Teraz jest wtorek, 7 lipca 2020, 18:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Współpraca CS5.5/CS6 na jednym systemie + błędy Encore CS6 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Współpraca CS5.5/CS6 na jednym systemie + błędy Encore CS6
Żeby nie przeciągać i rozpisywać się na niepotrzebne treści przejdę do sedna. Postanowiłem zrobić upgrade Adobe i przeskoczyć z Premiera CS5.5 na CS6. Wszystko wyszło pomyślnie i działało pięknie dopóki nie zacząłem wypalać płyt Bluray w Encore CS6. Podczas wypalania płytki wyskoczył mi błąd typu:

Cytuj:
"Bluray Error: "device error", Code: "3", Note "CreateStcSequence:Fail to write M2S file"


Wyguglowałem, że jest to typowy błąd związany z Encore CS6 i wiele osób nie może sobie z tym poradzić - znalazłem, że najlepszym sposobem jest powrót do Encore CS5.5 co też uczyniłem (psując wcześniej 4 płyty BR). Dodam jeszcze, że płyty DVD wypalały się w Encorze CS6 bezproblemowo.

Instalując CS5.5 wypalanie płyt Bluray przebiegło bezproblemowo jednak pojawił się inny problem. Nie mogłem otworzyć niektórych projektów (akurat tych najważniejszych) w Premiere ponieważ ukazywał mi się błąd typu:

Cytuj:
This project contained a sequence that could not be opened. No sequence preview preset file or codec could be associated with this sequence type


Po głębokim riserczu oznalazłem, że nie jest to błąd kodeka ani nic tego typu tylko wynika on głównie z tego, że na jednym systemie zainstalowany jest CS5.5 oraz CS6. Wskazówki podpowiadające aby odinstalować CS6 i wyczyścić system Adobe Cleaner'em oraz zainstalować ponownie nie pomogły.

Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na współpracę na jednym komputerze CS6 (premiere) z CS5.5 (encore) ?
Co bym nie wykombinował to projekty założone w CS6 mi się wywalają i po zapisaniu nie mogę ich otworzyć. A niestety muszę pozostać częściowo przy CS5.5 z powodu Encore ponieważ - jak wspomniałem - w CS6 nie chce on poprawnie wypalić płyty BR i jedyny pewny sposób jaki znalazłem to powrót do CS5.5.

Pozdrawiam,
fiba


niedziela, 8 czerwca 2014, 01:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2051
Post Re: Współpraca CS5.5/CS6 na jednym systemie + błędy Encore CS6
Fiba7 napisał(a):
(...) że najlepszym sposobem jest powrót do Encore CS5.5 co też uczyniłem (psując wcześniej 4 płyty BR).

4 płyty w koszu i nie wpadłeś na pomysł, żeby w Encore tworzyć tylko ISO, a potem wypalać płytę dowolnym innym programem do tego służącym?


niedziela, 8 czerwca 2014, 10:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Współpraca CS5.5/CS6 na jednym systemie + błędy Encore CS6
Od lat mam cs 5,5 i cs 6 razem i nic takiego nie zauwazylem.


niedziela, 8 czerwca 2014, 12:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL