Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 02:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Render i transcoding w ADOBE CS6 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Render i transcoding w ADOBE CS6
Witam
Koledzy od jakiegoś czasu pracuję na CS6 i mam pewien orzech do zgryzienia.
Otóż: robię jakiś projekt w jakiejś częsci projektu urzywam filtrów np MBL. Po wrzuceniu filtra jest czerwona linia nad timeline oznaczająca potrzebę renderowania. Klikam enter wycinek się renderuje, na konieć czerwony pasek zamienia się w zielony. OK wszystko gra teraz exportuję i tu zaczynają się schody bo nie ważne czy skorzystam z dynamik link i będę transkodował w Encore, czy skorzystam z AME to za każdym razem mimo, że w timeline plik renderowałem podczas transkodowania od nowa renderuje nałożone filtry co wydłuża czas transkodowania do DVD czy też BLU RAY. Przy czystym pliku wszystko idzie sprawnie. We wcześniejszej wersji AP nie miałem takiego problemu. Wystarczyło raz zrenderować na timeline i koniec.
Niewiem co przeoczyłem w ustawieniach.
Możecie pomóc :?

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 26 czerwca 2013, 22:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 868
Post Re: Render i transcoding w ADOBE CS6
"Co nagle, to po diable."

By ocenić, czy robisz jakieś błędy, trzeba by szczegółowo przejrzeć "workflow".

Ale myślę, że nie o błędy tu chodzi, a o pewną filozofię porządkującą pracę Premiery. Profesjonalizm tego edytora polega na tym, że raczej dobrze niż szybko.
W niektórych przypadkach pomaga zaznaczenie Use Previews. Ale tylko w niektórych.


środa, 26 czerwca 2013, 23:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1258
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Render i transcoding w ADOBE CS6
Ja pomogę tylko tyle, że to bardzo dobrze dla klienta, jeśli program nie pozwala Ci na eksport w presecie ustawionym z myślą o szybkim podglądzie, a nie o najwyższej jakości :)


czwartek, 27 czerwca 2013, 01:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1656
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Render i transcoding w ADOBE CS6
Nie pracuję na CS6 ale nie sądzę, aby nowsza wersja nie posiadała funkcjonalności którą ma CS 5.5 na której pracuję. Zarówno w AME jak i Encore jest możliwość zaznaczenia opcji "use previews" tzw. ptaszkiem, i wówczas wszystkie previews czyli wyrenderowane fragmenty na timeline oznaczone zielonym paskiem będą wykorzystane do transkodowania, co oczywiście przyspieszy eksport.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


czwartek, 27 czerwca 2013, 08:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Render i transcoding w ADOBE CS6
MBL - ten darmowy zestaw tak ma... :) mimo gotowego renderu na timeline przy eksporcie efekty przeliczane są ponownie... dzieje się to tylko na tych filtrach - ja używam MBL na CS6 na MAC'u i jest to samo... (dobrze, że jest akceleracja GPU :))


czwartek, 27 czerwca 2013, 09:42
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Render i transcoding w ADOBE CS6
musiałby mieć ekran dotykowy :)


czwartek, 27 czerwca 2013, 09:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Render i transcoding w ADOBE CS6
Dzięki za podpowiedzi pod wieczór sprawdzę czy w tym tkwi problem.
Pozdrawiam :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 27 czerwca 2013, 17:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL