Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 20:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Sprzęt do Premiere Pro CS5.5 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 12 września 2013, 22:31
Posty: 2
Post Sprzęt do Premiere Pro CS5.5
Witam. Czy dokupienie RAMu znacząco poprawi płynność działania (odtwarzanie materiału w HD po wrzuceniu na timeline)? Czy po prostu mój sprzęt jest już za słaby? Mój sprzęt:

core 2 quad q6600
geforce 8600gts
2GB RAM


czwartek, 12 września 2013, 22:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Sprzęt do Premiere Pro CS5.5
nie


czwartek, 12 września 2013, 22:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post Re: Sprzęt do Premiere Pro CS5.5
Napisz coś więcej np. jaki to materiał HD: AVCHD czy MPEG2? Jakie masz dyski i jak są skonfigurowane? Miałem kiedyś taki procesor jak Ty + 8GB ramu + GTX470 i z MPEG2 dało się w miarę płynnie pracować.


piątek, 13 września 2013, 09:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Sprzęt do Premiere Pro CS5.5
bo miałeś gtx 470


piątek, 13 września 2013, 09:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 12 września 2013, 22:31
Posty: 2
Post Re: Sprzęt do Premiere Pro CS5.5
AVCHD, dysk Seagate 250GB. Program i materiał na jednej partycji.


piątek, 13 września 2013, 13:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post Re: Sprzęt do Premiere Pro CS5.5
To kiepsko. Nie wiem czy jest sens dalszej rozbudowy tego komputera. Musiałbyś dokupić co najmniej jeszcze jeden dysk, kartę grafiki np. GTX285 i ram do min. 6 GB, ew. zasilacz. W moim przypadku dało się pracować z tym prockiem na AVCHD ale miałem system na osobnym dysku, projekty i pliki Adobe na osobnym i materiał na dwóch dyskach spiętych w raid. Oczywiście jak już wcześniej pisałem był również GTX470 i 8GB ramu.


piątek, 13 września 2013, 15:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1258
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Sprzęt do Premiere Pro CS5.5
Na tę chwilę, dopóki nie zmienisz kompa, dobrym rozwiązaniem dla poprawienia płynności będzie konwersja surówki do mpeg2 z bitratem o 50%-70% wyższym od oryginalnego avchd. Kilkukrotna akceleracja gwarantowana. Konwersja przez AME, wczytujesz jeden plik, ustawiasz parametry, zapisujesz preset, wrzucasz resztę plików i render. Plus zakup drugiego dysku, który posłuży Ci potem w nowym kompie.


piątek, 13 września 2013, 15:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL