Teraz jest wtorek, 7 lipca 2020, 22:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Zmiana miejsca położenia plików 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 stycznia 2014, 23:55
Posty: 2
Post Zmiana miejsca położenia plików
Drodzy Forumowicze,

niedawno rozpocząłem przygodę z Adobe Premiere CS3 i niestety już na jej początku spotkałem się ze ścianą.

Razem z moim "nauczycielem" stworzyłem niedokończony projekt filmu w tymże programie, jednak z braku czasu resztę prac muszę wykonać samodzielnie we własnym domu.

Niestety, kiedy tylko próbuję uruchomić projekt (ten zapisany lub autosave'y) wyświetla mi się komunikat: The project could not be loaded, it may be damaged or contain outdated elements.

Zakładam, że przyczyną takiego stanu rzeczy jest fakt, że używane w projekcie pliki w tej chwili znajdują się w innym miejscu niż wtedy, gdy projekt powstawał. Stąd moje pytanie: czy istnieje możliwość wskazania programowi nowej drogi do potrzebnych mu źródeł?

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam
Adrian


piątek, 10 stycznia 2014, 00:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5108
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Zmiana miejsca położenia plików
gbone napisał(a):
...Razem z moim "nauczycielem" stworzyłem niedokończony projekt filmu w tymże programie, jednak z braku czasu resztę prac muszę wykonać samodzielnie we własnym domu.

Niestety, kiedy tylko próbuję uruchomić projekt (ten zapisany lub autosave'y) wyświetla mi się komunikat: The project could not be loaded, it may be damaged or contain outdated elements.

Zakładam, że przyczyną takiego stanu rzeczy jest fakt, że używane w projekcie pliki w tej chwili znajdują się w innym miejscu niż wtedy, gdy projekt powstawał. Stąd moje pytanie: czy istnieje możliwość wskazania programowi nowej drogi do potrzebnych mu źródeł?...

Każdy program ma taką możliwość. Przyczyną komunikatu może jednak być też coś innego. W projekcie użyto kodeka / przejścia / efektu / dźwięku / czegoś z Aftera... którego Ty nie masz, a "nauczyciel" jak go nazywasz - miał.
Wróć do niego. Będzie prościej.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 10 stycznia 2014, 19:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 stycznia 2014, 23:55
Posty: 2
Post Re: Zmiana miejsca położenia plików
Niestety nie jest to takie proste, ponieważ "nauczyciel" znajduje się teraz na innym kontynencie, co znacząco utrudnia ponowne spotkanie :)

W ostateczności będę musiał stworzyć cały film na nowo, jednak gdzieś w głębi serca wierzę, że może uda się coś z tym zrobić...

Może istnieje możliwość sprawdzenia, czego akurat brakuje danemu plikowi "do szczęścia"?


piątek, 10 stycznia 2014, 20:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5108
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Zmiana miejsca położenia plików
Jako jeden z nielicznych, nie używam Adobe, ale:
http://help.adobe.com/archive/en_US/premierepro/cs3/premierepro_cs3_help.pdf
http://www.ceneo.pl/2349899
http://pdf.helion.pl/prcs3o/prcs3o-5.pdf

_________________
最诚挚的问候


piątek, 10 stycznia 2014, 21:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Zmiana miejsca położenia plików
gbone napisał(a):
Drodzy Forumowicze,

niedawno rozpocząłem przygodę z Adobe Premiere CS3 i niestety już na jej początku spotkałem się ze ścianą.

Razem z moim "nauczycielem" stworzyłem niedokończony projekt filmu w tymże programie, jednak z braku czasu resztę prac muszę wykonać samodzielnie we własnym domu.

Niestety, kiedy tylko próbuję uruchomić projekt (ten zapisany lub autosave'y) wyświetla mi się komunikat: The project could not be loaded, it may be damaged or contain outdated elements.

Zakładam, że przyczyną takiego stanu rzeczy jest fakt, że używane w projekcie pliki w tej chwili znajdują się w innym miejscu niż wtedy, gdy projekt powstawał. Stąd moje pytanie: czy istnieje możliwość wskazania programowi nowej drogi do potrzebnych mu źródeł?

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam
Adrian


piątek, 10 stycznia 2014, 21:52
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Zmiana miejsca położenia plików
A nie możesz tych plików wraz z projektem przenieść w poprzednie miejsce?

ps. Strasznie skomplikowane jest tutaj pisanie komentarzy. Łatwiej film zrobić;))


piątek, 10 stycznia 2014, 21:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 1297
Post Re: Zmiana miejsca położenia plików
gbone napisał(a):
Niestety, kiedy tylko próbuję uruchomić projekt (ten zapisany lub autosave'y) wyświetla mi się komunikat: The project could not be loaded, it may be damaged or contain outdated elements.

Niestety ten komunikat wskazuje na poważniejszą niezgodność projektu
i oprogramowania niż tylko lokalizacja klipów.
Trafnie to diagnozuje kotin:
kotin napisał(a):
W projekcie użyto kodeka / przejścia / efektu / dźwięku / czegoś z Aftera... którego Ty nie masz, a "nauczyciel" jak go nazywasz - miał.

W tej sytuacji szanse na prawidłowe otwarcie projektu "jak jest" są znikome.

Czy obaj pracujecie na tej samej platformie sprzętowej? Na jakiej?
Na Maki ktoś próbował napisać narzędzie naprawcze.
Jeśli dysponujesz AE CS3, możesz spróbować czy After otworzy ten projekt.

Nie chcę Ci robić nadziei, ale shostuj gdzieś same pliki projektów
i daj linka, może ktoś Ci choćby jakieś EDL-e z tego wyciągnie,
wszystko zależy od złożoności tego projektu.


sobota, 11 stycznia 2014, 00:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL