Teraz jest sobota, 19 stycznia 2019, 18:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Praca na plikach mov 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Praca na plikach mov
Witam, tak jak w temacie. Otrzymałem materiał do zmontowania w plikach mov. Przy próbie zaimportowania mam info, że brak kodeka albo, że niemożliwy do współpracy. Jak to ugryźć? Szukam rozwiązania w necie, ale póki co nie widzę.


środa, 30 listopada 2011, 19:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Praca na plikach mov
quick time masz zainstalowane ?

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


środa, 30 listopada 2011, 20:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Praca na plikach mov
to by bylo zbyt proste ... :)


środa, 30 listopada 2011, 20:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Praca na plikach mov
Tak, Quicktime jest :)
Posiedziałem troche na forum adobe. Były jakieś sugetie na temat tego, aby zaintalować sobie starą wersję QT. Wywaliłem i wrzuciłem 7.02 (taką zalecali) nic to nie dało. Przy najnowzej również nic nie dało. Kto pisał, aby przerzucić pliki do folderu zawierającego projekt (dziwna sugestia) jednak również nic nie dała. Wzystkie logiczne rzeczy zawiodły. Może zna ktoś jaki kodek do premiere, który wspomoże pracę tych plików? Zrobiłem rownież tak, że zmieniłem ręcznie rozszerzenie pliku z mov do mpg. System pytał się czy jestem pewien, bo póxniej mogą wystąpić problemy z tym plikiem. Zatwierdziłem i dodałem do premierki i mogę go dodać. Jednak mam problemy z płynnym podglądem albo jego całkowitym brakiem (szary ekran).
Materiał źródłowy mam z maca. Dostałem również materiał na kasetkach. Jednak wolałbym uniknąć ich zgrywania. W załączniku podgląd z media info


Załączniki:
media info.jpg
media info.jpg [ 284.15 | Przeglądane 83 razy ]
środa, 30 listopada 2011, 21:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Praca na plikach mov
z czego te pliki pochodza z kamery-ap foto czy z komórki


środa, 30 listopada 2011, 21:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Praca na plikach mov
podwies plik przykladowy


środa, 30 listopada 2011, 21:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Praca na plikach mov
http://w286.wrzuta.pl/film/6eeCpabiScF/ ... tlo_p01_-2
Nie jestem pewien ale raczej kamera. Na pewno nie komórka. Nie wydaje mi się, aby używali aparatu


środa, 30 listopada 2011, 22:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Praca na plikach mov
może video conventer ci pomoże


środa, 30 listopada 2011, 23:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Praca na plikach mov
Coś nie teges, tutaj inny plik:
http://w281.wrzuta.pl/plik/aTlPuwEm9O9/ ... tlo_p01_-7


środa, 30 listopada 2011, 23:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 14 października 2006, 21:36
Posty: 28
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Praca na plikach mov
Otworzyłem to na Macu. To jest Apple HDV 1080i50 1440x1080 otwiera to VLC, ale ten kodek jest udostępniany tylko z FCP lub FCP X.


środa, 30 listopada 2011, 23:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Praca na plikach mov
http://www.calibratedsoftware.com/products.asp


czwartek, 1 grudnia 2011, 00:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Praca na plikach mov
Hmm, mam inny dziwny problem. Otóż musiałem już wczoraj zacząć zgrywać materiał. Zgrałem go na dysk. Po wrzucaniu poszczególnych klipów do premierki część chodzi z dźwiękiem, a część nie ma go w programie. Jak odtworze te klipy normalnie w systemie to mam w nich dźwięk. O co chodzi?


czwartek, 1 grudnia 2011, 15:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Praca na plikach mov
skasuj recznie pliki od conformingu i zobacz czy poprawi czy nie


czwartek, 1 grudnia 2011, 15:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Praca na plikach mov
Kasuje ręcznie, dodaje na nowo i nie ma dźwięku

Usunąłem wszystkie pliki z media cache. Utworzyłem nowy projekt i ta sama sytuacja. Pierwszy raz mam taki problem. Jak może materiał z jednej kasety działać w programie z dźwiękiem, a część nie.
Kończa mi się pomysły co z tym zrobić


Załączniki:
blad.jpg
blad.jpg [ 454.98 | Przeglądane 95 razy ]
czwartek, 1 grudnia 2011, 16:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Praca na plikach mov
Podzielę się z wami metodą przy takich błędach. 5 godzin móżdżyłem i nie było dla mnie ratunku. Zacząłem bawić się plikami na timelinie i sposób znalazłem. Robienie subclipów.... po dodaniu z powrotem takiego pliku na oś czasu pojawiał się już z dźwiękiem


wtorek, 6 grudnia 2011, 09:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL