Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 05:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Premiere CS6 + Black Magic Intensity Pro 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post Premiere CS6 + Black Magic Intensity Pro
Czy jest ktoś komu dobrze współpracuje Premiere CS6 z kartą Black Magic Intensity Pro. Ja jakoś nie mogę uzyskać dobrej jakości podglądu na trialu.


niedziela, 12 maja 2013, 16:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 czerwca 2012, 11:26
Posty: 77
Post Re: Premiere CS6 + Black Magic Intensity Pro
Mi raczej dobrze. Nie zauważyłem aby z obrazem było coś nie tak, jakościowo nie widzę różnicy w porównaniu do 5.5 jak równiez do Avida.


niedziela, 12 maja 2013, 19:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post Re: Premiere CS6 + Black Magic Intensity Pro
A na jakim materiale pracujesz? Jeśli na AVCHD to czy mógłbyś podać ustawienia projektu?


niedziela, 12 maja 2013, 20:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 czerwca 2012, 11:26
Posty: 77
Post Re: Premiere CS6 + Black Magic Intensity Pro
Niestety na AVCHD zazwyczaj nie pracuję. Zwykle AVC-Intra, XDCAM i czasem .h264 w movach z lustrzanek.

Może to głupie pytanie ale w "program monitor" masz wybraną najlepszą jakość i dwupolowe wyświetlanie?


poniedziałek, 13 maja 2013, 09:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS6 + Black Magic Intensity Pro
Ale przeciez nie ma za wiele kombinacji. Albo otwierasz projekt BM i wrzucasz do niego pliki avchd albo projekt premierea avchd z podgladem w BM. Tylko parametry projektu i materialu musza byc takie same.


poniedziałek, 13 maja 2013, 11:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post Re: Premiere CS6 + Black Magic Intensity Pro
Dzięki Kenzo, to nie było głupie pytanie. Właśnie chodziło o te dwa ustawienia. Nie wiem dlaczego ale w Premiere CS5,5 przy jakości 50% i jednopolowym wyświetlaniu podgląd jest dużo lepszej jakości niż w CS6.
Dziękuję i pozdrawiam


wtorek, 14 maja 2013, 12:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 czerwca 2012, 11:26
Posty: 77
Post Re: Premiere CS6 + Black Magic Intensity Pro
Powiem szczerze, że tak mi się własnie wydawało po przeskoczeniu na 6-tke, że w 5.5 ustawienia w program monitor nie wpływały na jakość obrazu wypluwanego zewnętrznie przez blackmagica.
Teraz jest z tym trochę kiszka jeżeli chodzi o półpola, bo musimy je też oglądać w program monitor, gdzie się robią ładne grzebyki. :)


wtorek, 14 maja 2013, 13:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL