Teraz jest poniedziałek, 21 stycznia 2019, 09:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Błąd w Encore CS6 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post Błąd w Encore CS6
Kilka dni temu przesiadłem się z Premiere CS 5,5 na CS6 i napotkałem następujący problem podczas budowania projektu DVD w Encore CS6:
Poczytałem trochę w sieci i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi a jedynie podejrzenie, że może mieć to związek z chapterami. Tak więc zacząłem robić różne testy i ustaliłem, że błąd ten pojawia się tylko gdy do Encore CS6 zaimportuję plik mpeg2 zrobiony w Premiere CS6 z zaznaczonymi chapterami. Co dziwne te chaptery są normalnie działające w Encore a błąd pojawia się podczas budowania projektu DVD po przeliczeniu menu. Co jeszcze bardziej dziwne jeżeli robię w Premiere CS6 z tego samego timeline plik h264 z tymi samymi chapterami to w Encore projekt Blu-ray robi się bez problemu. Jest jeszcze jedna sprawa a mianowicie Encore CS6 muszę uruchamiać jako administrator bo inaczej nie działa.


Załączniki:
encore.jpg
encore.jpg [ 25.12 | Przeglądane 128 razy ]
chapter.jpg
chapter.jpg [ 49.58 | Przeglądane 108 razy ]


Ostatnio edytowano wtorek, 17 września 2013, 22:12 przez Krzysztof S., łącznie edytowano 1 raz
wtorek, 17 września 2013, 22:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Błąd w Encore CS6
żeby to sprawdzić to by trzeba twój projekt na innym komputerze odpalić

poza tym masz bajzel w systemie


wtorek, 17 września 2013, 22:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post Re: Błąd w Encore CS6
Dlaczego bajzel w systemie? Nie mam razem zainstalowanych CS5,5 i CS6. Do testów przywracam sobie stary system z CS5,5 z obrazu. Przed instalacją CS6 odinstalowałem CS5,5. Jest jeszcze jedna ciekawostka a mianowicie wracam do Premiere CS5,5 i robię mpeg2 z chapterami następnie importuję go do Encore CS6 i wszystko jest ok. Mało tego, robię nowy najprostszy projekt w Encore CS6 bez żadnego menu tylko z jednym plikiem mpeg2 z chapterami postawionymi w Premiere CS6 i jest ten sam błąd. Jeżeli zrobię mpeg2 w Premiere CS6 bez chapterów i zrobię je dopiero w Encore to wszystko jest ok. O co tu chodzi?


Ostatnio edytowano wtorek, 17 września 2013, 22:26 przez Krzysztof S., łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 17 września 2013, 22:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Błąd w Encore CS6
dlaczego bajzel ? ano aero plus potrzeba nadawania uprawnien do uruchomienia


weź zrob jakiś malutki projekt w jednym katalogu z klipem minutowym i go podwies to się sprawdzi czy cos się sypie czy nie


wtorek, 17 września 2013, 22:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post Re: Błąd w Encore CS6
I tu kolejna dziwna sprawa bo jak robię próbny 3 minutowy projekt, żeby go Wam podesłać do sprawdzenia to jest ok.


wtorek, 17 września 2013, 22:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post Re: Błąd w Encore CS6
Problem "rozwiązany" w taki sposób, że trzeba wyeksportować w Premiere osobno obraz i dźwięk to wtedy nie ma błędu w Encore. Od kilku lat zawsze eksportowałem jeden plik w CS3 i CS5,5 i nie było żadnego problemu aż tu nagle w CS6 taka niespodzianka. Podziękowania dla Degenerado za pomoc w rozwiązaniu problemu.


niedziela, 20 października 2013, 09:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL