Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 07:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Adobe premiere cs6 wawefrom problem 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Adobe premiere cs6 wawefrom problem
Czy ktoś z Was spotkał się z tym problemem jaki przedstawiany jest na filmie?

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... RyhrSjNTI#!

Ścieszki wawefrom w cs5.5 faktycznie ładują się mega szybko a w CS6 to jakaś masakra...

Macie na to jakieś lekarstwo?

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 20 listopada 2012, 22:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1258
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Adobe premiere cs6 wawefrom problem
Najlepsza profilaktyka - nie używać nowych wersji Premiera spod igły bo zawsze się jakieś cyrki dzieją.
A lekarstwo to może istalacja poprawki, może przekonwertowanie audio na wavy, albo edycja w Audition...


wtorek, 20 listopada 2012, 22:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe premiere cs6 wawefrom problem
Nie używam CS6 tylko cs5.5, ale że ma kilka ciekawych rozwiazań, miło by sie było upgrad-ować :)

-Niestety poprawka nic nie wniosła,
-nie ma znaczenia czy to plik mov, mpg, h.264 czy wave, wszystko kiepsko
działa,
-edycja niejednokrotnie 1600 plików w AA mija sie z celem, zresztą też nic nie wnosi..
Generalnie CS6 leży dla mnie, synchronizacja do multicamu na bazie wawefrom leży i kwiczy!!!

moze do krótkich materiałów powiedzmy do 200 plików ma sens ale do 2000 juz nie :)

A szkoda :)

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 20 listopada 2012, 22:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe premiere cs6 wawefrom problem
ja tez zawsze powtarzam zeby nie ladowac sie na hurra w najnowsza wersje, to nie tylko premierea sie tyczy, natomiast kup sobie dwa szybkie ssd 64mb , polacz w partycje rozlozona i na niej ustaw tempy/media cache i conformings, nie bedzie robilo roznicy czy 200 czy 20000 plikow (na najszybszym mozliwym kontrolerze oczywiscie powies)


wtorek, 20 listopada 2012, 23:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe premiere cs6 wawefrom problem
Pracuje tylko na SSD (4xSSD 256GB), nie używam już Sata itp...
wszystko mam jak piszesz, ale...niestety nic to nie daje :)
CS5,5 zapier...ale CS6 leży!!!
CS6 juz nie jest taki nowy 7miesięcy po premierze :)...w kwietniu pewno wypuszczą nową wersje :)

Pisze o tym, bo może ktoś z Was ma podobny problem?

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 20 listopada 2012, 23:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe premiere cs6 wawefrom problem
a to lipa w takim razie ale powiedz mi , jakbys zalozyl ramdysk to jest szybciej czy nie, bo jestem o tyle ciekawy czy to wina dyskow czy znowu zoptymalizowali obsluge ramu a wylozyli obsluge dyskow (chociaz ta nigdy nie byla doskonala, bo roznice w eksporcie do ramu a na hd sa ogromne)


wtorek, 20 listopada 2012, 23:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe premiere cs6 wawefrom problem
Nie wiem jak jest z ramdyskiem, gdyz go nigdy nie zakładałem, ale faktycznie czytałem że pomaga, jednak na ile...nie wiem :)
Pracując na cs5,5 śmiga aż miło i w sumie nie mam potrzeby zakładania ramdysku.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


środa, 21 listopada 2012, 10:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe premiere cs6 wawefrom problem
Orientujecie się czy ten problem w CS6 został rozwiązany?

http://www.youtube.com/watch?v=IoRyhrSjNTI

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 2 maja 2013, 10:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Adobe premiere cs6 wawefrom problem
Witam
Tokksa u mnie wszystko śmiga ok.
Nie ma takiego problemu jak na załączonym filmie. Wawefrom ładuje się od razu dosłownie w ułamku sekundy nawet przy kilku scieżkach. Owszem jest mały problem (ale nie zawsze) gdy edytuję dźwięk przez dynamik link w audition i z powrotem wracam do premiere wtedy nie zawsze od razu zmienia się wawefrom. Lecz przy kolejnym otwarciu projektu jest już ok. Ale jak powiedziałem zdaża się to od czasu do czasu może spowodowane jest to przypadłością mojego sprzętu.
Mój konfig to:
procesor i7 3,2 Ghz
32 GB ram
NVidia GeForce GTX 680 2 GB DDR5
System na SSD
Win 7 64 x
CS 6 Production Premium
Więc spokojnie możesz upgradować soft.
Pozdrawiam :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 2 maja 2013, 12:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe premiere cs6 wawefrom problem
u mnie tez tego nie ma, moim zdaniem koles z filmu ma zle raidy skonfigurowane albo kiepski kontroler/driver


czwartek, 2 maja 2013, 12:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 czerwca 2012, 11:26
Posty: 77
Post Re: Adobe premiere cs6 wawefrom problem
Premierki używam co prawda sporadycznie ale tez nigdy nie miałem problemu z waveformami jak na filmiku.


czwartek, 2 maja 2013, 12:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe premiere cs6 wawefrom problem
mo konfig to:
Asus Rampage Extreme II
12GB RAM
NVidia GeForce GTX 295
System na SSD
Win7 x64
CS Master Coll.

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie :)
Niestety w tym configu nadal brak szybkiej reakcji :(
CS5.5 ładuje w ułamku sekundy a cs6...no cóż porażka!
Co ciekawe na starym PC 2-core Premier CS6 działa aż miło!!!

Bądź tu mądry... :/

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 2 maja 2013, 15:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe premiere cs6 wawefrom problem
A jednak udało się!

Reinstalacja systemu + nowy bios + nowe drivery + cała aktualizacja systemu w7 (ponad 500mb)....i działa.

Wszystko fajnie ale jak pomyśle że idzie nowy CS7 to już się boję że będzie podobnie :/
Już w poniedziałek maja się ukazać informacje odnośnie cs7, warto zaglądnąć na stronę adobe.

Pozdrawiam wszystkich, którzy znaleźli czas by mi pomóc :)

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 3 maja 2013, 08:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL