zadziała .

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


poniedziałek, 9 maja 2011, 21:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 870
Post Re: Dżwięk się usunął
Dzięki za zrzut ekranu.
Ale padło kilka pytań - próśb o wyjaśnienia - bez odpowiedzi?

Pierwsze, co widzę, to czerwona linia nad klipami (osią czasu - timeline).
Może najpierw wciśnij "Enter", bo nie wiem czy audio nie wymaga "zrenderowania".
Czerwona linia u góry oznacza, że program nie wykonał wyznaczonych operacji.
Nie wiem jakie efekty dodałeś do dźwięku lub klipów.
Pliki są z rozszerzeniem .mov, co jeszcze niewiele mówi. Z jakiej kamery?
Jakie są parametry projektu - jakie plików źródłowych?
Która wersja Premiere Pro ? (pytał Najrad)
Czy używałeś funkcji "audio-gain"?

*********************
Przeczytałem Twoje poprzednie posty. Widzę, że ambitnie zaczynasz.
Może zapoznaj się choćby z instrukcją "Help".
Bo bez przeczytania instrukcji, to montaż jest naprawdę trudny...
*********************
Spokojnie. Opisz kamerę, wersję Premiere, efekty video i audio których
użyłeś w klipach bez dźwięku.
Opisz dokładnie, w jakiej sytuacji dźwięk przestał być dla Ciebie słyszalny.
Bo tak...To jak widzisz, zgadujemy...


poniedziałek, 9 maja 2011, 23:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Dżwięk się usunął
skasuj recznie np. total commanderem wszystkie tempy w tym audio conforming, przy ponownym uruchomieniu projektu poczekasz dluzej ale sie zrobi od nowa


wtorek, 10 maja 2011, 02:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 29 sierpnia 2010, 08:19
Posty: 23
Post Re: Dżwięk się usunął
Cytuj:
Pierwsze, co widzę, to czerwona linia nad klipami (osią czasu - timeline).
Może najpierw wciśnij "Enter", bo nie wiem czy audio nie wymaga "zrenderowania".

Klikając "Enter" nic nie dało
Cytuj:
Czerwona linia u góry oznacza, że program nie wykonał wyznaczonych operacji.
Nie wiem jakie efekty dodałeś do dźwięku lub klipów.

żadnych efektów na klip ani audio nie dałem
Cytuj:
Pliki są z rozszerzeniem .mov, co jeszcze niewiele mówi. Z jakiej kamery?

Pliki nie są z rozszerzeniem .mov tylko .avi
Cytuj:
Jakie są parametry projektu - jakie plików źródłowych?

Cytuj:
Która wersja Premiere Pro ? (pytał Najrad)

2.0
Cytuj:
Czy używałeś funkcji "audio-gain"?

Nie
Cytuj:
Spokojnie. Opisz kamerę, wersję Premiere, efekty video i audio których
użyłeś w klipach bez dźwięku.


Ja już wcześniej (ok. 2 lat) bawiłem się APP z tą samą kamerą i nic się nie działo. Teraz tylko po raz pierwszy mi się to zdarzyło.
Cytuj:
Opisz dokładnie, w jakiej sytuacji dźwięk przestał być dla Ciebie słyszalny.
Bo tak...To jak widzisz, zgadujemy...

Normalnie montowałem, prawie skończyłem i... tak się po prostu zrobiło. Może coś się z dźwiękiem stało, ponieważ specjalnie kliknąłem na Toggle Track Lock i zablokowałem film (aby film zmienił położenie, a dźwięk nie). Później odblokowałem.


Wiem że w AE istnieje opcja tzw. zamiany plików. Po prostu klikasz na film na timeline, później na Listę z innym filmem, klikasz "alt" przeciągasz z listy na timeline i ci się zamienia. Czy istnieje taka opcja w APP?


czwartek, 12 maja 2011, 16:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL