Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 20:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 CS4 - zwieszanie i "wykładanie" programu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22
Posty: 237
Lokalizacja: Białystok
Post CS4 - zwieszanie i "wykładanie" programu
Co może być przyczyną wywalania się programu? Wygląda to tak po przeinstalowaniu systemu i zainstalowaniu od nowa AP CS4 co prawda jeszcze instalacja AP CS1.5 bo CS4 to upgrade, także tak jak wczesniej podpowiedział Degenerado żeby ściągnąć prorgam do czyszczenia pozostałości z strony Adobe (jeszcze nie wypróbowane i odinstalować CS1.5). Program potrafi podziałać 3-4 tygodnie bez problemu a później np. przy zapisie projektu się wyłożyć, albo podczas renderingu... Pliki źródło mpeg4 wynikowy plik mpeg2. Co prawda mpeg4 dośc wymagający jest, ale sam montaż przebiega bez problemu nie ma praktycznie filtrów nałożonych, czasami jakaś grafika - plansza.
Sprzęt:
Core 2 Quad Q8300 2,5Ghz
4Gb ram
Nvidia Quadro Fx1800
Win Xp 32-bit
Płyta główna ASUS P5Q
Dyski ze źródłem w raid0 nie pamiętam dokładnie jakie (nie mój komputer a nie mam możliwości teraz sprawdzenia) jakieś samsunga
Dysk systemowy też samsung


i teraz tak:
- czy szukając rozwiązania kierować się w stronę sprzętu - mimo tego, że powiedzmy 3-4 tygodnie działa wszystko jak należy?
- czy to wina CS1.5 i pozostałości które są po jego odinstalowaniu
- czy to raczej kwestia ustawienia swap'ów, tempów itd. zarówno programowych jak i systemowych? Jeśli ta ostatnia opcja to jak je dobrze poustawiać widziałem gdzieś wątek o tym na tym forum, ale nie był on zbyt dokładnie opisany - czyli które ustawienia w programie i które tempy itd z dysku po przenosić, czy tylko temp systemowy, plik wymiany i temp użytkownika, czy tez temp - przyglądarek itd..
Sam system działa stabilnie i szybko.
Może jakieś inne programy zakłócają pracę.
- Adobe Premier zainstalowany na dysku systemowym jest.
- Może to wina tego, że projekty są na tym samym dysku co materiał źródłowy, kiedyś widziałem, że to było przyczyną wykładnania się ediusa czy FCP u kogoś.


poniedziałek, 25 czerwca 2012, 13:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS4 - zwieszanie i "wykładanie" programu
tempy adobe nie moga sie nagrywac w system bo to wywali i zamuli kazdy konfig niezaleznie od sprzetu w srodku

pamiec jest tania jak barszcz, wymien kostki na komplet zeby miec 8gb w systemie, zainstaluj xp x64 - do cs4 jest najlepszy

winda+pelny update ze strony
adobe+pelny update ze strony
roxio patch

to tak po krotce


poniedziałek, 25 czerwca 2012, 14:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22
Posty: 237
Lokalizacja: Białystok
Post Re: CS4 - zwieszanie i "wykładanie" programu
Dzięki Degenerado za szybką podpowiedź.
Jakbyś miał chwilę to znalazłem ze strony adobe:
- Adobe Premiere Pro CS4 4.2.0 update - to jest najnowszy? Rozumiem, że jest darmowy jeśli Cs4 jest oryginalny.

- Win xp chyba ciężko będzie kupić oryginalny.
- Roxio patch ok. zainstaluję
- A co odnośnie tempów systemowych i tempów premiera przenieśc na inny dysk?


poniedziałek, 25 czerwca 2012, 14:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS4 - zwieszanie i "wykładanie" programu
updater instaluje wszystko co potrzeba automatycznie, i encoder i encore, bridge, premiere , odpal i sam sobie sciagnie

http://allegro.pl/nowy-windows-xp-profe ... 97077.html

http://www.ebay.com/itm/New-Windows-XP- ... 3cc7b1c927


poniedziałek, 25 czerwca 2012, 14:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22
Posty: 237
Lokalizacja: Białystok
Post Re: CS4 - zwieszanie i "wykładanie" programu
A czy jakieś znaczenie przy tym "wykładaniu" może mieć znaczenie to, że gdy sprawdzam dysk pod względem fragmentacji to pokazujem i w szcegółach, że jakieś tam pliki Adobe wymagają pilnie defragmentacji.... Wykonać defragmentację, czy nie jest to potrzebne?


poniedziałek, 25 czerwca 2012, 20:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22
Posty: 237
Lokalizacja: Białystok
Post Re: CS4 - zwieszanie i "wykładanie" programu
Małe pytanie, czy ten roxio patch jest taki sam do wszystkich wersji AP i czy jest to ten sam patch dla Premiera i Encore...
A może to jest patch, że tak powiem "systemowy".
Znlazlem tutaj na forum link Degenerado, czy od APCS4 będzie odpowiedni i Encore CS4 czy do innych wersi np. CS5 jest ten sam?
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?p=164473


czwartek, 28 czerwca 2012, 10:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS4 - zwieszanie i "wykładanie" programu
tak to to, nie jestem programista ale mi to wyglada na patch systemowy ale modyfikujacy biblioteki do kotrych sie odwoluje zwlaszcza encore
dosc duzo bolaczek rozwiazuje

tempy zamiast defragmentowac wszystkie, to skasuj jak leci
zrob defragmentacje dyskow bez tempow
tempy sie odnowia przy zladowaniu ponownym projektu i przy okazji sie "poukladaja" na dyskach


czwartek, 28 czerwca 2012, 11:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 września 2010, 15:07
Posty: 110
Post Re: CS4 - zwieszanie i "wykładanie" programu
Degenerado napisał(a):
tempy adobe nie moga sie nagrywac w system bo to wywali i zamuli kazdy konfig niezaleznie od sprzetu w srodku


Gdzie można zmienić ustawienia folderu z tempami e cs5?


czwartek, 28 czerwca 2012, 13:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22
Posty: 237
Lokalizacja: Białystok
Post Re: CS4 - zwieszanie i "wykładanie" programu
Hmm... wszystko zrobione od nowa i problem jest przy "autosave" wykłada się po przy autosaveach. Autosave ustawiony co 1 min.? Jeszce jedna kwestia pamięć ram na płycie nie chce pracować w dual chanel.... może to jest przyczyną


środa, 4 lipca 2012, 10:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS4 - zwieszanie i "wykładanie" programu
kostki sa takie same czy rozne ?


środa, 4 lipca 2012, 11:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22
Posty: 237
Lokalizacja: Białystok
Post Re: CS4 - zwieszanie i "wykładanie" programu
Identyczne... i są sprawne bo były przełożone z drugiego komputera... sam nie wiem może, wina karty graficznej... :/ z drugiej strony na drugim komputerze czasami wywala się encoder.


środa, 4 lipca 2012, 11:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL