Teraz jest wtorek, 22 stycznia 2019, 06:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 cs6 adobe encore ISO bluray 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 17 stycznia 2012, 15:54
Posty: 52
Post cs6 adobe encore ISO bluray
Pracuje na premium production .
Po wypuszczeniu obrazu płyty (iso) bluray mam problem ze sprawdzeniem w odtwarzaczu . Odtwarzacze nie chcą mi tego czytać . Próbowałem z windows media player , kmplayer ,vlc player . Żaden z nich nie chce odtworzyć obrazu płyty bluray który wypuszczam z encoder . Zarówno zmiana ustawień na H-264 czy mpg2 nic nie pomagają . Zaznaczone mam all region i dodatkowo w preferencjach play region code -na international .

Natomiast z obrazem płyty zapisanym standardowo do dvd nie ma problemów i vlc sobie radzi idealnie .

Żadnych kodeków nie mam zainstalowanych , ale nie sadze żeby to było przyczyna bo po wypaleniu tego obrazu płyty bluray . Płyta jest bez problemów rozpoznawana zarówno na kompie jak i w stacjonarnym odtwarzaczu bluray .

Oczywiście obraz płyty otwieram z daemon .

Jakim playerem wy sprawdzacie obraz plyty bluray wypuszczony z encore ??????? zanim wypalicie płytę .


piątek, 22 czerwca 2012, 19:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
to normalne- nie znam odtwarzacza który otworzy płytę w formacie blu-ray zapisanym w iso-nagraj na płytkę i wtedy odtworzysz

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


piątek, 22 czerwca 2012, 20:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 17 stycznia 2012, 15:54
Posty: 52
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
No na starym kompie montowałem hdv i dvd architect wypluwał mi obraz płyty bluray i bez problemów odtwarzały mi to wszystkie odtwarzacze .

Teraz nowy komp inny soft i nie hdv tylko avchd . Z pierwszej chwili pomyślałem ze to być może wina H-264 które może być ciężkie dla odtwarzaczy . Zmiana na mpg2 nic nie dala . Potem wypaliłem płytę z tym obrazem i śmiga bez problemów .

Dawniej bardzo mi odpowiadało ze moglem sprawdzić obraz płyty bluray zanim wypaliłem .


piątek, 22 czerwca 2012, 21:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
amelka napisał(a):
No na starym kompie montowałem hdv i dvd architect wypluwał mi obraz płyty bluray i bez problemów odtwarzały mi to wszystkie odtwarzacze .

Teraz nowy komp inny soft i nie hdv tylko avchd . Z pierwszej chwili pomyślałem ze to być może wina H-264 które może być ciężkie dla odtwarzaczy . Zmiana na mpg2 nic nie dala . Potem wypaliłem płytę z tym obrazem i śmiga bez problemów .

Dawniej bardzo mi odpowiadało ze moglem sprawdzić obraz płyty bluray zanim wypaliłem .

To moze zamiast obrazu iso zapisuj w encore do folderu na dysku twardym, program utworzy Ci strukturę dysku blu-ray na twardzielu.


piątek, 22 czerwca 2012, 21:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
media player classic bez klopotu odgrywa iso BR zamontowane tool daemonem lite, wszystko dziala jak nalezy, obraz wygenerowany z encore


sobota, 23 czerwca 2012, 00:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 17 stycznia 2012, 15:54
Posty: 52
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
Degenerado napisał(a):
media player classic bez klopotu odgrywa iso BR zamontowane tool daemonem lite, wszystko dziala jak nalezy, obraz wygenerowany z encore


Musiałbyś więcej szczegółowszy podać ,bo u mnie zarówno wersja Media Player Classic 6.4.9.1 jak i Media Player Classic Home Cinema 64-Bit nie radzą sobie .
Jakie kodeki zainstalowane masz ??
Ja żeby po sprawdzać zainstalowałem K-Lite Codec Pack 64-bit .

Najnowsza wersja cyberlink power dvd ultra 12 również sobie nie radzi , choć stare moje projekty (hdv) zapisane w formie iso bluray łyka bez problemów .

Jak do tej pory nic ,tylko śmietnik powoli się robi w kompie :(

Waldek69 napisał(a):
To moze zamiast obrazu iso zapisuj w encore do folderu na dysku twardym, program utworzy Ci strukturę dysku blu-ray na twardzielu.


No tak tez można ,ale to mnie nie uszczęśliwia . Player zażąda jakiejś konkretnej ścieżki do odtwarzania .
A mi chodzi żeby całość sprawdzić -czy menu poprawnie śmiga wszystkie guziki itd ...
Zawsze tak robiłem ze najpierw projekt zapisywałem do obrazu iso .
Następnie to sprawdzałem otwierając to w daemonie i playerem puszczałem (power dvd) .
Jak wszystko było w porzadku to wypalałem płytę w nero .


Bardzo dziwi mnie fakt ze jak tylko wypale obraz na płytę ,to problem znika i wszystko pięknie śmiga . Przez daemon obraz płyty nie idzie . Moze to daemon coś sobie nie radzi z h-264 już rożne myśli mi przychodzą do głowy


sobota, 23 czerwca 2012, 02:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
MPC-HomeCinema.1.4.2499.0.x64
Daemon Tool Lite 4.45+

zadnych kodekow, jak zwykle pod soft adobe

bez klopotu leci z imagea


sobota, 23 czerwca 2012, 10:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 263
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
amelka napisał(a):
Bardzo dziwi mnie fakt ze jak tylko wypale obraz na płytę ,to problem znika i wszystko pięknie śmiga . Przez daemon obraz płyty nie idzie . Moze to daemon coś sobie nie radzi z h-264 już rożne myśli mi przychodzą do głowy

Zainstaluj dvdfab virtual drive i sprawdzisz ty to problem demona


sobota, 23 czerwca 2012, 11:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
Edycyjne to rozterki
kiedy mamy chęci wiele.
Próbujemy coś zmontować

A narzędzie słabo miele.
Wybieramy wtedy inne,
które dobrze nam pasuje

No i huzia do roboty,
ale co się dowiaduję.
Jednym program renderuje

Innym znowu dzieła pluje.
Czym to ślinę powycierać?
Oddać przecież nie wypada

Kiedy filmik w połysk wpada.
Tutaj znów kolejna zmiana,
nowe medium testujemy
Może nic nie zepsujemy

Chciał bym mieć programik prosty,
który zrobi fiku miku
i zapisze to do pliku.

panjacek


sobota, 23 czerwca 2012, 15:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
to teraz ja opowiem o panu wierszyk...


sobota, 23 czerwca 2012, 17:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
Ale to nie jest wierszyk o Panu :D


niedziela, 24 czerwca 2012, 07:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
Degenerado napisał(a):
MPC-HomeCinema.1.4.2499.0.x64
Daemon Tool Lite 4.45+

zadnych kodekow, jak zwykle pod soft adobe

bez klopotu leci z imagea


Daemon Tools Lite (najnowsza wersja) i PowerDVD (wersja dodawana wraz z nagrywarka blu-ray LG) - też wszystko działa z obrazem iso zrobionym w Encore.


niedziela, 24 czerwca 2012, 11:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
czyli system jest zle postawiony

moze roxio patch by cos pomogl, nie wiem na ile moze miec wplyw na kompatybilnosc playerow przez taki device ale ja mam zawsze zainstalowany


niedziela, 24 czerwca 2012, 12:00
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 września 2011, 19:57
Posty: 162
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
Daemon w wersji podstawowej (darmowej) nie wspiera menu bluray . Ze ścieżką video sobie poradzi ale struktury menu nie .
Virtual clone drive jest darmowy i wspiera strukturę obrazu bluray (menu )
Do tego potrzeba jeszcze cyberlink power dvd . Nie jestem pewien czy wszystkie wersje cyberlinka się sprawdzają . Wersja ULTRA sobie świetnie radzi .


niedziela, 24 czerwca 2012, 12:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: cs6 adobe encore ISO bluray
0123 napisał(a):
Daemon w wersji podstawowej (darmowej) nie wspiera menu bluray . Ze ścieżką video sobie poradzi ale struktury menu nie .
Virtual clone drive jest darmowy i wspiera strukturę obrazu bluray (menu )
Do tego potrzeba jeszcze cyberlink power dvd . Nie jestem pewien czy wszystkie wersje cyberlinka się sprawdzają . Wersja ULTRA sobie świetnie radzi .

Fakt przy pierwszym uruchomieniu obrazu iso (blu ray) Daemonem płyta wystartowała od filmu, ale po wciśnięciu przycisku menu w powerdvd wszystkie strony menu i chaptery działają.
Daemon montuje nam tylko napęd, za wyświetlanie obrazu odpowiedzialny jest raczej odtwarzacz i tu wszystko hula...

Sprawdzone na darmowej wersji:
DAEMON Tools Lite 4.45.4.0315
oraz PowerDVD v.8


niedziela, 24 czerwca 2012, 13:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL