Teraz jest sobota, 28 listopada 2020, 18:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 19 lutego 2013, 20:18
Posty: 11
Post Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
Witam!
Mam problem z Premiere Pro. Otóż gdy próbuję wyrenderować film pierwsze kilka sekund procesor pokazuje 100% obciążenia i film pięknie szybko się renderuje a później nagle spada do 60% i się bardzo wlecze. Czy mógłby mi ktoś w tym pomóc? Mój procesor: AMD APU! Trinity A8-5500


wtorek, 19 lutego 2013, 20:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
Może to kwestia materiałów wejściowych, a może zastosowanych efektów.
Za mało danych mistrzu!

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 19 lutego 2013, 22:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
podaj caly konfig lacznie z systemem


środa, 20 lutego 2013, 00:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 19 lutego 2013, 20:18
Posty: 11
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
Płyta Główna: Asus F2A55
Procesor: AMD APU! Trinity A8-5500
RAM: Goodram 2x4GB DDR3-1333
Karta Graficzna: Gigabyte 650Ti Factory OC 2048mb
Dysk Twardy: WD 1TB SATA III 64MB
Zasilacz: Chieftec CFT-600 Bronze Edition 600W
Obudowa: Aerocool PGS VS-3(w. bez podświetlenia)
System: Windows 7 Home Premium SP1 64-bit


środa, 20 lutego 2013, 08:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
sciagnij benchmark cinebench 10 (na przyklad) zrob multiprocessor rendering i sprawdz czy 4 rdzenie licza na 100%

sprawdz bios w plycie jaki masz bo na stronie asusa jest ich sporo, sadzac po ilosci to musieli sporo poprawek wrzucac

czy procesor ma driver microsoftu jakis stary czy z chipsetem (zakladam ze zainstalowales) albo osobno byl jakis sterownik amd do tego proca ?

jesli uzywasz w premierze mercury a karte dopisales do listy , to wybierz software mercucy engine , wlacz rendering i sprawdz w task managerze jak sie zachowuje procesor


środa, 20 lutego 2013, 11:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1324
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
A może jednak problem tkwi w tym, o czym napisał MKmagic?
Nie wrzuciłeś czasem w to miejsce od którego zwalnia rendering jakiegoś efektu zewnętrznego producenta? Generalnie, Premiere ma dobrze zoptymalizowane filtry i przeliczają się w okolicach 100% CPU, natomiast z pluginami do korekcji bywa bardzo różnie.


środa, 20 lutego 2013, 18:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
nie do konca, jesli grafika przejmuje liczenie to moze spacs nawet do 20% na rdzeniu


środa, 20 lutego 2013, 18:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1324
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
Ale na pociętej, jednorodnej surówce bez filtrów, GPU może przejąć liczenie dopiero po pewnym czasie renderingu?


środa, 20 lutego 2013, 18:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
nie ma reguly, buforowanie, obliczenia filtrow, potem skalowanie, kompresja, zapis na dysk, wykres bedzie skakal, kwestia co tak sie blokuje , no ale potrzeba wiecej informacji


środa, 20 lutego 2013, 18:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 19 lutego 2013, 20:18
Posty: 11
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
Na filmie są wykorzystywane tylko oryginalne efekty od Adobe, zainstalowane domyślnie. Testowałem programem Cinebench 10 i wszystkie rdzenie pracują w 100% mocy.


środa, 20 lutego 2013, 19:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
a mercury uzywasz ?


środa, 20 lutego 2013, 19:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 19 lutego 2013, 20:18
Posty: 11
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
Tak używam, żeby chociaż minimalnie szybciej się renderowało.


środa, 20 lutego 2013, 20:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
wylacz i sprawdz jak sie zachowa bez mercury-ego


środa, 20 lutego 2013, 20:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 19 lutego 2013, 20:18
Posty: 11
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
Prędkość renderowania niższa, użycie takie samo. Podsumowując jest gorzej.


środa, 20 lutego 2013, 21:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro CS5.5 TRIAL- Wolny Rendering
a powiedz jakie materialy, presety do czego renderujesz albo nawet zrob sekwencje krotasza, expork w project manager i daj do sprawdzenia jak sie zachowuje na naszych kompach


środa, 20 lutego 2013, 21:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL