Teraz jest poniedziałek, 21 stycznia 2019, 00:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Problem w Encore CS4 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 22 listopada 2008, 19:00
Posty: 73
Post Problem w Encore CS4
Podczas wypalania płyty a dokladnie tanscodingu wyrzuca mi material i pokazuje sie okno dialogowe:
Encode fialed
Niejestem w stanie dokończyć authoringu. Jesli ktos mial podobny problem proszę pomóżxie...
Mam świeżego kompa, może brakuje jakiś kodeków.

CS4
Windows 7


wtorek, 7 sierpnia 2012, 00:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem w Encore CS4
sprawdz miejsca na dyskach gdzie leca tempy, cache i inne smieci, czy cos sie nie przepelnia

i zainstaluj to roxio px engine

http://www.findthatzip.com/search-62479 ... 6a.zip.htm


wtorek, 7 sierpnia 2012, 00:16
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 22 listopada 2008, 19:00
Posty: 73
Post Re: Problem w Encore CS4
jeśli chodzi o miejsce na dyskach jest ok. zainstalowalem program i ciągle bez zmian.
jesli chodzi o ten program. do czego on służy i czy wystarczy sama intalka czy jeszcze muszę coś pokombinować?


środa, 8 sierpnia 2012, 00:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1656
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Problem w Encore CS4
Czy instalowałeś jakieś codecpacki ? Jeśli tak, to zwiększyłeś prawdopodobieństwo występowania problemów.
Wyłącz kontrolę konta użytkownika jeśli masz włączoną i spróbuj dokończyć authoring. Sprawdź, czy zainstalowałeś wszystkie uaktualnienia Encore CS4, jeśli nie to zainstaluj.
Jeśli to nic nie pomoże, to zrób z Premiere EXPORT i zakoduj materiał w AME do standardowego formatu DVD lub Blu-ray i dopiero później zrób na jego bazie authoring.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


środa, 8 sierpnia 2012, 08:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 22 listopada 2008, 19:00
Posty: 73
Post Re: Problem w Encore CS4
Dzieki za podpowiedzi...Probowalem tego co radziles, ale poskutkowalo dopiero export w Premiere do AME i pozniej w authoring w Encore.
Instalowalem K-Lite Code Pack ale myslale ze jest to niezbedny code pack do pracy. Myslisz że to moglo miec wplyw na bledne dzialanie Enore?


poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 13:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem w Encore CS4
bardzo mozliwe, do softu adobe do quicktime i ewentualnie pojedyncze kodeki pod edycje video


poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 15:54
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 20 stycznia 2012, 13:11
Posty: 97
Post Re: Problem w Encore CS4
zainstaluj sobie VLC Panowie z eduweb go polecają
http://www.videolan.org/vlc/
odtwarza wszystko


poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 16:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem w Encore CS4
wszystko dobre co nie wrzuca smieci do ssystemu i nie podmienia bibliotek czy nie przejumje funkcji nakladki

bsplayer,mp hc... co kto woli


poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 16:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL