Teraz jest poniedziałek, 13 lipca 2020, 10:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Audio zanika przy playbacku 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2011, 23:29
Posty: 3
Post Audio zanika przy playbacku
Jak w temacie.Przy odtwarzaniu projektu (DSLR) pewnego dnia zaczął zanikać momentami dźwięk. Naciskam spację, odtwarzanie leci, dźwięk na chwilę zanika, ale obraz odtwarza się poprawnie. Jakieś pomysły? Kodek audio aktualny, pracuję na i7 sandy bridge + 16gb ram + GTS 250 więc nie może zamulać. Wszystko działało ok jeszcze parę dni temu.


czwartek, 21 lipca 2011, 23:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Audio zanika przy playbacku
Bardzo ładnie napisałeś, jaki masz proc, pamięć a nawet grafikę.
A co masz do dźwięku???

Wszak o dźwięk pytasz!

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


piątek, 22 lipca 2011, 21:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2011, 23:29
Posty: 3
Post Re: Audio zanika przy playbacku
Nie ma to związku w tym przypadku bo nie karta dźwiękowa mi to liczy przy playbacku, ona tylko wypuszcza sygnał, ale ok - Creative Sound Blaster XFI Titanium HD. Gdyby to była kwestia k.dź. to na potencjometrze w APP widziałbym w czasie tych przerw ruszające się poziomy, a tak ich nie widzę. Jakieś propozycje? Ktoś miał podobną sytuację?


poniedziałek, 25 lipca 2011, 00:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Audio zanika przy playbacku
Kodek audio aktualny, pracuję na i7 sandy bridge + 16gb ram + GTS 250 więc nie może zamulać.

to malo jeszcze wiesz i malo widziales


jakie masz sterowniki do sound blastera ?
i jak jest ustawiony w premierze ?


poniedziałek, 25 lipca 2011, 00:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Audio zanika przy playbacku
jarecki80 napisał(a):
Gdyby to była kwestia k.dź. to na potencjometrze w APP widziałbym w czasie tych przerw ruszające się poziomy, a tak ich nie widzę.


tu również się stosuje twierdzenie kolegi:

Degenerado napisał(a):
to malo jeszcze wiesz i malo widziales


Kiedy się nie znasz, zadając pytanie nie zakładaj od razu odpowiedzi :!:

W preferencjach programu masz ustawione ASIO, czy Premiere Pro WDM :?:

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


poniedziałek, 25 lipca 2011, 13:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2011, 23:29
Posty: 3
Post Re: Audio zanika przy playbacku
Tak się składa, że nie może zamulać bo materiał z lustrzanek bez efektów musi przy takich parametrach kompa działać płynnie i jak widać w tej sprawie wiem chyba trochę więcej od "psychologów", którzy zamiast skupić się na odpowiedziach na pytanie postanowili skupić się na ocenie mojej osoby.

Sterowniki aktualne. Zarówno przy Asio jak i WDM działa tak samo. Po paru godzinach udało mi się to rozgryźć. Jest to kwestia drugiego monitora i ustawień ... w karcie grafiki. APP próbuje usilnie przy niektórych monitorach wysyłać dźwięk do drugiego monitora jeżeli wyjście z karty grafiki jest skonfigurowane na AV. Ponieważ monitor nie miał głośników to dźwięku nie było słychać. A jednocześnie nie było go też w głośnikach zewnętrznych podłączonych do komputera. Rozwiązaniem jest przełączenie w zaawansowanych ustawieniach grafiki tej opcji z AV na V. Pytanie dlaczego przerywanie w takiej sytuacji dzieje się tylko wyrywkowo a nie longiem zostawiam producentom grafiki i APP.


środa, 27 lipca 2011, 14:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Audio zanika przy playbacku
tu nie ma co oceniac, twoje posty oddaja caloksztalt w 100%
a ostatni jest fantastyczny po prostu


środa, 27 lipca 2011, 15:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 217
Post Re: Audio zanika przy playbacku
Mam ten sam problem z dźwiękiem ale nie mogę znaleźć tego ustawienia o którym piszesz. Czy mógłbyś mnie jakoś naprowadzić?


środa, 27 lipca 2011, 15:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL