Teraz jest poniedziałek, 13 lipca 2020, 09:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 PPro CS6 i plik PSD - samoczynnie psująca się jakość obrazka 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post PPro CS6 i plik PSD - samoczynnie psująca się jakość obrazka
witam po dłuższej przerwie :)

otóż problem mam taki - zrobilem sobie belki podpisowe w PS (zawierają one przezroczystość oraz efekty np. Gradient Overlay i Drop Shadow), zaimportowałem do Premiere (merge all layers przy imporcie), wrzucam na timeline, odtwarzam a tu PO CHWILI jakość plików PSD (i tylko ich, video wyglada ok) się rozpierdziela :| generalnie najbardziej to widać na efekcie Drop Shadow - zaczyna przypominać "spikselowany" stroke overlay ;]

zjawisko występuje w zarówno w przypadku software-owego jak i hardware-owego Mercury Engine ;]

system to
win7 x64
i7 2600k
GF 550Ti 1GB RAM
16GB RAM
Asus P8Z68-V / Gen3

Premiere CS6 aktualny, żaden "krakowany" (o ile to moze miec jakis wplyw :P )

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 23 stycznia 2013, 02:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: PPro CS6 i plik PSD - samoczynnie psująca się jakość obrazka
A to pewnie problemy z playback po renderze będzie gicio...

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


środa, 23 stycznia 2013, 03:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: PPro CS6 i plik PSD - samoczynnie psująca się jakość obrazka
a jak wylaczysz mercury gpu ?

ewentualnie sprawdz kilka poprzednich sterownikow nvidii, chyba ze uzywasz starych to wtedy okoliczne, dwa releasy w przod i dwa w tyl


środa, 23 stycznia 2013, 11:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 1300
Post Re: PPro CS6 i plik PSD - samoczynnie psująca się jakość obrazka
Czy grafiki są dostosowane do rozdzielczości montażowej?
Nie robisz przeskalowania?
Montowane jest z przeplotem, czy bez?

Spróbuj wyeksportować z PS pliki PNG z przezroczystością
i zobacz jak się zachowują w Premierze.


środa, 23 stycznia 2013, 13:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1672
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: PPro CS6 i plik PSD - samoczynnie psująca się jakość obrazka
A może video masz z HDV i występuje niezgodność PAR ?

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


czwartek, 24 stycznia 2013, 09:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: PPro CS6 i plik PSD - samoczynnie psująca się jakość obrazka
A może po prostu podgląd w okienku nie masz na full tylko np. na 1/2 lub 1/4?

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 25 stycznia 2013, 23:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL