Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 15:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 sierpnia 2014, 00:26
Posty: 5
Post Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
Witam
Mam problem z renderowaniem filmiku (45 min) za pomocą CUDA. Otóż mam kartę GT 740M i zrobiłem już wszystko co trzeba tzn. wpisałem karte na liste i ustawiłem w Project Settings. I tu jest problem. Gdy renderuje za pomocą CUDA pokazuje 1:15 godz. czas renderingu i działą i CUDA i CPU. A jak wezme za pomocą samego procesora to idzie w 45 min. Powiedźcie w czym problem?? Z CUDA powinno być szybciej.


piątek, 22 sierpnia 2014, 00:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
Masz za słabą kartę.


Załączniki:
karty prem.jpg
karty prem.jpg [ 111.16 | Przeglądane 476 razy ]
piątek, 22 sierpnia 2014, 07:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 sierpnia 2014, 00:26
Posty: 5
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
Na pewno nie przez słabą kartę bo gość w tym filmiku ma 650M a ja 740M a u niego jest duża różnica na plus w renderrowaniu.
https://www.youtube.com/watch?v=TM0PlVWsJmk


piątek, 22 sierpnia 2014, 11:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
Zle postawiony/zoptymalizowany system.


piątek, 22 sierpnia 2014, 11:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
Twoja GT740 ma DDR3 czy DDR5?


piątek, 22 sierpnia 2014, 12:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 sierpnia 2014, 00:26
Posty: 5
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
DDR3 a to jest wielka różnica? Powinno się szybciej za pomocą GPU renderować niż CPU.
( Moj procek to: i7-4702MQ)


piątek, 22 sierpnia 2014, 12:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
Jak DDR3 to kicha. Przecież w tabelce masz wyraźnie napisane, że GT740 DDR3 ma za małą przepustowość pamięci do Premiery. Ta GT650 jest mocniejsza od Twojej.


Załączniki:
cuda.jpg
cuda.jpg [ 317.02 | Przeglądane 400 razy ]
piątek, 22 sierpnia 2014, 12:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 sierpnia 2014, 00:26
Posty: 5
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
czyli lepiej renderować za pomocą CPU? A czy CUDA pomaga w tym wypadku w czymś innym niż rendering?


piątek, 22 sierpnia 2014, 12:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
Mala przepustowosc szyny to na plynnosc podgladu sie przeklada, liczyc karta powinna tak czy siak.


piątek, 22 sierpnia 2014, 16:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 sierpnia 2014, 00:26
Posty: 5
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
Czyli montować na CUDA a renderować na CPU?


piątek, 22 sierpnia 2014, 16:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
Niekoniexznie, przy 1/4 wielkosci preview i polowie jakosci, teoretycznie karta powinna sobie poradzic, nie wiem jak system jest postawiony bo jest setka elementow ktore maja wplyw na wydajnosc montazu, pewnie jeszcze sporo mozna by wyciagnac.


piątek, 22 sierpnia 2014, 19:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2014, 12:06
Posty: 12
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
Pozwólcie, że przyłącze się do tematu. Mam i5 4670K i GTX 770, powiecie mi jak skonfigurować program/system żeby sprawniej się renderowały materiały?
Korzystam z Adobe Premiere Pro CS6.


piątek, 22 sierpnia 2014, 19:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 18 kwietnia 2004, 11:37
Posty: 13
Lokalizacja: Wejherowo
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
Witam, a ja mam jeszcze inny problem mianowicie dopisałem swoją kartę do listy w AP CS6 i jak w ustawieniach projektu ustawie CUDA to nie mam podglądu jak zmienię z powrotem bez Cuda to jest podgląd, gdzie może być bląd ? słaba karta ?

_________________
adamoos


czwartek, 29 stycznia 2015, 08:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
a jaka to karta ? mogą być kodeki albo sterowniki jeszcze


czwartek, 29 stycznia 2015, 09:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 18 kwietnia 2004, 11:37
Posty: 13
Lokalizacja: Wejherowo
Post Re: Rendering za pomocą CUDA - Premiere PRO
Karta GeForce GT 630M 2GB pamięci, rewelacja nie jest ale takiego mam laptopa z i7 i na takie 5min filmy ze spaceru wystarczało. Zgrałem z Nvidii najnowsze sterowniki i dopisałem kartę do listy, ale jak przełączyłem na Cuda w AP to nie mam podglądu tylko dźwięk jak wróce do poprzednich ustawień to mam podgląd.

_________________
adamoos


czwartek, 29 stycznia 2015, 13:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL