Teraz jest sobota, 19 stycznia 2019, 04:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 CS6 i kodowanie do DVD 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post CS6 i kodowanie do DVD
Dorwałem się w końcu do CS6. Zabrałem swój HDD z materiałami wideo ( ProRes 422 HD720p) i skorzystawszy z uprzejmości kolegi ( ukłony dla małżonki) postanowiłem zrobić sobie DVD w Media Encoderze. Wszystko niby podobnie jak w CS 5.5, ale zauważyłem - obojętnie czy kodowałem AME czy też z timeline AP- szarpnięcia obrazu ( klatkowanie) w miejscach gdzie są panoramy Nie przy każdej panoramie, ale powtarzając czterokrotnie kodowanie szarpało zawsze w tych samych miejscach. wypaliłem DVD RW i odtwarzam ze stacjonarki i to samo...
Zawsze w tych samych miejscach. Wrzuciłem ProResa do Compressor-a i tam wypluty mpeg2 jest OK.
Kodowałem w AME używając swoich sprawdzonych z CS 5.5 ustawień, więc raczej nie namotałem przy suwaczkach z parametrami.
Do meritum... czy ktoś ma jakieś problemy z plikami kodowanymi przez AP lub AME w wersji CS6 do mpeg2 SD ?

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


środa, 11 lipca 2012, 22:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS6 i kodowanie do DVD
na pececie jest ok ale nie ma proresa wiec to niedokladne porownanie


środa, 11 lipca 2012, 22:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: CS6 i kodowanie do DVD
Jednak coś nie halo jest. Wziąłem to CS6 do chałupy. Posadziłem u siebie, nie rejestrowałem - można działać przez 72 godziny. Wyeksportowałem raz jeszcze i dokładnie to samo. W tych samych wszawych/pieprzonych miejscach kllatkuje i przycina. Ten sam klip wpakowałem do CS 5.5 ( na tym samym kompie i z tymi samymi ustawieniami) i właśnie skończyłem kodować. Wszystko "laleczka" tak jak zawsze... żadnych klatkowań. Może makówkowa wersja jest nie bardzo dopracowana, a może coś u mnie nie za bardzo, pojęcia nie mam.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


czwartek, 12 lipca 2012, 01:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS6 i kodowanie do DVD
podwies tego klipa i presety do exportu wypisz to zrobimy szybki test
tylko daj go w jakims h264 a nie proresie bo chyba nie mam takiego importera


czwartek, 12 lipca 2012, 01:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL