Teraz jest wtorek, 14 lipca 2020, 15:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 PluralEyes i Adobe Premiere 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2014, 11:00
Posty: 29
Post PluralEyes i Adobe Premiere
Kiedy zsynchronizuję w programie PluralEyes 3 (lub PluralEyes 2) klipy wideo (z kamery) i audio (nagrane na rejestratorze) i zapiszę je w pliku XML, a następnie zaimportuję ten plik XML do Premiere Pro CC to każda stereofoniczna ścieżka audio zapisana jest jako oddzielne dwie ścieżki mono (na jednej ścieżce jest prawy kanał, a na drugiej lewy). Próbowałem robić to na różnych materiałach, ale efekt jest zawsze taki sam. Czy to tak ma być..., chyba nie :-(
Jeśli ktoś pracuje z PluralEyes może mi coś podpowie.


czwartek, 31 lipca 2014, 20:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: PluralEyes i Adobe Premiere
W premierze cc jest natywna opcja, nie ma sensu instalowac plurala.


czwartek, 31 lipca 2014, 22:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 604
Post Re: PluralEyes i Adobe Premiere
Przepraszam ale nie chcę zakładać nowego tematu.Testuję triala wersja 3.21 .
Oglądając demo na you tube widzę podgląd obrazu w tym programie ,ale u mnie go nie ma ,
wyswietla mi się napis-,,This media can be synced,but video playback is not available ,,
nie wiem o co tutaj chodzi ,czy brak mi sterowników czy w tej wersji po prostu w trialu brak podglądu.


piątek, 1 sierpnia 2014, 17:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2014, 11:00
Posty: 29
Post Re: PluralEyes i Adobe Premiere
Ja mam wersję PluralEyes 3.3 niby z "kluczem" i ten komunikat też mi się wyświetla. Podglądu video nie ma i zazwyczaj nie da się uruchomić z poziomu programu PluralEyes zsynchronizowanej sekwencji. Jednak po wyeksportowaniu jej do pliku XML i zaimportowaniu do Premiere Pro CC klipy są idealnie zsynchronizowane z tym jednak problemem, że każda ścieżka stereo jest zapisana jako dwie oddzielne ścieżki mono (tak jak opisałem to w poście pierwszym).
Premiere Pro CC ma funkcję Multi-Camera, która idealnie, a nawet w łatwiejszy sposób, pozwala synchronizować pliki video i audio. Działa ona bardzo dobrze i PluralEyes nie jest już potrzebny.
Dzięki Degenerado za podpowiedź!


piątek, 1 sierpnia 2014, 20:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: PluralEyes i Adobe Premiere
Cc ma synchronizacje wg dzwieku, sprawdz na yt bo to sie robi jednym klikiem praktycznie.


piątek, 1 sierpnia 2014, 20:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 604
Post Re: PluralEyes i Adobe Premiere
Nie pracuje na cc tylko na cs5,5


piątek, 1 sierpnia 2014, 21:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: PluralEyes i Adobe Premiere
Ale ja pisze do skenaxa.


piątek, 1 sierpnia 2014, 21:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 604
Post Re: PluralEyes i Adobe Premiere
OK!
pobrałem wersję 3,5 i testuję na Cs 5.5, jest podgląd obrazu bezpośrednio w programie,trochę zmieniony interfejs.Działa bardzo dobrze.


piątek, 1 sierpnia 2014, 23:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2014, 11:00
Posty: 29
Post Re: PluralEyes i Adobe Premiere
A jak zaimportujesz materiał do Premiere to ścieżki audio są stereofoniczne czy monofoniczne?


piątek, 1 sierpnia 2014, 23:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2014, 11:00
Posty: 29
Post Re: PluralEyes i Adobe Premiere
Synchronizacja plików w Premiere Pro CC za pomocą funkcji Multi-Camera przebiega prosto. Zaznaczamy pliki do zsynchronizowania. Klikamy prawym przyciskiem myszy i z menu podręcznego wybieramy "Create Multi-Camera Sequence". W następnym okienku wybieramy sposób synchronizacji (np. Audio - jest ich chyba pięć, Timecode, Clip Marker...), klikamy Ok. a program tworzy nam sekwencję z zsynchronizowanymi plikami.


sobota, 2 sierpnia 2014, 00:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 604
Post Re: PluralEyes i Adobe Premiere
Po zaimportowaniu materiału do Premiera (Cs 5,5 ) na timeline jest następująco:

Audio 1 -napis na scieżce: stero ( drift corrected.wav ( A1)
Audio 2 -------------------:stereo (drift corrected.wav ( A2)

dodatkowo w zakładce video effect pokazało się :
Red Giant Denoiser II
Red Giant LUT Buddy
Red Giant Shooter Suite


sobota, 2 sierpnia 2014, 19:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2014, 11:00
Posty: 29
Post Re: PluralEyes i Adobe Premiere
Wygląda na to, że poprawnie się importuje audio u ciebie. Czyli wersja 3.5 będzie lepiej dopracowana. Te dodatkowe funkcje w zakładce efektów świadczą, że zainstalowałeś cały pakiet RedGiant'a. U mnie przy instalacji była możliwość wyboru opcji.


sobota, 2 sierpnia 2014, 20:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL