Teraz jest wtorek, 22 stycznia 2019, 06:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 dziwy w premiere!! 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 19 stycznia 2011, 22:12
Posty: 86
Lokalizacja: Marzenin
Post dziwy w premiere!!
witam wszystkich
Od zawsze pracuję na premierze ale ostatnio mnie zadziwia mam ap cs4.
Mam taki problem w sekwencji 1080i pliki z panasonica 130 oczywiście avchd
tę sekwecję kotwiczę na innej i dodaję filtr i co wszystko fajnie tylko niektóre części sekwencji zaczynają się przycinać lub powtarzają się klatki. I żeby było ciekawiej błędy są losowe i w różnych miejscach. . Raz fragment jest z błędem innym razem idzie ok. Dodam tylko że :( pliki źródłowe ok
Tak sobie kombinuję że zgrywając do kompa pliki z panasonica zawsze mają tę samą nazwę 001,002... choć są w innych katalogach może system lub premiera się kaszani. Jak miałem sony to pliki nazywane były z datą i godziną i się nie powtarzały Moze tu jest problem?? Może ktoś miał taki problem jeśli tak to proszę o pomoc

_________________
canon 5d markII, canon 600D, sony ea50, Sony NEX-FS700, AP6.


poniedziałek, 25 czerwca 2012, 17:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: dziwy w premiere!!
Na moim wcześniejszym konfigu i ap4 tez występowały takie kwiatki z materiałem panasonic- coś jak by drżenie z cofnięciem klatki. I dlatego odpuściłem sobie avchd w cs4 ( w systemie nie maiałem żadnych kodeków, tylko QT i adobe po upgrade 4.1 czy jakoś)
...

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


poniedziałek, 25 czerwca 2012, 20:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 19 stycznia 2011, 22:12
Posty: 86
Lokalizacja: Marzenin
Post Re: dziwy w premiere!!
no właśnie dokładnie zadrżenie i lekkie cofnięcie najciekawsze że dzieje się tak zupełnie losowo teraz jest tu za chwile tam? Kończą mi się pomysły.
Pracuję na ap 4.2.1 wraz z całym production premium/
Jeśli takie coś miało miejsce to dlaczego nikt na tym forum o tym nie pisze.
Nie wierzę ze tylko my to zauważamy. Tak na marginesie to jaka jest różnica między plikiem panasa mts a z soniacza m2t. Z sonym nie ma żadnego problemu.

_________________
canon 5d markII, canon 600D, sony ea50, Sony NEX-FS700, AP6.


poniedziałek, 25 czerwca 2012, 22:07
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 19 stycznia 2011, 22:12
Posty: 86
Lokalizacja: Marzenin
Post Re: dziwy w premiere!!
i jeszcze jedno zmieniam z palucha rozszerzenie pliku z mts na m2ts ale premiera i tak widzi mts dziwneee???

_________________
canon 5d markII, canon 600D, sony ea50, Sony NEX-FS700, AP6.


poniedziałek, 25 czerwca 2012, 22:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 listopada 2009, 22:14
Posty: 26
Post Re: dziwy w premiere!!
ja mam to samo z plikami z ex1r i mnie juz jasnisty trafia. W CS5.5 problemów zero wcześniej w cs4 też a teraż cs6 i żal, że sie skusiłem go kupić.


poniedziałek, 25 czerwca 2012, 23:52
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 19 stycznia 2011, 22:12
Posty: 86
Lokalizacja: Marzenin
Post Re: dziwy w premiere!!
no to otworzyłem Puszkę Pandory???
może problem tkwi nie w rodzaju pliku czy jego rozszerzenia ale w błędnych ustawieniach, błędach premiery, lub...?
Ja już się prawie zdecydowałem na wyższą wersję prodaction premium ale jesli miałoby być to samo to ja chromolę.

_________________
canon 5d markII, canon 600D, sony ea50, Sony NEX-FS700, AP6.


wtorek, 26 czerwca 2012, 00:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: dziwy w premiere!!
ADAMUS87 napisał(a):
ja mam to samo z plikami z ex1r i mnie juz jasnisty trafia. W CS5.5 problemów zero wcześniej w cs4 też a teraż cs6 i żal, że sie skusiłem go kupić.



podwies cos do sprawdzenia bo az sie wierzyc nie chce


wtorek, 26 czerwca 2012, 00:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 listopada 2009, 22:14
Posty: 26
Post Re: dziwy w premiere!!
daje print screen. U góry obrazu widać takie szarpnięcie. Pojawiają się one za każdym odpaleniem projektu gdzie indziej i im dłużej się pracuje na projekcie tym tego więcej. Później wyłączę program i po ponownym uruchomieniu przez chwile nie ma szybko puszczam render i prawie się udaje, tak po trochu renderuje i w końcu przez 3 dni udało się skleić film. teraz nie wiem czy spróbować zrobić system może się coś sypło ? Bo nie mam już kompletnie pomysłów. Pliki z canona śmigają aż miło i na nich ten błąd się nie pojawia, na avchd również wszystko ok.

Będę bardzo wdzięczny za jakąś pomoc , radę cokolwiek bo mi już zbrakło sił i się poddałem bo wydaje mi się, że kasa poszła w błoto.


Załączniki:
blad.jpg
blad.jpg [ 1.06 | Przeglądane 129 razy ]
wtorek, 26 czerwca 2012, 06:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: dziwy w premiere!!
podwies probke bo wrozyc z fusow malo kto potrafi


wtorek, 26 czerwca 2012, 10:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: dziwy w premiere!!
:))))) chodzi o surowy klip z kamery, ale biorąc pod uwagę wspomnianą losowość jeden może nie wystarczyć.

_________________
Obrazek


wtorek, 26 czerwca 2012, 17:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: dziwy w premiere!!
@ADAMUS87 - nie jestem pewny czy chodzi nam o ten sam problem, a może...
znalazłem taki dziwny artykuł tutaj który nic nie wnosi ale problem porusza...niby mało ramu i CPU słabe - ale słabo w to wierze...
jakoś tak mam wrażenie że coś nie tak z kodekiem.
Gdzieś znalazłem "try to reinstal QT"

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


wtorek, 26 czerwca 2012, 17:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 listopada 2009, 22:14
Posty: 26
Post Re: dziwy w premiere!!
No nie chce mi się wierzyć, że za słaby sprzęt, ram 32 gb, i7 3930k, i quadro 4000 karta to chyba nie jest za mało na premierke. spróbuje QT przeinstalować.

No kodowanie na inny kodek jest jakimś rozwiązaniem ale czy to jest jedyne wyjście? Nigdy nie musiałem nic takiego robić łączyłem w projekcie 5 rożnych formatów i wszystko śmigała bez najmniejszych problemów.


wtorek, 26 czerwca 2012, 17:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: dziwy w premiere!!
tylko uważaj z tym QT bo ja kiedyś miałem niezłą jazde przez to...(Wyskakiwały mi zielone paski w między renderingu AE i AP - preset animation albo się wieszał, zawsze wtedy kiedy eksportowałem już raz wyplutego QT)
Poszukaj recommended QT for CS4 bo to napewno nie jest ostatni.

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


wtorek, 26 czerwca 2012, 18:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 19 stycznia 2011, 22:12
Posty: 86
Lokalizacja: Marzenin
Post Re: dziwy w premiere!!
robertnik napisał(a):
:))))) chodzi o surowy klip z kamery, ale biorąc pod uwagę wspomnianą losowość jeden może nie wystarczyć.


tutaj ftp://cdastudio.pl podwiesiłem krótki plik na którym czasami pojawiają się przytrzymania jak już pisałem czasami i losowo.
Plik wg mnie jest ok

_________________
canon 5d markII, canon 600D, sony ea50, Sony NEX-FS700, AP6.


czwartek, 28 czerwca 2012, 23:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: dziwy w premiere!!
plik jest ok, cos dziwnego ci sie z liczeniem robi, nie masz czasem jakiego zestawu kodekow z rekompresja mpeg2 wlaczona ?


piątek, 29 czerwca 2012, 00:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL