Teraz jest niedziela, 29 listopada 2020, 09:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
Witam wszystkich,

kiedys była szansa na stronie Adobe znaleźć informacje dotyczące rekomendowanych podzespołów (płyta, pamięci, procesor...itp.).
Dziś nie mogę odnaleźć informacji jakie adobe poleca podzespoły dla PC pod Adobe Premiere, After CC.

Wiecie może gdzie szukać??

Z góry dziękuje za informacje !

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 7 listopada 2014, 09:44
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5171
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
Takie ogólne tylko:
https://helpx.adobe.com/premiere-pro/system-requirements.html
Bardziej pomocna może być pewnie wymiana doświadczeń na forum.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 7 listopada 2014, 11:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
po prostu już dawno minęły te czasy kiedy składak mógł mieć jakieś niekompatybilności wykluczające poprawne działanie, teraz co byś nie złożył to działać będzie, kwestia tylko zoptymalizowania konfigu i dobrania cześci z sensem, żeby chodziło jak najszybciej


piątek, 7 listopada 2014, 12:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
Rozumiem.
To może pytanie :)

Co polecacie chodzi mi o płytę główną procka i pamięci.
tylko tyle.

Czy jest sens kupowania drogiej płyty Asus za 1300-1600zł np Asus Rampage V-VI Extreme?
Myślę o procku Intel Core i7-4930K
a może szkoda przepłacać i lepiej kupić Intel Core i7-4790K.


I jeszcze jedno pytanie....czy Windows 7 czy może 8?

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 7 listopada 2014, 13:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
a pod jakie oprogramowanie i w jakim budzecie ?


piątek, 7 listopada 2014, 14:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
Adobe CC 2014 (Premiere, After)

Budżet nie gra roli. Ale zastanawiam się czy jest sens przepłacać tym bardziej ze teraz Adobe śmiga na GPU.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 7 listopada 2014, 14:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
wszystko zalezy od materialow i skomplikowania projektow, mi na przyklad 4K z panasonica gh4, z korektami kolorow do full hd br h264 liczy na 80% 12 rdzeni (nie watkow) a gtx 770 na okolo 95% , oczywiscie rownoczesnie

wiec jak to w przypadku softu adobe, im wiecej wszystkiego ... tym lepiej, zwlaszcza ze ostatni patch na ten moment wprowadzil spowolnienie renderingu i to o 20% (ten sam projekt, te same parametry)

poza tym jeszcze jedna rzecz, soft adobe opiera sie o gpu i to mocno , jednak zeby to gpu chodzilo na swoich maxymalnych "obrotach" to potrzebuje potezny procesor (quadro jest mniej uzaleznione ale cenowo wyjdzie drozej), wiec chcial, nie chcial i tak trzeba kupic w wersji minimalistycznej, mocna i5 ale tutaj o takiej nie mowimy raczej, kwestia czy budzet nie gra roli do 7,10 czy 15 tys :)


piątek, 7 listopada 2014, 15:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
płyta, procek i pamięci = 5-7tyś max ( to nie wiele ale nie chce inwestować za dużo).

Albo może lepiej wydać na Grafikę Quadro i podzespoły tańsze powiedzmy do 4-5k (bez grafiki).

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 7 listopada 2014, 15:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
z grafikami quadro i fire gl to jest tak, ze u nas kompletnie nie oplaca sie ich kupowac, ceny sa do 10x wieksze niz w usa/singapur/chiny, jak masz mozliwosc sprowadzenia, to warto, natomiast kupowanie u nas to wywalanie kasy w bloto, nie zakladam kupowania starych modeli, ktorych jest teraz wysyp tylko polke na tyle przyszlosciowa zeby chodziac podglad w 4K dawala 1:1 na 4K monitorze

powiedz jakie masz konfiguracje dyskow do roboty i czy potrzebujesz ram do 32 gb czy 32/64+


piątek, 7 listopada 2014, 16:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
PROCESOR CORE i7-5930K Haswell-E 6x 3.5-3.7GHz BOX
GA-X99-UD4 s2011- 3 X99 8DDR4 RAID/USB3 ATX
GTX 970 4gb
GOODRAM DDR4 8GB/2133 CL15
LSI 9211-8i 6Gbps Internal SAS SATA 8 Ports HBA PCI-E SAS RAID Controller Card

poleciłbym taki zestaw bazowy na ten moment i ... goodram dlatego, że łatwo dokupić potem kolejne kości, tych nigdy nie brakuje, im lepsze, bardziej wyczesane kości, tym droższe i w razie czego trzeba szukać po kątach
gtx 970 - jest w cenie 770-tki więc nie ma się co zastanawiać, kwestia dopasowania chłodzenia do obudowy tylko, bo sa i referenty i cudaki wszelkiej maści

jeśli wchodzi w grę mocne obsadzenie dyskami płyty głownej, zwłaszcza wszelkie konfiguracje raidów to polecam wyłączyć to co na płycie na rzecz tego kontrolera LSI, który ma własny procesor i można go kupić na ebay za 100usd (cen w Polsce nie sprawdzajcie nawet)

żeby zejsć z ceny można wziąć słabszy procesor ewentualnie


sobota, 8 listopada 2014, 00:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
A jakie dyski proponujesz?

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


sobota, 8 listopada 2014, 14:19
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5171
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
Zanim przejdziemy do dysków, (moi faworyci to SSD ADATA 128GB na tempy i 256GB na system, oraz kilka http://www.gral.pl/Toshiba+DT01ACA200+2TB+SATA3+64MB_599.html, według potrzeb).
Chciałbym spytać dlaczego nie płyta:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4483#ov
za ok 750 zł + procesor Intel Core i5-4690K za ok 940 zł.
Czy ten procesor z szybkim GPU będzie za słaby, czy decyduje ograniczenie do 32 GB RAMu?

PS Poza konkursem przypominam dyskusję:
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=30&t=40091

PS2 Nowe Opterony
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131643
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819113306

_________________
最诚挚的问候


sobota, 8 listopada 2014, 16:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1549
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
Co do dyskow SSD, raczej zrobil bym odwrotnie 128 na system (przez 2 lata mialem 64 i tez starczalo) a 256 na tempy, na system spokojnie tyle wystarczy, natomiast tempow potrafi sie nazbierac sporo GB, oczywiscie zalezy co robisz, ile projektow bedziesz trzymac, jak bardzo skomplikowanych itd.


sobota, 8 listopada 2014, 21:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
A czy nie można ekonomicznie SSD 250GB na system i tempy?

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


sobota, 8 listopada 2014, 21:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1549
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
Pewnie mozna, ale lepiej bedzie to rozdzieli, jesli ma byc ekonomiczniej wez 2 x 128, ja tak mam i wystarcza.


sobota, 8 listopada 2014, 22:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL