Teraz jest środa, 8 lipca 2020, 12:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Problem z premiere cs6 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 kwietnia 2010, 23:41
Posty: 31
Post Problem z premiere cs6
Ostatnio mam serię problemów z premierem... dodam że inne programy z pakietu działają dobrze...

Ostatnio mam problem z montażem w cs6.
montuje AVCHD z 2 kamer, i przy niektórych plikach program staje... albo zanim zobaczę aktualną stopklatkę muszę czekać po parę sekund, odtwarzanie nie idzie płynnie (Nawet na 1/4)

a ostatnio do tego pojawił się "green screen"

Ma ktoś jakieś pomysły???


Załączniki:
green.jpg
green.jpg [ 32.75 | Przeglądane 246 razy ]

_________________
i7 930, 12gb ram, Nvidia GTX 580, SSD na system. RAID na materiał, hdd na cash adoba.
czwartek, 11 października 2012, 14:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z premiere cs6
przede wszystki ustaw kompozycje pulpitu na classic wylaczajac wszystkie funkcje i procesy aero

druga sprawa to sprawdzenie kilku releasow serowniko graficznych, czesto jest tak ze ostatnie nie sa najelpsze

aaaaaaaaa no i zadnych pakietow kodekow ingerujacych w nakladke


czwartek, 11 października 2012, 16:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 kwietnia 2010, 23:41
Posty: 31
Post Re: Problem z premiere cs6
kodeków dodatkowych oczywiście nie mam, ale rzeczywiście aktualizowałem sterowniki od grafiki... ;/

może to tego wina

_________________
i7 930, 12gb ram, Nvidia GTX 580, SSD na system. RAID na materiał, hdd na cash adoba.


czwartek, 11 października 2012, 22:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z premiere cs6
wylacz aero i przelacz na classic view


czwartek, 11 października 2012, 22:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Problem z premiere cs6
mam ten sam problem, adobe po serii rad uznalo problem za rozwiązany, zganiałem na karte graficzną ale u ciebie jest mocniejsza i ten sam problem , reinstalka systemu , brak kodekow dodatkowych, sterowniki od grafiki zalecane przez adobe i dalej to samo - nie mam pojecia zielonego - ale zgłoś do adobe - jestem przekonany ze to zła wspołpraca programu z sytemem , wyglada mi na złe zarzadzanie wymianą danych z dyskiem - z tym ze już i system miałem na ssd i pliki adoba i nic nie pomaga.

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 11 października 2012, 22:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 kwietnia 2010, 23:41
Posty: 31
Post Re: Problem z premiere cs6
Wyłączyłem aero, wstawiłem dziś nowy dysk, tylko i wyłącznie pod materiał, żadnych innych śmieci, nowe sterowniki jak na razie zostawiłem, wyczyściłem cashe adoba...
nie wiem co pomogło, ale do tej pory jest ok, montuje dalej... jak coś będzie nie tak, będę pisał :)

ogólnie jest baardzo duża poprawa w montażu, mimo chwilowego 6gb ramu (reszta w naprawie z powodu błędów).

aha i jeszcze jedno.. nie wiem jaką masz aktualnie wersje premiera (wnioskuje z podpisu że 6.01) ja mam aktualnie 6.03

_________________
i7 930, 12gb ram, Nvidia GTX 580, SSD na system. RAID na materiał, hdd na cash adoba.


czwartek, 11 października 2012, 22:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Problem z premiere cs6
6.03 oczywiście , aktualizator działa , tylko premier nie....

specjalisci z adobe za chorobe nie mogli zrozumiec w czy mam problem to postawiłem kamere przed monitorem i nagrałem jak to wygląda http://www.youtube.com/watch?v=JJYrsvIM ... ture=g-upl

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 11 października 2012, 23:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z premiere cs6
artur , masz wlaczone jakies przenikania bo po belce widac to raz a dwa, sterowniki do chipsetu masz zainstalowane ?

jaki to konfig ?


piątek, 12 października 2012, 00:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Problem z premiere cs6
Z tego co się orientuję po wypuszczeniu wersji pierwszej premiere CS6.0 i po pierwszej łatce która nie rozwiazała tego problemu, premier miał ogromy problem z podglądem graficznym wszystkich ścieżek audio..?
Tzn, po załadowaniu 500 plików lub więcej a nawet mniej, problem pojawiał się gdy chciano powiększyć lub zmniejszałeś siquence.
Czy ten problem został rozwiązany?

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 12 października 2012, 07:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z premiere cs6
w wersji 6.01 nie ma takiego problemu ale jakby sie nad tym zastanowic to ten problem wystepuje u 90% moich klientw/kumpli ... jak tylko nie dopilnuja zeby tempy nie lecialy w system, taka ilosc conformingow zapcha kazda winde


piątek, 12 października 2012, 09:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Problem z premiere cs6
Dzięki za odpowiedź, potestuję

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


sobota, 13 października 2012, 08:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 kwietnia 2010, 23:41
Posty: 31
Post Re: Problem z premiere cs6
Green screenów i innych badziewi już nie mam... ale po zmontowaniu jednego z reportaży zacząłem drugi.. wyczyściłem cash itp.. i do póki pracowałem na krótkich plikach (wszystko w formacie AVCHD) było ok.. jak wszedł jeden długi obraz zaczął się ciąć, tak że zamiast odtwarzanego filmu mam pokaz slajdów, a czasem obraz staje całkowicie... :/

Aktualny konfig: i7 920, 24 gb ramu ddr3 1600mhz, nvidia gtx580, system na ssd, hdd na materiał, drugi hdd na cash adoba.... windows 7 64 bit

ps. oczywiście po przerenderowaniu materiału "render entire work area" program zapierr... jak szalony... tylko co z tego, jak ja chce montować AVCHD a nie renderować wszystko przed montażem :/

Macie może jeszcze jakieś pomysły???

_________________
i7 930, 12gb ram, Nvidia GTX 580, SSD na system. RAID na materiał, hdd na cash adoba.


piątek, 19 października 2012, 20:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z premiere cs6
Ewidentnie problem dyskow, zle sterowniki do chipsetu i kontrolerow , moze zle porozmieszczane na kablach, moze bios i ustawienie w tryb ide/compatible.


piątek, 19 października 2012, 20:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Problem z premiere cs6
jaka kamera ?

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


piątek, 19 października 2012, 20:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Problem z premiere cs6
Degenerado - sorki ze bezpośrednio nie odpowiadam na twoje rady , ale nie mam czasu na zabawę z CS6 dopiero jak zakończę rok wezmę się za to na ostro. tymczasem skrzętnie zapisuje sobie wszystko co mówisz .

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


piątek, 19 października 2012, 20:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL