Teraz jest poniedziałek, 21 stycznia 2019, 18:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Probem z duzym plikiem zaimportowanym do AP CS4 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 22 listopada 2008, 19:00
Posty: 73
Post Probem z duzym plikiem zaimportowanym do AP CS4
Witajcie,
Mam pytanie dotyczace importu duzego pliku do AP CS4.
Otóż mam problem ze zgodnością pliku w Adobe Premiere CS4. Plik po imporcie do AP przycina się, nie działa płynnie. W/w plik importowalem poprzez inny program i na pewno tutaj jest problem. Poprzez program Mediainfo uzyskalem informacje o pliku:

Format : AVI
Format/Informacja : Audio Video Interleave
Format_Commercial_IfAny : DVCPRO
Profil formatu : OpenDML
Rozmiar pliku : 10,5 GB
Czas trwania : 51 min.
Rodzaj całkowitej przepływności bitów : Stała
Całkowita przepływność bitów : 28,9 Mb/s
Data nagrania : 2014-10-25 13:38:12.000

Wideo
ID : 0
Format : DV
Format_Commercial_IfAny : DVCPRO
Czas trwania : 51 min.
Rodzaj przepływności : Stała
Przepływność bitów : 24,4 Mb/s
BitRate_Encoded/String : 28,8 Mb/s
Szerokość : 720 pikseli
Wysokość : 576 pikseli
Proporcje obrazu : 16:9
Tryb wyświetlania klatek : Stały
Szybkość wyświetlania klatek : 25,000 kl/s
Standard : PAL
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bitów
Rodzaj skanu : Z przeplotem
Kolejność skanu : Top field only
bity/(piksele*ramki) : 2.357
TimeCode_FirstFrame : 00:00:09:16
TimeCode_Source : Subcode time code
Rozmiar strumienia : 10,5 GB (100%)

Audio
ID : 0-0
Format : PCM
Tryb multipleksowania : DV
Tryb multipleksowania, więcej informacji: Muxed in Video #1
Czas trwania : 51 min.
Rodzaj przepływności : Stała
Przepływność bitów : 1.536 Kb/s
BitRate_Encoded/String : 0 b/s
Kanały : 2 kanały
Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bitów
Rozmiar strumienia : 571 MB (5%)
StreamSize_Encoded/String : 0,00 bajt (0%)

Czy jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć na jaki format przekonwertować przedmiotowy plik, tak aby był bardziej przyjazny APcS4?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Robert


piątek, 16 stycznia 2015, 10:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1261
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Probem z duzym plikiem zaimportowanym do AP CS4
Nie ma nic lżejszego od tego formatu więc albo złe ustawienia sekwencji i słaby komp, albo komp lub konfig ze złomowiska. Wrzuć skrina ustawień sekwencji w której się to tnie.


piątek, 16 stycznia 2015, 19:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 29 listopada 2011, 19:52
Posty: 355
Post Re: Probem z duzym plikiem zaimportowanym do AP CS4
...albo uszkodzony plik dv avi...
QB

_________________
Teraz a6500, GoPro6, AG-AC160 i parę innych... OSX 10.10, AP CS6.0


piątek, 16 stycznia 2015, 20:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL