Teraz jest wtorek, 24 listopada 2020, 05:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Reverse speed AP CS 5.5 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 września 2006, 10:02
Posty: 33
Post Reverse speed AP CS 5.5
Przy montażu prostego klipu po zmianie jego fragmentów w spped/duration,speed na 200 % i wybraniu opcji reverse speed czyli do tyłu w przyśpieszonym tempie, w projekcie jak i na podgladzie wszytsko ok ale po exporcie do pliku w miescach gdzie bylo wlasnie reverse speed obraz drga nie do przyjacia , ale tylko tam gdzie byl wlasnie reverse speed reszta ok.
Materiał zrzucony z hdv montaz na hdv 1440 /1080i25 i export do mpeg tez na takim samym ustawieniu.

O co kaman?? :)


czwartek, 12 stycznia 2012, 14:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1519
Post Re: Reverse speed AP CS 5.5
włącz opcję flicer remove-powinno pomóc

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 12 stycznia 2012, 16:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 września 2006, 10:02
Posty: 33
Post Re: Reverse speed AP CS 5.5
kumak napisał(a):
włącz opcję flicer remove-powinno pomóc


niestety dalej to samo :(


czwartek, 12 stycznia 2012, 20:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 8 listopada 2008, 19:20
Posty: 114
Post Re: Reverse speed AP CS 5.5
gregor1124 napisał(a):
kumak napisał(a):
włącz opcję flicer remove-powinno pomóc


niestety dalej to samo :(

Usuń przeplot z tego fragmentu, bądz wyeksportuj bez niego.


czwartek, 12 stycznia 2012, 20:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1324
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Reverse speed AP CS 5.5
prawy myszy, field options, always deinterlace


czwartek, 12 stycznia 2012, 21:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 września 2006, 10:02
Posty: 33
Post Re: Reverse speed AP CS 5.5
Dzięki za odp.
always deinterlace tez nic nie dało, dopiero montaż w nowym projekcie
ale HDV 1080p 25(pocztakowe ustawienia) a nie jak wcześniej 1080 i 25, czyli wina przeplotu. Export z projektu 1080i z opcja progresive dawało efekt jakis drobnych paseczków w obrazie, nie da sie z 1080i wyeksportowac bez przeplotu bez problemu ?


czwartek, 12 stycznia 2012, 22:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL