Teraz jest czwartek, 9 lipca 2020, 06:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Cs 5 problem z narzędziami tools 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Cs 5 problem z narzędziami tools
Chciałem zabrać się za składanie materiału i wystpił problem. Coś się stało po formacie i reinstalce. Mianowicie mam dwa sasiednie klipy (dwie różne sceny) Próbujac je przesunac wzgledem siebie za pomoca narzedzi tools na ekranie podgladu nie pojawiaja sie okna wejscia i wyjscia klipow. Mam ostatnia stopklatke ktora wskazuje suwak podgladu. W zalaczniku foto. Mam cos wylaczonego? Nie pamietam abym musial wlaczac jakies ustawienia przed formatem, aby uzyc podstawowych narzedzi..
Zakladalem, ze pobawie sie dzisiaj materialem a tutaj taka niemila niespodzianka :/


Załączniki:
problem.jpg
problem.jpg [ 350.18 | Przeglądane 96 razy ]
piątek, 13 maja 2011, 17:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Cs 5 problem z narzędziami tools
Problem rozwikłany. Zrobiłem update i jest ok.
Jak zaczałem pisać tutaj już o problemie to zadam inne pytanie.
Przeszkadza mi to w obróbce i nie za bardzo wiem jak sobie z tym poradzić.
W załaczniku dwa screeny.
Chodzi o to, jak chcę ze ścieżki video 2 wrzucić klip pomiędzy dwie ścieżki na video 1 z klawiszem ctrl, to automatycznie rozdziela mi również plik dźwiękowy, który chciałbym, aby zawsze pozostawał w całości. Klikajc prawym klawiszem w puste pole po rozdzieleniu dźwięku opcje ripple delete mam wyłaczona i muszę ręcznie przesuwać.

Sorry za brak "a" z kreska, ale nie działa mi Oo


piątek, 13 maja 2011, 19:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Cs 5 problem z narzędziami tools
Standardowo ścieżki video i audio są ze sobą połączone, abyś nie zgubił synchronizacji pomiędzy nimi. Operacje cięcia i przesuwania są wykonywane jednocześnie na obu. Jeśli chcesz ciąć / modyfikować jedynie ścieżkę video, kliknij na niej prawym myszki i odznacz opcję Unlink. Spowoduje do rozlinkowanie tych scieżek, więc tego właśnie szukasz.


sobota, 14 maja 2011, 10:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Cs 5 problem z narzędziami tools
Nie, nie o to chodzi. Materiał zgrałem z kamery, a dźwięk osobno w postaci mp3. Jednak juz sobie poradziłem. Jest to włączenie opcji toggle track lock. Dźwięk już mi nie "ucieka"


sobota, 14 maja 2011, 18:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL