Teraz jest wtorek, 22 stycznia 2019, 19:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Speed/Duration problem z dodatkową klatką. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 czerwca 2009, 08:29
Posty: 11
Post Speed/Duration problem z dodatkową klatką.
Witajcie,
Pracuję na cs5 , od jakiegoś czasu pojawił się bardzo irytujący problem:
Gdy tnę dany klip i zmieniam prędkość obciętej części - premiere dodaje poprzedzające cięcie klatki (lub klatkę)
Sytuacja ta występuje przy zmianie prędkości w okolicy 3oo% i w zwyż.
Będę bardzo wdzięczny za sugestie jak ten problem rozwiązać.


poniedziałek, 30 maja 2011, 20:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Speed/Duration problem z dodatkową klatką.
Klip, który przyspieszyłeś... nie rozciągasz go przypadkiem potem?


poniedziałek, 30 maja 2011, 23:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 czerwca 2009, 08:29
Posty: 11
Post Re: Speed/Duration problem z dodatkową klatką.
NIe na pewno nic takiego nie robię , gdy przyspieszam klip (ten po prawej) nie ingeruję , bo oczywiście dalej przylega do klipu z którego był odcinany.


wtorek, 31 maja 2011, 08:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Speed/Duration problem z dodatkową klatką.
Opisz dokładniej problem, może wklej screena, bo ja nie potrafię zrozumieć sytuacji w której on Ci się pojawia.


wtorek, 31 maja 2011, 09:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 czerwca 2009, 08:29
Posty: 11
Post Re: Speed/Duration problem z dodatkową klatką.
Ok , opiszę.
Powiedzmy , że mam klip na którym w statycznym kadrze człowiek biegnie z lewej do prawej strony.
Chciałbym aby w pewnym momencie przyspieszył.
Tnę zatem klip na dwie części i tej po prawej zmieniam prędkość - 333%.
Efekt jest taki , że zamiast spodziewanego przyspieszenia człowiek w miejscu cięcia cofa nogę , i oczywiście przyspiesza.
Premiere na klipie o zmienionej prędkości dorzuca kilka ostatnich klatek z klipu o prędkości oryginalnej .
CZyli człowiek na nie zmienionym klipie uniósł już nogę CIĘCIE (i zmiana prędkości) i teraz człowiek podnosi dopiero nogę , po czym oczywiście biegnie dalej.
Mam nadzieję , że problem jest banalny i coś wystarczy kliknąc czy też odkliknąc by program wrócił do normy.


wtorek, 31 maja 2011, 09:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Speed/Duration problem z dodatkową klatką.
wystarczy uzyc time remappingu ktory wlasnie to tego jest przeznaczony


wtorek, 31 maja 2011, 13:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 czerwca 2009, 08:29
Posty: 11
Post Re: Speed/Duration problem z dodatkową klatką.
Oczywiście , że można.
Jednak nie zmienia to faktu , że problem pozostaje nierozwiązany.


wtorek, 31 maja 2011, 18:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Speed/Duration problem z dodatkową klatką.
czy przypadkiem nie stosujesz jakiegoś przejścia np crosdisalow ?

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 2 czerwca 2011, 20:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL