Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 22:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 AP CS5 pytanie techniczne 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 16 października 2004, 13:19
Posty: 41
Post AP CS5 pytanie techniczne
WitaM!
Czesto zdarza sie ze robimy format lub przywracamy obraz systemu pozniej instalujemy oprogramowanie Adobe, moje pytanie do Was:
Mam sporo wlasnych presetów mase, mase wlasnych ustawien i skrotow klawiatury w AP, AE, PS, EN jaki plik w jakim folderze jest za to odpowiedzialny lub jak moge w inny spsob wyeksportowac te ustawienia, zebym nie musial wszystkiego tworzyc ponownie.


wtorek, 15 listopada 2011, 13:48
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 września 2010, 15:07
Posty: 110
Post Re: AP CS5 pytanie techniczne
też bym chciał wiedzieć :)


środa, 7 grudnia 2011, 23:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS5 pytanie techniczne
a nie mozesz calosci sobie zbackupowac ?
i potem image rozpakowujesz i masz postawiony system z gotowym adobem


czwartek, 8 grudnia 2011, 00:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 września 2010, 15:07
Posty: 110
Post Re: AP CS5 pytanie techniczne
Za pewne możemy ale w jaki sposób?


czwartek, 8 grudnia 2011, 00:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS5 pytanie techniczne
ja uzywam todo backup, szybki i darmowy


czwartek, 8 grudnia 2011, 01:16
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 września 2010, 15:07
Posty: 110
Post Re: AP CS5 pytanie techniczne
Dziękuje, zaraz zobaczę czy się uda


czwartek, 8 grudnia 2011, 01:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: AP CS5 pytanie techniczne
Wiem, że to co napiszę nie jest odkrywcze ani specjalnie nie rozwiąże Twojego problemu, ale backupy robię dwa. Jeden na czystym systemie, a drugi po instalacji sterowników, wgraniu aplikacji ustawieniu okien i pluginów.
Korzystam z programu "PreferenceManager" który potrafi zapisać/przywrócić położenia okien i grupowanie presetów w oknach między innymi APCS5.5. - nie wiem czy jest wersja na Windows
Do Windows używam Acronis 2011. Poza backupem/przywracaniem całych partycji i dysków można zrobić nim backup wybranych folderów.
I chyba rozwiązanie globalne ( backup całej partycji) jest najlepsze, choćby ze względu na ro, że pluginy mają swoje podfoldery w których przechowują nasze cięźko wypracowane presety ustawień - MBL np trzyma to w folderze Looks itp.
Żeby przenosić swoje presety z MBL pomiędzy Hackintoschem a Win7 robię kopię folderu Looks.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


czwartek, 8 grudnia 2011, 13:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 września 2010, 15:07
Posty: 110
Post Re: AP CS5 pytanie techniczne
wczoraj próbowałem programem od Degenerado, fajnie i sprawnie , ale też pewnie Twoja opcja jest ok, a zwłaszcza kopiowanie folderów


czwartek, 8 grudnia 2011, 13:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL