Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 08:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Problem z efektem audio DeNoiser w Premiere Pro CS6 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lipca 2010, 20:09
Posty: 74
Post Problem z efektem audio DeNoiser w Premiere Pro CS6
Mam problem z efektem audio DeNoiser - gdy dodam go na klip, zaczyna usuwać szum dopiero po kilku sekundach, tzn. wyjściowo dostaję klip zaszumiony na początku i odszumiony na końcu. Sytuacja taka występuje zarówno przy wyświetlaniu podglądu (z włączoną akceleracją GPU MPE), jak i przy renderowaniu gotowego filmu (sprawdzałem różne kontenery i kodeki, eksportowałem też sam dźwięk do wave-a i problem dalej wystepował).

Pracuję w Premiere Pro CS6 z zainstalowanym update-m do wersji 6.0.1, materiał który montuję to nagrania z Canona 600D (mov, H.264, dźwięk PCM).

Jak sprawić, by efekt odszumiał cały klip, od początku do końca? A może jest w Premiere podobny efekt, który nie powoduje takich problemów, może jakaś darmowa wtyczka do odszumiania?


piątek, 24 sierpnia 2012, 12:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z efektem audio DeNoiser w Premiere Pro CS6
a to jest pakiet czy goly premiere ?


piątek, 24 sierpnia 2012, 12:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lipca 2010, 20:09
Posty: 74
Post Re: Problem z efektem audio DeNoiser w Premiere Pro CS6
To goły Premiere (a w dodatku trial).


piątek, 24 sierpnia 2012, 18:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Problem z efektem audio DeNoiser w Premiere Pro CS6
To jest wtyczka działająca adaptywnie a to polega właśnie na tym, że filtr adaptuje się do aktualnego brzmienia.
Jeśli chcesz usunąć szum z nagrania, a masz pakiet, kliknij na klip prawym i wybierz "edit in Adobe Audition" - tak to przynajmniej działa w CS 5 czy 5,5.
W Audition jest denoiser, któremu ręcznie podaje się próbkę szumu i działa równo na cały klip.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 28 sierpnia 2012, 19:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lipca 2010, 20:09
Posty: 74
Post Re: Problem z efektem audio DeNoiser w Premiere Pro CS6
No tak, ale wszystkie klipy zaszumione mam równomiernie, a to chyba niemożliwe żeby DeNoiser zmieniał ustawienia za każdym razem (bo problem jest z absolutnie każdym klipem, który mam w projekcie) i to w ten sam sposób (przez cztery sekundy jakby efekt w ogóle nie działał, a potem redukcja szumu skacze skokowo do tej wartości, którą ustawiłem - oczywiście Premiere nie generuje wtedy żadnych klatek kluczowych).

Wiem, że usuwanie szumu mógłbym zrobić z poziomu Audition, ale to jednak mniej wygodne rozwiązanie niż efekt w samym Premiere.


środa, 29 sierpnia 2012, 02:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 867
Post Re: Problem z efektem audio DeNoiser w Premiere Pro CS6
Piszę "z głowy", bo akurat nie mam jak sprawdzić.
Jeśli to homogeniczny szum, spróbuj ustawić wszystko na jednym tracku
i nałożyć odszumiacz z okna miksera audio na całą ścieżkę, nie na pojedyncze klipy. Po ustawieniu parametrów skorzystaj z opcji Freez (?) jak nie przekręcam nazwy. Zaptaszkuj. Nie wiem, czy dodatkowo będzie jeszcze pomocne
polecenie przerenderowania audio z menu Sequence.
Sorry, że tak w ciemno doradzam, ale może ...


czwartek, 30 sierpnia 2012, 02:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Problem z efektem audio DeNoiser w Premiere Pro CS6
A kto mówi, że to ma być wygodne?
To ma być skuteczne!!!

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


czwartek, 30 sierpnia 2012, 06:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 13 lutego 2014, 21:22
Posty: 7
Post Re: Problem z efektem audio DeNoiser w Premiere Pro CS6
Ta wtyczka jest odpowiedzialna za właśnie odszumowanie?
To ja tez mam z nią problem, po prostu nie działa po nałożeniu na klip :(


sobota, 10 stycznia 2015, 12:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL