Teraz jest czwartek, 9 lipca 2020, 23:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Problem z dzwiekiem w trybie multicam CS 5.5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1499
Post Problem z dzwiekiem w trybie multicam CS 5.5
Mam taki oto problem - do zmontowania komunia z 2 kamer, zsynchronizowalem klipy PluralEyes, po uruchomieniu multicam mam tylko jeden kanal audio. Doszedlem juz, ze problem zapewne jest zwiazany z synchro poprzez PE, gdyz dzieli on sciezke audio na 2 osobne kanaly (czy mam teraz 4) Jak najprostszym sposobem polaczyc 2 kanaly spowrotem w jeden? Mozna by oczywiscie wyeksportowac samo audio i wstawic ponownie, ale moze da sie jakos prosciej? Albo jeszcze inaczej, moze ktos bardziej obeznany z PluralEyes wie czy da sie jakos synchronizowac bez rozdzielania na 2 kanaly, bo bywa to klopotliwe (za duzo sciezek do ogarniecia)


wtorek, 29 maja 2012, 03:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Problem z dzwiekiem w trybie multicam CS 5.5
nie znam pluraleyes ale z sekwencji w której masz klipy zsynchronizowane skopiuj ścieżkę dźwiękową i wklej do sekwencji z multicam

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


wtorek, 29 maja 2012, 06:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 marca 2011, 11:18
Posty: 285
Post Re: Problem z dzwiekiem w trybie multicam CS 5.5
Tak na przyszłość, najlepszy sposób synchronizacji to najzwyklejsze klaśnięcie w dłonie.


wtorek, 29 maja 2012, 09:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Problem z dzwiekiem w trybie multicam CS 5.5
klaskać trudno na komunii ale np błysk flesza

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


wtorek, 29 maja 2012, 09:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1499
Post Re: Problem z dzwiekiem w trybie multicam CS 5.5
No tak macie racje, czasem robie to recznie, ale tym razem troche kobinacji bylo, jedna kam wczesniej nagrywala, druga troche pozniej, czesc dzwieku z jednej, czesc z drugiej plus jeszce rejestrator, posilkowalem sie PE, ale wlasnie ten nieszczesny rozdzail kanalow, ktos ma jeszcze jakies pomysly na ogrniecie PE?


wtorek, 29 maja 2012, 11:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z dzwiekiem w trybie multicam CS 5.5
najlepszy pomysl ma grass hooper ale cos sie nie odzywa...


wtorek, 29 maja 2012, 11:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1499
Post Re: Problem z dzwiekiem w trybie multicam CS 5.5
Degenerado napisał(a):
najlepszy pomysl ma grass hooper ale cos sie nie odzywa...

tzn? kopiowanie siezek audio do multicama pomoglo, ale nadal mam 4 sciezki a wolal bym miec 2, ale juz moge pracowac, choc to dla mnie o tyle klopotliwe, ze jesli chce sobie cos gdzies wyciszyc (z jednej kamery) musze to robic na 2 sciekach zamiast 1 - jakies pomysly?


wtorek, 29 maja 2012, 11:27
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post Re: Problem z dzwiekiem w trybie multicam CS 5.5
Ja to robię tak: synchronizuję klipy w sekwencji 1, (audio i wideo), dodaję i synchronizuję ewentualne inne ścieżki audio, w mikserze ew. ustawiam głośność poszczególnych ścieżek audio a potem z tej sekwencji eksportuję sam dźwięk (file-export-media-waveform audio) do odrębnego pliku wave. Następnie importuję tego wava do projektu, w sekwencji 1 zaznaczam wszystkie klipy i przesuwam ścieżki audio o jeden poziom niżej, czyli audio 1 na audio 2, audio 2 na audio 3 itd. Ścieżka audio 1 zostaje pusta i w to miejsce wkładam wcześniej wyeksportowanego wava. Ważne, aby wsadzić go w odpowiednie miejsce,żeby nie było przesunięcia dźwięku. Poprostu suwak przed obniżaniem ścieżek daję na początek sekwencji a potem wava przysuwam do suwaka. Czasami nie podmieniaj plików audio ze ścieżki 1 na tego wava tylko je przesuń niżej, jak się w trakcie okaże, że coś jest nie tak zawsze można wava wyrzucić i ścieżki spowrotem podnieść do góry, jak je podmienisz, to oryginalne audio 1 stracisz. Po tym jak zrobisz sekwencję z multicamem pobierało Ci będzie dźwięk ze ścieżki 1 sekwencji 1, więc tego wyeksportowanego wava. To tego jeszcze przed importowaniem go do projektu w razie potrzeby można go wrzucić do Audition i trochę podrasować, jeżeli potrzeba. Sposób sprawdzony przez mnie.

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


wtorek, 29 maja 2012, 11:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1499
Post Re: Problem z dzwiekiem w trybie multicam CS 5.5
dnap-dzieki, tak trzeba bedzie robic.


wtorek, 29 maja 2012, 12:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 4 września 2012, 16:37
Posty: 3
Post Re: Problem z dzwiekiem w trybie multicam CS 5.5
niewiem czy probowales Woowave Sync Pro ,podobno jest nizly.Sciag sobie za darmo z www.woowave.com
powodzenia


środa, 5 września 2012, 15:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL