Teraz jest niedziela, 20 stycznia 2019, 23:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 free run 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2013, 17:16
Posty: 9
Post free run
jak zobaczyć , znaleźć free run który jest w materiale źródłowym ( premiere cs 6)
nie wyświetla sie w okienku żródłowym


poniedziałek, 24 lutego 2014, 15:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 870
Post Re: free run
Generalnie, to
Edit->Preferences->Media->Timecode : Use Media Source

Tak dokładnie to opisałeś, że na razie innej odpowiedzi nie ma.
Może zamiast trzech postów w dwóch działach z których nic nie wynika -
opisz problem raz a dobrze.


poniedziałek, 24 lutego 2014, 18:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2013, 17:16
Posty: 9
Post Re: free run
mam materiały z dwóch kamer które miały zsynchronizowany time code tzw fee run. po zaimportowaniu do premiere w okienku "source" nie ma time code źródłowego ( tzn. z kamery" tylko od zera do np 19:00:00 (długość pliku- ujęcia) potrzebuje w okienku mieć oryginalny time code z kamery. jest taka możliwość?


poniedziałek, 24 lutego 2014, 19:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 870
Post Re: free run
A co z ustawieniami, które podałem?

Jakie to kamery - w sensie jak zapisują, bo inaczej jest z HDV, inaczej z P2 itd.
Jaką dokładnie metodą materiał był wprowadzany do komputera?
Przez Prelude czy kopiowany czy jak?

Najlepiej podwieś na jakiś hosting krótki plik, jaki wprowadzasz do Premiery,
to już sami go zdiagnozujemy.

I trochę cierpliwości, bo montażyści, a zwłaszcza ci broadcastowi to tu nocami
raczej urzędują. Ja też muszę złapać chwilę snu i wrócę nieco przytomniejszy.


poniedziałek, 24 lutego 2014, 19:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2013, 17:16
Posty: 9
Post Re: free run
ustawienia które podałeś sprawdziłem wcześniej. kamera sony ex 3
Type: MPEG Movie
File Size: 404,0 MB
Image Size: 1920 x 1080
Frame Rate: 25,00
Source Audio Format: 48000 Hz - 16 bit - Stereo
Project Audio Format: 48000 Hz - 32 bit floating point - Stereo
Total Duration: 00:01:32:24
Pixel Aspect Ratio: 1,0
po prostu w programie nie widze time codu z kamery:(
"Posiwiały" dzięki, może ktoś się później odezwie


poniedziałek, 24 lutego 2014, 19:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 870
Post Re: free run
Posiwiały napisał(a):
Jaką dokładnie metodą materiał był wprowadzany do komputera?

Podejrzewam, że importujesz same, gołe pliki video.
Musisz mieć w komputerze całą strukturę karty i importujesz folder.
Premierka to sobie przemieli i powinieneś mieć właściwy timecode.

Gdyby coś nie halo, to tak samo całą strukturę karty otwierasz w Prelude,
ingest - i wyeksportuj do Premiery.

Ale nie widzę tu innej możliwości błędu, niż niewłaściwy import.


poniedziałek, 24 lutego 2014, 21:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2013, 17:16
Posty: 9
Post Re: free run
Posiwiały, plik sie składa z :
Wideo w formacie mp4
Plik SMI
Plik PPN
dokument xml
Plik BIM
...w tych plikach nie ma informacji o time code ?


poniedziałek, 24 lutego 2014, 21:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2026
Post Re: free run
Najpierw krzyczysz na całym forum o poradę, a teraz roztrząsasz, czy jest TC czy go nie ma w tych plikach? Tak jak Posiwiały napisał: masz zgrać całą strukturę i dopiero wtedy importować plik do AP.


poniedziałek, 24 lutego 2014, 23:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2026
Post Re: free run
Z tego co wiem, to w oknie SOURCE nie zobaczysz TC z kamery.


poniedziałek, 24 lutego 2014, 23:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2013, 17:16
Posty: 9
Post Re: free run
Tą informacje potrzebowałem, dzięki Pinto
znasz może jakiś player który pokaże mi tc?


poniedziałek, 24 lutego 2014, 23:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 870
Post Re: free run
No, bez jaj. A to co jest niby:

Załącznik:
Ingest_free_run.jpg
Ingest_free_run.jpg [ 356.85 | Przeglądane 182 razy ]


Musisz mieć na dysku pełną kopię karty. Całą strukturę folderów/plików.
I są trzy metody importu wtedy
- przez Media Browser
- przez Prelude
- przez import folderu nadrzędnego

Ja nie wiem, która kamera gdzie dokładnie zapisuje te informacje,
nie uczę się tego na pamięć. Ale gdzieś tam są. Jeśli są.

Bo jest taka możliwość, że ten free run to się tylko tak operatorom wydawało.
Że go włączyli.


wtorek, 25 lutego 2014, 01:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2013, 17:16
Posty: 9
Post Re: free run
sam synchronizowałem kamery, zupełnie inaczej te okienko u mnie wygląda ( nie ma np. media start media end itd
sprobuje media browser


wtorek, 25 lutego 2014, 01:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2026
Post Re: free run
Posiwiały napisał(a):
No, bez jaj.

Zgadza się, posypuję głowę popiołem. Sprawdziłem na pliku AVI DV i jest TC w SOURCE.


wtorek, 25 lutego 2014, 01:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2013, 17:16
Posty: 9
Post Re: free run
wszystkie okna znalazłem, i rzeczywiście albo kwestia importu ( przez media browser to samo) albo coś z ustawieniem kamer:( dobrze że chociaż balans taki sam
jeszcze raz dzięki i pozdrawiam


wtorek, 25 lutego 2014, 01:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 870
Post Re: free run
Na odległość to ja zgaduję trochę, może coś pomijam. Nie mam pod ręką
ex-trójki niestety ani archiwum z free runem.
Jeśli kamera czyta własną kartę z właściwym TC, to i program powinien.
Pomyślę jeszcze, albo zajrzy tu ktoś mądrzejszy.


wtorek, 25 lutego 2014, 11:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL