Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 21:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 potrzebuję kogoś z Premiere CS5 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post potrzebuję kogoś z Premiere CS5
hej,

ponieważ piszę program do automatycznego układania klipów na timelinie do Premiere to potrzebuję sprawdzić działanie exportu/importu EDL czy innych sposobów przekazywania danych z innych aplikacji (XML?). czy może się do mnie odezwać ktoś, kto może mi poświęcić kilka minut i wyeksportować przykładowe projekty dla mnie do analizy?
najlepiej na GG.

pozdrawiam

_________________
Obrazek


poniedziałek, 14 maja 2012, 11:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
ja moze ale pozno w nocy to jest okolo 24-1, premiere 5,5

btw. czym sie ma roznic to ukladanie od premierowego ?


poniedziałek, 14 maja 2012, 11:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
dzięki. potrzebuję natychmiast. ale jakby co będę pytał.

chodzi o układanie wg czasu rozpoczęcia nagrania (coś jakby pseudotimecode) czyli żeby poukładać mniej więcej klipy z kamery i aparatu, taki multicam.

a, właśnie. pewnie istnieje coś takiego. wiesz może jak to robić?

_________________
Obrazek


poniedziałek, 14 maja 2012, 11:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
nie wiem, pisalem o tym do adobe , wiem o co chodzi, zeby klipy sie same ulozyly do timeline na paru sciezkach, jesli kamery sa zsynchronizowane to mamy od razu ustawiona multikamere i tylko trzeba zle ujecia wywalic

jak Ci sie uda to kupuje w ciemno taki skrypt, koncerty bedzie sie migiem montowac ( o ile cena nie bedzie koncertowa :))


poniedziałek, 14 maja 2012, 11:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
ołki, będę miał to na uwadze.

puki co jak piszę jakieś programy to są one dosyć upierdliwe w obsłudze, bo nie mam wystarczającej motywacji do robienia interfejsów użytkownika. dla przykładu stabilizację wszystkich ujęć w katalogu zrobiłem jako plik wsadowy generujący skrypty avisyntha, robiące dwa przebiegi dla stabilizatora, gdzie przy drugim przebiegu następuje kompresja za pomocą ffmpega.

teraz chcę po prostu uruchamiać program, który wszystkie ujęcia w katalogu umieści w odpowiednim miejscu na linii czasu i zapisze (chyba) jako XML z Final Cuta. tyle, że materiały z aparatu nie mają timecode'u, więc wykorzystam datę - niestety materiały nie będą pasowały dokładnie ze względu na dokładność tylko co do sekundy.
ty chciałbyś coś odczytującego timecode pewnie?

PS. eee, w sumie to jednak piszę przecież GUI. pochwalę się, a co tam... :)


Załączniki:
Tajmlajn3D screen.PNG
Tajmlajn3D screen.PNG [ 234.89 | Przeglądane 184 razy ]

_________________
Obrazek
poniedziałek, 14 maja 2012, 12:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
najfajniej jakby byly dwie opcje i data i timecode
z timecodem ustawiona sciezke mozna zalockowac , wybrac jakis jeden moment i caly material jest zsynchronizowany

nie da sie tak zrobic z materialami z tasm, kazde przewiniecie czy drop moze rozwalic timecode i wtedy data ratuje, jasne ze jest dokladnosc co do sekundy ale kiedys robilem test i wyszlo mi ze przy dobrze zsynchronizowanych kamerach na koniec materialu roznice byly do 3 ramek i wcale nie jestem pewien czy to tez nie byla kwestia szybkiego start stopu, czesto material tak nagrywany w premierze wczytuje sie z takimi roznicami


poniedziałek, 14 maja 2012, 13:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
chciałem zrobić tylko skanowanie plików po dacie/godzinie i ustawienie ich w kolejności w odpowiednich miejscach. w zasadzie miało to służyć do ułożenia mniej-więcej przebitek z aparatu do materiału longiem, i to byłoby optymalne w kontekście korzyści/nakład pracy. użycie timecodu wymagałoby korzystania z zewnętrznych programów, tworzenia plików tymczasowych i pewnie jeszcze innych rzeczy, których bym chciał uniknąć.

PS. nikt inny nie ma CS5?

_________________
Obrazek


poniedziałek, 14 maja 2012, 14:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
daj jakis namiar bo siedze przy kompach a zaraz bede mial przerwe 40 minutowa przez wysylanie dzwieku


poniedziałek, 14 maja 2012, 14:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
na ja na gadu siedzę, ale możesz na maila wysłać (dane w podpisie). chodzi mi tylko o wyeksportowanie jakiegokolwiek projektu (najlepiej bez ponakładanych efektów na klipy) do Final Cut'owego XML'a.

_________________
Obrazek


poniedziałek, 14 maja 2012, 14:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
a masz jakis swoj projekt ? bo nie wiem co masz na mysli, ja mam tylko jakies swoje kobyly, czy po prostu wrzucic counter i jakis kolor i to wyeksportowac ?


poniedziałek, 14 maja 2012, 14:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
wolałbym, żeby to były pliki z filmem, obojętnie już jakie. powiedzmy 3 ścieżki z 3 klipami każda, i żeby niektóre były przycięte na początku i końcu. po prostu muszę zobaczyć jak ten XML jest zrobiony w praktyce.

_________________
Obrazek


poniedziałek, 14 maja 2012, 14:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
Przepraszam, że się wtrącę, ale pamiętam już w dawnych wersjach Premiere jak pracowałem, że wszystkie już potrymowane klipy zaznaczałem wybierałem prawym "automate to timeline" i lądowały na time line. Można było jednocześnie określić sposób styku klipów, czy na zakładkę, czy z default transition, fade audio itp, działało to świetnie.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 14 maja 2012, 14:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
zgadza sie ale to nie o to chodzi


poniedziałek, 14 maja 2012, 14:44
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
jasne. ale chodzi o to, żeby nie przylegały do siebie tylko były wstawione w momencie, w którym zostały nagrane.

_________________
Obrazek


poniedziałek, 14 maja 2012, 14:46
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: potrzebuję kogoś z Premiere CS5
... dodam, że jeśli zaś klipy pochodziły z różnych źródeł i chcieliśmy poukładać je w multicam jest do tego świetny plugin na premiere i nie tylko o nazwie PluralEyes, który synchronizuje klipy nawet bez kodu czasowego opierając się na spójności harmonicznej dźwięku itp.
Do dzisiaj z tego korzystam, ale już w nieco inny sposób i w innych aplikacjach.
http://www.youtube.com/watch?v=7OGgbnt9w7U

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 14 maja 2012, 14:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL