Teraz jest wtorek, 14 lipca 2020, 14:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 02:17
Posty: 25
Post Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
Zastanawia mnie jedno, dlaczego najnowsza wersja potrzebuje aż tak dużo pamięci !? Pracowałem na CS5.5 i spokojnie wystarczało mi 6GB, Po przejściu na CS6 i rozszerzeniu pamięci do 10GB, przy eksporcie do Media Encoder system pokazuje zużycie na 9GB!!! Wydaje mi się, że jest to celowa zmowa producentów oprogramowaniu i hardware bo nie wierzę, że ten program potrzebuje aż tyle pamięci. Tak naprawdę zapotrzebowanie pamięci powinno być nie większe jak W CS2. Program, przecież wszystko czyta z dysku.


środa, 27 czerwca 2012, 13:43
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 2 grudnia 2009, 21:31
Posty: 148
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
Dziwne. Mi pracujący media encoder zabiera mniej ramu niż przeglądarka opera - ok 0,25gb. I do tego jakiś proces "PProHeadless" ok. 0,8gb.


środa, 27 czerwca 2012, 14:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 02:17
Posty: 25
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
A jakie masz sumaryczne zużycie pamięci? bo ja przy odpalonej premierce i media encoder mam teraz 7.5GB, a w chwili eksportu z premierki do encodera wzrasta do 9GB


środa, 27 czerwca 2012, 14:44
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 2 grudnia 2009, 21:31
Posty: 148
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
U mnie to wygląda tak:

Otwarty premiere - 1,43
Premiere + endoder - 1,51
Premiere + pracujący encoder - ok. 2,5
Pracujący encoder - ok. 2,3


środa, 27 czerwca 2012, 14:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
BlackHorse napisał(a):
Zastanawia mnie jedno, dlaczego najnowsza wersja potrzebuje aż tak dużo pamięci !? Pracowałem na CS5.5 i spokojnie wystarczało mi 6GB, Po przejściu na CS6 i rozszerzeniu pamięci do 10GB, przy eksporcie do Media Encoder system pokazuje zużycie na 9GB!!! Wydaje mi się, że jest to celowa zmowa producentów oprogramowaniu i hardware bo nie wierzę, że ten program potrzebuje aż tyle pamięci. Tak naprawdę zapotrzebowanie pamięci powinno być nie większe jak W CS2. Program, przecież wszystko czyta z dysku.



hmmm od wersji 1.5 nie wyobrazam sobie pracy bez 8gb , od wersji cs4 bez 16, nawet zwykle projekty dv (godzina materialu) wciagaja po 12 gb,

mozliwe jest,ze programy sobie alokuja wieksze bufory do obliczen czy kopiowania i im wiecej wolnego ramu tym wiece alokuja


środa, 27 czerwca 2012, 15:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
smialo mozna ustawic przydzial ramu dla premiere
edit/preferences/memory

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


środa, 27 czerwca 2012, 17:31
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 2 grudnia 2009, 21:31
Posty: 148
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
Właśnie, pewnie mi tyle wykorzystuje ponieważ mam tylko 4giga. Pokazywało mi tyle użycia, więc sądziłem, że premiere więcej nie wykorzystuje. Teraz się zmobilizowałem do zakupu ramu. Pytanie co on miałby usprawnić? Wiem, że na pewno musiałbym wymienić kartę (obecnie asus gtx460) bo nie jestem zadowolony z czasów renderingu. Sam montaż ok.
Sorry za lekkie zboczenie z tematu, ale może degenerado czy ktoś doradzi. Czy gtx470 zrobi dużą różnicę?


środa, 27 czerwca 2012, 20:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
Jesli nie masz problemow ze stabilnoscia driverow nvidii po uzyciu hint-u z cuda to nie ma sensu, przyrost w obliczeniach bardzo maly. Natomiast jesli masz od czasu do czasu klooty z kolejkowaniem, driver nvidii przestaje odpowiadac albo obraz mryga i wraca z powrotem do poprzedniego stanu to warto, na 470 tego nie bedzie.


środa, 27 czerwca 2012, 23:33
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 2 grudnia 2009, 21:31
Posty: 148
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
A co to znaczy hint z cuda?


czwartek, 28 czerwca 2012, 00:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
No zeby uzywac mercury engine musisz dopisac karte do listy i zmienic ustawienie sterownika na compatible mode. Inaczej 460-tka nie dziala z mercurym.


czwartek, 28 czerwca 2012, 01:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 2 grudnia 2009, 21:31
Posty: 148
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
Aha, tak myślałem. Na CS6 jeszcze tego nie próbowałem ale pobawie się. Dzięki.


czwartek, 28 czerwca 2012, 01:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
mam pytanie do tych co używają premiere cs6 i działa im bez zarzutu - ile ramu macie w swoich maszynach ? bo przy moich parametrach gdy wrzucę krótkie pliki - jest ok , za to cholernie się zacina przy plikach powyżej 15 minut (pliki mts) - wg wskazań monitora zasobów zużycie pamięci nie dochodzi nawet do połowy, prędkości dysków tez ok - support Adobe - wymiękł po dwóch miesiącach

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


sobota, 18 sierpnia 2012, 08:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
Od 8 giga chodzi juz przyzwoicie, pelen komfort od 32 w gore ,zaciecia itp materialu to przewaznie zle skonfigurowane dyski, czasem smietnik w windzie


sobota, 18 sierpnia 2012, 11:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 października 2009, 23:46
Posty: 47
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
piszesz źle skonfigurowane dyski, co masz na myśli


poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 16:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS6 zapotrzebowanie pamięci
dosc duzo osob nie zdaje sobie sprawy ze dafultowo wszystkie smieci leca w system, czesc z dysku systemowego wydziela partycje na video itp


poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 16:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL