Teraz jest wtorek, 22 stycznia 2019, 02:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Premiere Pro CS5.5 notorycznie napotyka na błąd 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lipca 2010, 20:09
Posty: 74
Post Premiere Pro CS5.5 notorycznie napotyka na błąd
Przy montażu Premiere Pro CS5.5 przy każdym uruchomieniu programu (tzn. jakieś kilkanaście, kilkadziesiąt sekund po uruchomieniu) napotyka na jakiś błąd, wypuszcza komunikat i trzeba wyłączać proces w menadżerze zadań i uruchamiać aplikację od nowa. Oczywiście przy każdym nowym uruchomieniu błąd znowu się pojawia. A więc montaż jest praktycznie niemożliwy...

Treść komunikatu o błędzie jest taka:
"Sorry, a serious error has occured that requires Adobe Premiere Pro to shut down. We will attempt to save your current project."

Montuję na Premiere Pro w wersji testowej, mam zainstalowane wtyczki Magic Bullet Looks 2.0 i Magic Bullet Instant HD 1.2 (może to przez nie...). Pracuję z włączoną akceleracją graficzną na GTX-ie 460 (wersja sterowników 280.26)

Spotkał się ktoś już z takimi błędami? Jest na to jakiś sposób? Dodam, że kilkukrotnie reinstalowałem system (Windows 7) i błąd dalej występuje - na świeżej instalacji Premiere raz albo dwa odpali się normalnie, a potem już ciągle generuje błąd...


czwartek, 1 września 2011, 22:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 maja 2011, 11:22
Posty: 9
Lokalizacja: Warszawa/Otwock
Post Re: Premiere Pro CS5.5 notorycznie napotyka na błąd
Witam,

Mam to samo. Mogę w projekcie robić wszystko w momencie kiedy przesunę wskaźnik myszy nad zakładkę "Effects". Błąd i klapa. :(

pozdrawiam


środa, 14 grudnia 2011, 14:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro CS5.5 notorycznie napotyka na błąd
przestancie uzywac triale, cracki i czity, klopoty znikna jak reka odjal


środa, 14 grudnia 2011, 14:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 maja 2011, 11:22
Posty: 9
Lokalizacja: Warszawa/Otwock
Post Re: Premiere Pro CS5.5 notorycznie napotyka na błąd
Degenerado napisał(a):
przestancie uzywac triale, cracki i czity, klopoty znikna jak reka odjal

Nie używam takowych.
Błąd pojawia się na legalnym Adobe® Creative Suite® 5.5 Production Premium,
i na legalnym Windows 7 64 SP1, komp. z procesorem I7, grafika NVIDIA GeForce GTX 295.
Ręce opadają.

pozdrawiam


poniedziałek, 16 stycznia 2012, 17:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro CS5.5 notorycznie napotyka na błąd
295 nie jest grafika dedykowana, uzywasz czitu w compatible mode ?
nie ze wszystkimi sterami bedzie dzialac bez bledow, wylacz mercury engine po calosci i sprawdz czy to samo sie wyklada, jesli dalej bedzie klopot wystepowal to wina raczej po stronie windowsa albo... preferencji premierea, tempy i cache w system albo cos takiego


poniedziałek, 16 stycznia 2012, 18:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 maja 2011, 11:22
Posty: 9
Lokalizacja: Warszawa/Otwock
Post Re: Premiere Pro CS5.5 notorycznie napotyka na błąd
ups.. pomyłka
u mnie grafika NVIDIA GeForce GTX 285 :)
Degenerado dzięki, będę kombinował.

pozdrawiam


poniedziałek, 16 stycznia 2012, 19:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro CS5.5 notorycznie napotyka na błąd
285 to smiga bez klopotow, napisz konkretnie jakie bledy, jakis numer, kod


poniedziałek, 16 stycznia 2012, 20:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 maja 2011, 11:22
Posty: 9
Lokalizacja: Warszawa/Otwock
Post Re: Premiere Pro CS5.5 notorycznie napotyka na błąd
Żadnych kodów, numerów tylko ten komunikat:
"Sorry, a serious error has occured that requires Adobe Premiere Pro to shut down. We will attempt to save your current project."

Taki myk pomógł:
    Proszę przywrócić domyślne ustawienia programu.
    Zamknąć program Premiere Pro CS5.5
    Przejść do folderu C:\Użytkownicy\[nazwa użytkownika]\AppData\Roaming\Adobe\Premiere Pro
    Zmienić nazwę folderowi 5.5 (np. na 5.5_backup)
    Ponownie uruchomić program i sprawdzić jego działanie.
Na jak długo? :)

pozdrawiam


środa, 25 stycznia 2012, 08:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL