Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 23:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 29 lipca 2006, 16:17
Posty: 8
Lokalizacja: KRK
Post Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
Cześć Wam

Uzywam Premiera jużz 7 lat i nie miałem takiego problemu...
Komputer na ktorym teraz montuje nie jest podpięty do neta już z 4 miesiące.
Montowałem dziś jak zawsze aż w pewnym momencie zorientowałem się, audio niektórych klipów zaimportowanych nie posiada momentami audio - po wejsciu w effect controls nawet samej czesci audio wykres w danym miejscu się urwa...
Momentami jest audio ale niezsynchronizowane, czasem jest brak np od polowy klipu, czy 1/3, a w niektorych klipach jest dobrze - jakis mega mix.
Gasilem premiera, gasilem kompa, importowalem na nowo dane klipy ale jest dokladnie tak samo od tego samego miejsca np od 20 sekund brak audio w klipie i już. Materiał żródłowy to Canon 7D (MVI) zaimportowany poprawnie (DSLR 1080, 25) zawsze tak robilem i zawsze jest ok...dzis cos się spier.. oczywiscie klipy w oryginale mają audio.
O CO CHODZI ??? Na jakim etapie jest problem ?
Codec ? Przeciez nie mam podpietego pod neta więc nie powinien sam nic zmajstrować ? RATUNKU...


wtorek, 15 stycznia 2013, 04:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
poczekaj na zrobienie się conformingu , ewentualnie wyczyść pliki podglądu

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


wtorek, 15 stycznia 2013, 05:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 29 lipca 2006, 16:17
Posty: 8
Lokalizacja: KRK
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
Dzieki za odpowiedź, chodzi o o cache files tego projektu czy rendery ?
Co do conformingu to robi się on automatycznie a w sumie projekt, na ktorym wlasnie dzialam mialem ostatnio otwarty z 7 h wiec raczej by sie juz zrobilo, jak myslisz ?


Ostatnio edytowano wtorek, 15 stycznia 2013, 06:08 przez kl!k, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 15 stycznia 2013, 06:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
cache

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


wtorek, 15 stycznia 2013, 06:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 29 lipca 2006, 16:17
Posty: 8
Lokalizacja: KRK
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
Wszedłem w zmianę Database Cache Files i zmieniłem folder zapisu Cache jednocześnie wciskając delete dla tych istniejących. zmieniłem również ścieżkę zapisu tych drugich Cache. Niesttey nie pomogło, klip jaki sprawdzam przykładowo - już zaimportowany - dokładnie w tym samym miejscu traci dźwięk gdy daję play - jak wcześniej. Dałem play już po save projektu.
Co jest... ???


wtorek, 15 stycznia 2013, 11:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
a w media playerze głos rozumiem jest ?

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


wtorek, 15 stycznia 2013, 12:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 29 lipca 2006, 16:17
Posty: 8
Lokalizacja: KRK
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
jest, najdziwniejsze ze jak importuje te klipy do nowego projektu to od tego samego momentu brak jest dzwieku natomiast jak zaimportowalem do cs 4 to dzwiek w calosci byl


wtorek, 15 stycznia 2013, 14:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
jak dzwiek laduje sie do cs4 bez klopotu to musi i do cs5.5 chyba ze:
-zly crack
-brak miejsca na dysku/albo poszatkowany - trzeba wszystkie media caches skasowac zeby zrobil sobie od nowa, defragmentowac albo wyczyscic do zera
-jesli cs4 i cs5 maja cache w roznych miejscach to moze dysk padac
-sterownik od karty muzycznej , mozesz sprawdzic jakies releasy obok, niekoniecznie najnowszy (spotkalem sie z takim przypadkiem z m-audio pod win7)
-jak sa jakies kodeki w systemie poza adobem i QT to wywal i sprawdz jeszcze raz


wtorek, 15 stycznia 2013, 14:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 29 lipca 2006, 16:17
Posty: 8
Lokalizacja: KRK
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
Cache usunąłem jak mi tu poradzono i ustanowiłem na nie nowy folder ale nie pomogło
Miejsca na dysku jst ok 750 gb takze to nie to
W miedzy czasie otworzylem nowy projekt z nowymi klipami rowniez z canon 7d i canon 5d (edytuje czasem naraz kilka projektow roznych) i tu jest wszystko ok, zaiportowalem wiec kontrolnie jeden z klipow który wlasnie mial problem ze znikającym częściwo po imporcie audio - i w tym nowym projekcie jest to samo z tym klipem choc jak pisalem wczesniej sam w sobie w media playerze wszytsko z nim ok. W cs 4 tez dzwik pełny jest nie urywa się jak ma to miejsce w cs 5.5
- dysk moze padac - hmm jest w sumie nowy- kilka miesiecy i sprawdzany niedawno HD Tunem etc - raczej bym to wykluczył
- sterownik od muzycznej - tu moze prędzej tylko czemu to dotyczy tak bardzo wybranych klipow ? Szczegolnie ze komp nie jest podpiety pod neta od ok 4/5 miesiecy - specjalnie zeby jakies auto update'y nie namieszaly
- kodeki - gdzie sprawdzic czy to sa ekstra czy są te co powinny- nie jestem biegly w kodekach i nie chcalbym usunąc tego co nie trzeba.

DZIĘĘĘĘKI !


czwartek, 17 stycznia 2013, 01:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
a wez jakims programem po prostu z tego klipu odseparuj dzwiek do wavea i dopiero wczytaj movea i podloz dzwiek, zobacz czy inny program normalnie go potraktuje

kodeki - kwestia czy sam czegos nie instalowales typu k-lite, tylko ze jak dzila tak wybiorczo to moze problem jest tylko z kilkoma klipami wiec moze jakis blad zapisu na karcie to spowodowal ? jakis naglowek uszkodzony i wtedy kazdy media player odegra a program ktory analizuje format to juz w zaleznosci od miejsca wystapienia bledu, raz sie da a raz nie


czwartek, 17 stycznia 2013, 12:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 29 lipca 2006, 16:17
Posty: 8
Lokalizacja: KRK
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
Tak byłoby najsensowniej na szybkie poradzenie sobie z tym ale ....klipow jest ok 650, ktore zaimportowalme i juz przebralem - szkoda mi po prostu tej pracy juz zrobionej.
Jasny gwint !


czwartek, 17 stycznia 2013, 15:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 29 lipca 2006, 16:17
Posty: 8
Lokalizacja: KRK
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
Najprawdopodobniej wiem co było przyczyną !!!!

Przed chwilą odzyskałem brakujące audio w jednym z zaimportowanych klipów w projekcie.

Okazuje się, ze ok 20 klipów z canona 7d oraz z 5d miały te same numery !!
Importowałem natomiast całymi folderami a więc po 150 klipów naraz.
Najwidoczniej program lekko zwariował przy imporcie klipu jakby już zaimportowanego w kwestii audio. Natomiast mylące było to, ze nie tylko dublujące się klipy mialy ten problem ale wszytstkie zaimportowane w całym folderze - mimo ze sie juz nie dublowały.
Po usunięciu z projektu przykładowego klipu z tym problmem - z timeline oraz import list oraz usunieciu cache files - zmianie ich sciezki save oraz save projektu. Następnie dopisku literki a - zmieniającej nazwę klipu oraz ponownym otwarciu klipu i imporcie tego klipu ze zmieniona nazwa i odtworzeniu go w projekcie - bylo OK.....

MNIAZGA ! :)

Daje mi to podstawę sadzić, ze to właśnie było przyczyną.
Wielkie dzięki wszystkim, którzy mi pomagali !!!!

Pozdrawiam


czwartek, 17 stycznia 2013, 16:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
hmm az sprawdze z ciekawosci, bo teoretycznie on sobie tworzy conformingi (on w sensie premiere) i powienien je numerowac i linkowac odpowiednio ale nie takie kwasy sie zdazaly to jakby co trzeba miec na uwadze przy imporcie


czwartek, 17 stycznia 2013, 17:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 29 lipca 2006, 16:17
Posty: 8
Lokalizacja: KRK
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
no ja już takie numery mialem z Premierem ze się w głowie nie mieści. Lubię to oprogramowanie ale chyba zawsze coś się spier... :)
Natomiast w tym przypadku z obrazem było wszytsko ok, tylko z audio i to częsciowo, jak zauważyłem jakby od 2/3 danego klipu wygasał dzwiek we wszystkich klipach - nawet nie ze calkowicie


czwartek, 17 stycznia 2013, 19:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lutego 2007, 11:56
Posty: 95
Post Re: Premiere CS 5.5 - audio częściowo znikające w import klipach
Dziś dokładnie miałem to samo.
Importowałem pliki z 3 aparatów canona 5dmk2, z 2 nie było problemów, z trzeciego audio było jakby przyspieszone, poszarpane i tylko do połowy klipu, potem cisza, na podglądzie również do połowy widać jedynie wykres.

Pomogło wyczyszczenie cache, zmiana nazwy i powtórne wczytanie.

_________________
AG-HMC151, HDStorm Plus, Edius 5.51, Adobe CS5.5 Prod. Premium GG: 1961789


wtorek, 1 października 2013, 14:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL